شگفتی قـرن در تگزاس و کانزاس

دموکرات‌ها با کسب هفت کرسی جدید در مجلس سنا، از جمله پیروزی در سه ایالت جمهوری‌خواه‌نشین که برای چندین دهه پایگاه سنتی این حزب به شمار می‌رفتند، موفق شدند اکثریت سنا را از جمهوری‌خواهان پس بگیرند. این پیروزی‌ها در ایالت‌هایی مانند تگزاس، کانزاس و کارولینای جنوبی، معادلات سیاسی در واشنگتن را تغییر داد و موقعیت حزب دموکرات را تقویت کرد.

 جیمز تالاریکو به سلطه ۳۲ ساله جمهوری‌خواهان در تگزاس پایان داد

دموکرات‌ها به سلطه ۳۲‌ساله جمهوری‌خواهان بر مناصب انتخابی سراسری در ایالت تگزاس پایان دادند؛ ایالتی که تا پیش از روز سه‌شنبه، پرجمعیت‌ترین ایالت محافظه‌کار آمریکا محسوب می‌شد.
پیروزی جیمز تالاریکو بر کن پکستون، نامزد جمهوری‌خواه، در رقابت انتخابات مجلس سنای آمریکا، تنها آغاز سلسله‌ای از پیروزی‌های تکان‌دهنده دموکرات‌ها در تگزاس طی روز سه‌شنبه بود. جینا هینوجوسا نیز با شکست گرگ ابوت، فرماندار سه‌دوره‌ای تگزاس و چهره قدرتمند سیاسی این ایالت، تاریخ‌ساز شد. ابوت تنها چند ماه پیش از این انتخابات، تقریباً از پیروزی در چهارمین دوره فرمانداری خود و ثبت رکوردی جدید اطمینان داشت. هینوجوسا اولین فرماندار اسپانیایی‌تبار در تاریخ ایالت تگزاس خواهد شد.
در عرض تنها یک شب، چهره سیاسی این ایالت دگرگون شد. گری مائورو، کمیسر پیشین اراضی تگزاس که در سال ۱۹۹۴ یکی از آخرین دموکرات‌هایی بود که در انتخابات سراسری این ایالت پیروز شد، گفت: «تالاریکو یک نماد است. جینا یک زلزله سیاسی است. این یک سونامی است. جهان تغییر کرده است. نقشه‌های سیاسی دیگر هرگز مثل گذشته نخواهند بود.»

 

آدام همیلتون پس از ۹۴ سال اولین سناتور دموکرات کانزاس شد

آدام همیلتون در انتخابات سنای آمریکا در ایالت کانزاس به پیروزی تاریخی دست یافت. او با شکست راجر مارشال، سناتور جمهوری‌خواه مستقر، این کرسی را از آن خود کرد. مارشال از سال ۲۰۲۱ سناتور کانزاس بود و پیش از آن نیز دو دوره به‌عنوان عضو مجلس نمایندگان آمریکا فعالیت کرده بود. این اولین‌بار از سال ۱۹۳۲ است که یک دموکرات به نمایندگی از کانزاس وارد سنا می‌شود.
همیلتون ۶۲ ساله، کشیش دموکراتی است که رهبری بزرگ‌ترین جماعت کلیسای متحد متدیست در آمریکا را بر عهده دارد؛ کلیسای «رستاخیز» که در منطقه کانزاس‌سیتی واقع شده است. او خود را «دموکراتی مستقل‌اندیش» می‌نامد و استدلال کرده بود که کانزاس از داشتن یک سناتور از هر یک از دو حزب سود خواهد برد. کرسی دیگر این ایالت در سنا در اختیار جری موران، سناتور جمهوری‌خواه است. همیلتون که بارها گفته بود «نجابت و درستکاری» موضوع اصلی این انتخابات است، وعده داد که به «بهترین دوست جری موران» تبدیل شود و اعضای هر دو حزب را برای «حل مشکلات، همان‌طور که در گذشته انجام می‌شد» گرد هم بیاورد.

 

انی اندروز پس از نزدیک به سه دهه در کارولینای جنوبی پیروز شد

انی اندروز، نامزد دموکرات‌ها، موفق شد یک کرسی مجلس سنای آمریکا را در ایالت محافظه‌کار کارولینای جنوبی به دست آورد و دارلین گراهام، نامزد جمهوری‌خواه را شکست دهد؛ ایالتی که دونالد ترامپ تنها دو سال پیش در آن با اختلاف ۱۸ واحد درصد پیروز شده بود. اندروز، پزشک متخصص اطفال، اولین دموکراتی است که طی ۲۸ سال گذشته توانسته یک کرسی سنا را در کارولینای جنوبی به دست آورد. این پیروزی دستاوردی چشمگیر برای حزبی محسوب می‌شود که برای تغییر اکثریت ۵۳ به ۴۷ جمهوری‌خواهان در سنا، به کسب چهار کرسی خالص دیگر نیاز داشت. رقابت انتخاباتی سنا در کارولینای جنوبی پس از مرگ ناگهانی لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی و برادر دارلین گراهام، در ماه ژوئیه توجهات را به خود جلب کرد. ترامپ از هنری مک‌مستر، فرماندار ایالت خواست خواهر لیندسی را به‌عنوان جانشین او منصوب کند؛ زنی که کارمند گمنام دولت ایالتی بود و هرگز سابقه حضور در یک مقام انتخابی را نداشت. به گفته یک استراتژیست حزب جمهوری‌خواه که نخواست نامش فاش شود، جمهوری‌خواهان در محافل خصوصی نگران بودند که گراهام نامزد ضعیفی باشد. همچنین هرچه زمان می‌گذشت، نارضایتی آنها بیشتر می‌شد.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • گفت و گو
  • زیست بوم
  • حوادث
  • اجتماعی
  • صفحه آخر
  • همچنین در نسخه برخط می خوانید:
  • کتاب
  • خودرو
  • ایران زمین
  • ورزشی
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و شصت و هفت
 - شماره نه هزار و صد و شصت و هفت - ۱۴ آبان ۱۴۰۵