«ایران» بر اساس مواضع مسئولان ارشد سیاسی و نظامی گزارش می‌دهد

آمادگی در اوج؛ هم برای دفاع هم تهاجم


نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حداکثر آمادگی برای مواجهه و پاسخ به هرگونه تهدید و تحرک نظامی دشمن علیه خاک و منافع کشورمان قرار دارند. حالا توان دفاعی- تهاجمی ایران بویژه در حوزه موشکی، پهپادی و غلبه کنترل ایران بر تنگه هرمز در کنار اثرات بروز مجدد جنگ برای زیرساخت‌های نفتی کشورهای منطقه حتی اگر نقش بازدارندگی نداشته باشند، بی‌شک هزینه‌های نظامی- اقتصادی اوج گرفتن دوباره درگیری را برای دشمن صد چندان خواهد کرد.
مشخصاً، این سخنان صریح مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری در سخنرانی روز چهارشنبه‌اش که گفت: «آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که ما نمی‌توانیم در مقابل حملات و تحریم‌های آنها بایستیم؛ اما ما خواهیم ایستاد» و اینکه گفت: «دنبال جنگ نیستیم، ولی به هیچ وجه در برابر زور و قلدری دشمن سر خم نخواهیم کرد. زیرا این پایداری و ایستادگی ریشه در فرهنگ، باور و اعتقاد ما ایرانیان دارد»؛ بیاناتی شعاری نبود. در همان روز مهرداد اخلاقی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در پیامی با بیان اینکه اولین ساعت کاری‌اش در وزارت را به تأمین خواسته‌های نیروی هوافضای سپاه و پدافند ارتش اختصاص داده است، تأکید کرد: «برای ما پاسخ به تهدیدهای مکرر، مسابقه لفاظی نیست؛ تبدیل تهدید‌ها به آمادگی بیشتر و قدرت دفاعی مؤثرتر است.»

همه باید بدانند اقدام علیه ایران هزینه دارد
روز پنجشنبه نیز سخنان سرلشکر محسن رضایی دبیر شورای عالی امنیت ملی در یک گفت‌و‌گوی رسانه‌ای وجهه دیگری از آمادگی دفاعی حداکثری ایران را علنی کرد. سرلشکر رضایی با تأکید بر اینکه همه باید بدانند اقدام علیه ایران هزینه دارد، گفت که با وجود «ترجیح ایران بر پیگیری مسیر دیپلماتیک»، اگر جنگ ادامه پیدا کند، «ایران ابزارهای لازم برای ادامه پاسخ را در اختیار دارد.» او در پاسخ به این سؤال که «چه میزان ظرفیت برای ادامه شلیک موشک‌ها و پهپادها به اهداف مختلف در منطقه در اختیار دارید»، با گفتن این جمله که «اگر سؤال این است که آیا ایران هنوز توان ادامه عملیات موشکی و پهپادی را دارد یا نه، پاسخ مثبت است»، تصریح کرد: «توان موشکی و پهپادی ایران هیچ‌گاه در یک مکان واحد متمرکز نبوده و به یک خط تولید واحد هم وابسته نبوده بلکه بر تولید پراکنده، تأسیسات زیرزمینی، سامانه‌های مختلف پرتاب و توان تعمیر و جایگزینی خسارت‌ها سرمایه‌گذاری کرده است.»

