در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد؛

نخستین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی

 اختتامیه نخستین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی، ۳۰ بهمن‌ماه، جهت شناسایی و الگوسازی مدیران موفق اقتصادی در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.سیدمحمودرضا سجادی، رئیس نخستین جشنواره مدافعان اقتصاد مردمی و مدیرعامل انجمن خیرین توسعه علم و فناوری ایرانیان به‌عنوان سخنران نخست این جشنواره با تأکید بر توسعه کسب‌وکارهای دانش‌‎بنیان، اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که امسال مقام معظم رهبری نیز بر آن تأکیددارند، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. معمولاً بحث دانش‌بنیان به‌غلط تفسیر و آن را تحت عنوان تسهیلات می‌نامند اما مهم‌ترین رکن دانش‌بنیان، تأمین بازار کار برای افراد است.
اهداف برگزاری جشنواره
وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره افزود: هدف از برگزاری این جشنواره این است که به مدیران دولتی جرئت و جسارت دهد تا از فرآورده‌های داخلی و شرکت‌‎های دانش‌بنیان استفاده کنند و از این رهگذر توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تثبیت شود.
به گفته سجادی، رویکرد این جشنواره این است مدیران خوب اقتصادی و صنعتی را شناسایی و به مسئولان معرفی کنیم تا برای مسئولیت دادن به افراد از این‌ها استفاده شود.وی بابیان این مطلب که اگر مردم احساس کنند با حرکت به سمت کارهای دانش‌بنیان، موفقیت و امکانات مادی افزایش خواهد یافت، به سمت اقتصاد دانش‌بنیان روی می‌آورند، گفت: ضرورت دارد به عرصه دانشمندان اعتبار دهیم. حکومت باید با ایجاد بازار کار برای شرکت‌های دانش‌بنیان، جوانان را به سمت بازار کار و توسعه فناوری همچنین رفع مشکلات سوق دهد.رضا کاظم‌پور، دبیر اجرایی جشنواره به‌عنوان سخنران دیگر این جشنواره ضمن توضیحاتی درباره این جشنواره، اظهار کرد: ایده اولیه جشنواره از مهر ۹۹ در انجمن خیرین توسعه علم و فناوری آغاز شد. در این ایده به دنبال مدیران اثرگذار و موفق در حوزه مردمی کردن اقتصاد بودیم تا گامی را با رفع موانع در مردمی کردن اقتصاد برداریم.وی بیان کرد: بر اساس این ایده، پژوهش‌هایی صورت گرفت تا بتوان مفاهیم جشنواره را درست و اصولی جلو ببریم که بعد از فاز مطالعاتی، وارد نشست‌های مشورتی با اندیشگاه‌ها و کارآفرینان فعالان صنعتی شدیم تا تعریف اقتصاد مردمی و دانش‌بنیان را داشته باشیم.کاظم‌پور بابیان اینکه در این راستا شاخص‌های مدیران اقتصاد مردمی را تعیین کردیم و وارد فاز اجرایی شدیم تا پدیده‌های موفق اجرایی و ملی مؤثر را شناسایی کنیم، ادامه داد: پدیده‌ها را در دو بخش ریل‌گذاری و خط مش‌گذاری، اجرا و دسته‌بندی کردیم و بر اساس آن توانستیم جلسه کمیته علمی را تشکیل و منتخبان را شناسایی کنیم و در دی‌ماه برگزیدگان را انتخاب کردیم.
تلاش برای شناسایی مدیران موفق
وی ادامه داد: درزمینۀ حمایت از برگزیدگان تلاش داریم افراد و مدیران موفق را شناسایی و معرفی کنیم تا بتوانیم این آگاهی را به مطالبه تبدیل کنیم. در این راستا باشگاه مدافعان اقتصاد مردمی را از امروز افتتاح می‌کنیم تا خبرگان عمومی دغدغه‌مند را به‌عنوان سفیران مؤثر شناسایی کنیم.مازیار عطاری، دبیر سیاست‌گذاری این جشنواره از دیگر سخنرانان این نشست بود که به بخشی از قانون اساسی اشاره و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران بعد از ۴۴ سال با تمام سختی‌ها و مشکلات، به رشدها و کمال‌هایی رسیده است که مدیون افرادی است که گمنام هستند.وی افزود: شاید تعداد از مدیران دولتی که به سراغ ریسک خرید محصولات دانش‌بنیان نمی‌روند کم‌ نباشد اما زمینه توسعه و رشد انقلاب اسلامی ایران برای مهیا کردن مسیر ورود افراد بالاست. باید اقتصاد دولتی به دست مردم داده شود که تحقق این امر با همت سیاست‌گذاران ممکن است.
لزوم تقویت جریان مردمی برای شناسایی مدیران آینده‌ساز
عطاری بیان کرد: این جشنواره می‌تواند یک جریان مردمی و فراگیر برای شناسایی خوبان جامعه باشد تا آینده‌سازان ما از این افراد درس بگیرند.در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه اسامی برگزیدگان این جشنواره در حوزه‌‎های مختلف قرائت شد که این اسامی به شرح زیر هستند:
بخش مدیران اجرایی:
سعید پاک‌سرشت، حوزه توسعه دانش فنی و ساخت توربین ملی IGT ۲۵
سید حمیدرضا صفوی، حوزه مخازن کرایوژنیکبخش
بخش مدیران سیاست‌گذار:
سیدحمزه حسنی حوزه کارگروه تولید بار اول
مهدی داداشی زین‌الدین حوزه اصلاح حسابرسی تأمین اجتماعی
سید حمزه حسنی، دبیر کارگروه تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این جلسه، گفت: گفتمان‌های اقتصادی را نتوانسته‌ایم به خوبی درک و در جامعه به کار بگیریم. خیلی از مسائل کشور را می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان حل‌وفصل کرد. کارآمدی نظام با مدیران چندشغله و مدیرانی که عاشق کاره‌ای فانتزی هستند، محقق نمی‌شود بلکه کارآمدی نظام در گروی وجود مدیران دلسوز و دغدغه‌مند است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی