ظفرقندی: افزایش ظرفیت پزشکی کمبود متخصص را برطرف نمی‌کند

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی به‌تنهایی نمی‌تواند کمبود نیروی متخصص در مناطق مختلف کشور را جبران کند، گفت: «تأمین شرایط معیشتی و کاری پزشکان، فراهم بودن امکانات آموزش بالینی و رعایت استانداردهای تربیت متخصص، از الزامات اصلی تأمین نیروی انسانی مورد نیاز نظام سلامت است.»
محمدرضا ظفرقندی روز یکشنبه در یکصد و پنجمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزایش ظرفیت پذیرش را بدون توجه به سایر عوامل، راهکاری ناکافی برای رفع نیازهای درمانی کشور دانست و گفت: «این تصور که با افزایش ظرفیت پذیرش، نیازهای کشور نیز به همان نسبت تأمین می‌شود، یک سوءتفاهم مبنایی است.» او با اشاره به ضرورت تأمین شرایط مناسب برای فعالیت پزشکان در مناطق مختلف کشور گفت: «اگر شرایط معیشتی متخصصان، برای مثال در شهرهایی مانند لامرد و برازجان، فراهم نباشد، حتی چند برابر شدن ظرفیت پذیرش نیز نمی‌تواند مشکل کمبود نیروی متخصص را برطرف کند.»
وزیر بهداشت همچنین بر ضرورت بازنگری کارشناسی در سیاست‌های پذیرش دانشجویان پزشکی و تخصصی تأکید کرد و گفت: «تصمیم‌گیری در این حوزه باید با در نظر گرفتن پیامدهای اجرایی و آموزشی و با تعامل میان وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.»
 ظفرقندی با انتقاد از افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی بدون توجه به امکانات آموزشی، توضیح داد: «تربیت متخصص، بویژه در رشته‌های جراحی، صرفاً با افزایش تعداد دستیاران امکان‌پذیر نیست؛ بلکه دانشجویان باید فرصت کافی برای حضور در محیط‌های بالینی، مشارکت در فرآیند درمان و کسب تجربه عملی داشته باشند.»
او با اشاره به محدودیت ظرفیت آموزشی بیمارستان‌ها گفت: «افزایش تعداد دستیاران باید متناسب با امکانات بیمارستانی، تعداد بیماران و فرصت‌های لازم برای کسب مهارت‌های حرفه‌ای باشد. برای نمونه، در آموزش جراحی، تأیید صلاحیت افراد تنها از طریق آزمون کافی نیست و دستیاران باید تجربه بالینی لازم، از جمله مواجهه با بیماران دچار تروما را کسب کنند.» وزیر بهداشت تبیین ناکافی بودن افزایش ظرفیت به‌ عنوان راه‌حل مستقل کمبود متخصص و تقویت تعامل با نهادهای تصمیم‌گیر را از محورهای اصلی این نشست برشمرد و تأکید کرد: «سیاست‌گذاری در آموزش پزشکی باید با تأمین نیروی انسانی مورد نیاز مناطق مختلف، کیفیت تربیت متخصصان و استانداردهای آموزشی را نیز حفظ کند.»
 
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • اطلاع رسانی
  • اقتصادی
  • علم و فناوری
  • اندیشه
  • حوادث
  • اجتماعی
  • صفحه آخر
  • همچنین در نسخه برخط می خوانید:
  • کتاب
  • خودرو
  • ایران زمین
  • ورزشی
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و پنجاه و دو
 - شماره نه هزار و صد و پنجاه و دو - ۲۷ مهر ۱۴۰۵