حتی برای جنگ ناهمطراز آماده‌ایم
مصداق قرار داشتن در چنین حدی از آمادگی و توانمندی همچنین در مواضع صریح فرماندهان نظامی و گزارش‌هایی هویداست که از ذخایر تسلیحات موشکی و پهپادی و نیز آمادگی نیروی انسانی و پشتیبانی‌های لازم دفاعی منتشر شده است. گزارش‌هایی که نشان می‌دهد با وجود روند رو به تصاعد تهدیدهای تکراری دشمن آمریکایی- صهیونیستی، نیروهای مسلح ایران با «اتکا و تمرکز بر فناوری جدید» تا چه حد نسبت به توانمندی خود برای دفاع از خاک و داشته‌های ایران و ایرانیان اطمینان خاطر دارند.
از جمله این شواهد اطمینان بخش، انتشار گزارش تصویری بازدید امیر سرلشکر «امیر حاتمی»، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران از یکی از مراکز تولید پهپادهای رزمی- انهدامی ارتش بوده است. تصاویری همراه با این توضیح مهم فرمانده ارتش درباره ذخایر موشکی ایران که گفت: «ذخایر موشکی ما کم نشد. توانستیم مراکز تولید را افزایش دهیم و امروز از ذخایر خوبی برخورداریم.»
امیر حاتمی در جریان این بازدید با اشاره نقش سلاح‌های بدون سرنشین اعم از پهپادها و شهپادها (پرنده‌ها و شناورهای هدایت پذیر از راه دور) تا ریزپرنده‌ها در جنگ‌های امروز، تصریح کرد که این سلاح‌ها از جایگاه ویژه‌ای در رویکرد دفاعی نیروهای مسلح ایران اسلامی برخوردارند. تسلیحاتی که به تصریح فرمانده ارتش با مشارکت وزارت دفاع، نخبگان دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌گرفتن از زیرساخت‌های قوی، تولیدشان با شمارگان بالا انجام شده و کشور را به اوج بلوغ تسلیحات و تجهیزات بدون سرنشین رسانده است. پشتوانه‌ای که به باور سرلشکر حاتمی امکان حضور قدرتمند ایران در جنگ ناهمطراز را ممکن کرده است. امیر حاتمی در جریان آن بازدید با بیان اینکه «تصور دشمن آن بود که ما تفاوتی میان جنگ همطراز و ناهمطراز قائل نیستیم» بیان کرد که اگر چه «بخشی از تجهیزات ارتش جمهوری اسلامی ایران، متعلق به جنگ همطراز بوده اما همچنان بخش بزرگی از تجهیزات و امکانات مربوط به جنگ ناهمطراز است» و برای چنین جنگی آمادگی‌های لازم به دست امده است. امیر حاتمی با تأکید بر آمادگی تمامی نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: «در جنگ ناهمطراز پیشین، با تجهیزاتی با دشمن جنگیدیم که دشمن غافلگیر شد چراکه ضربات بسیار محکمی دریافت کرد. ما دشمن را مورد ارزیابی قرار داده و می‌دانیم که توانمندی‌های قابل توجهی دارد ولی با درنظرگیری تمام این موارد، خود را برای جنگ ناهمطراز و تجهیزات مورد نیاز آن، آماده کرده‌ایم.» وی در این باره افزود: «ما می‌دانیم دشمن به چه نحوی عمل خواهد کرد و خود را برای ارائه پاسخ از همان ناحیه‌هایی که استفاده می‌کند، آماده کرده‌ایم. ما به مردم عزیز ایران اطمینان می‌دهیم که در شرایط خوبی قرار داریم. رزمندگان ارتش از روحیه بسیار مناسبی برخوردارند و مشغول تولید تجهیزات مورد نیاز هستند.»
سطح آمادگی نظامی، دفاعی جمهوری اسلامی ایران همچنین در سخنان پیش از خطبه حجت‌الاسلام سیدضیاءالدین آقاجان‌پور؛ رئیس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع مورد اشاره قرار گرفت که در بیان چرایی قرار داشتن نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در اوج اقتدار به تولید سلاح‌هایی پیشرفته برای هدف قرار دادن ناوها و شناورهای متجاوز آمریکایی در کشورمان اشاره کرد و گفت: «ملت ایران سیلی محکمی به شما خواهد نواخت و شما را بشدت تنبیه خواهد کرد.» موضعی در امتداد مواضع صریح همه مسئولان سیاسی و نظامی کشور که تصریح می‌کند اگر چه ایران در پی جنگ نیست اما در برابر هرگونه تهدید، دست‌بسته نخواهد ماند و با تکیه بر توان بومی، تسلیحات پیشرفته توسعه‌یافته و کسب آمادگی بیشتر برای جنگ ناهمطراز، پیامی روشن برای دشمن دارد و آن اینکه «هرگونه تعرض به ایران، با پاسخی متناسب و هزینه‌هایی فراتر از محاسبات اولیه همراه خواهد بود.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • علم و فناوری
  • اندیشه
  • اجتماعی
  • کتاب
  • صفحه آخر
  • همچنین در نسخه برخط می خوانید:
  • حوادث
  • خودرو
  • ایران زمین
  • ورزشی
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و پنجاه و شش
 - شماره نه هزار و صد و پنجاه و شش - ۰۲ آبان ۱۴۰۵