علی اشکانی، مربی کشتی فرنگی در گفت‌وگو با «ایران»:

باید به جوانان اعتماد کرد

گروه ورزشی/ علی اشکانی، مربی کشتی فرنگی، کسب ۶ مدال طلای کشتی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا را نتیجه‌ای خوب می‌داند، هرچند معتقد است سهم اصلی این افتخارآفرینی بر دوش آزادکاران بوده است. او در ارزیابی عملکرد فرنگی‌کاران، بر ضرورت اعتماد به جوانان، برنامه‌ریزی برای پشتوانه‌سازی و پرهیز از احتیاط بیش از اندازه تأکید دارد.
کارشناس کشتی فرنگی در گفت‌وگو با «ایران» می‌گوید: «همیشه در ادوار قبلی بازی‌ها، مسابقات کشتی در ۱۰ وزن، بعد هشت وزن و در سه دوره قبل در ۶ وزن برگزار شد. کم شدن اوزان کشتی نشان می‌دهد که شورای المپیک آسیا روی خوشی به کشتی نشان نمی‌دهد و به همین دلیل اوزان آن را کم کردند. اما کشتی در ناگویا هم بار اصلی ورزش ایران را با ۶ مدال طلا به دوش کشید؛ اتفاقی که بچه‌ها برای آن زحمت زیادی کشیدند و خدا را شکر، مثل دوره قبل درخشیدند.»
او کسب دو مدال طلا و یک برنز در کشتی فرنگی را نشانه افت این رشته می‌داند و درباره دلایل این نتیجه می‌گوید: «فکر می‌کنم نزدیکی بازی‌های آسیایی به مسابقات قهرمانی جهان باعث شد سرمربی تیم ملی برای اعزام جوانان به ناگویا ریسک نکند. حتی وقتی رقابت‌های قهرمانی جهان امیدها را تماشا می‌کردم، متوجه عدم تمرکز حسن رنگرز شدم و خستگی از سر و روی او می‌بارید. به نظر می‌رسد احتیاط، ریسک‌نکردن و شاید هم بی‌اعتمادی به مدال‌آوری جوانان، در نتیجه تیم فرنگی در ناگویا بی‌تأثیر نبود. این اتفاق گویای افت کشتی فرنگی است.»
علی اشکانی عدم اعتماد به جوانان را یکی از دلایل نتیجه نگرفتن فرنگی‌کاران می‌داند و می‌گوید: «عدم اعتماد به جوانان باعث شد مربی در وزن ۹۸ کیلوگرم، علیرضا عبدولی را که سال قبل نتیجه خوبی نگرفت، با یک جوان برای ناگویا عوض نکند. حتی غلامرضا فرخی، کشتی‌گیر وزن ۸۷ کیلوگرم، هم عملکرد خوبی نداشت. در حالی که مربی تیم باید طبق برنامه و چشم‌انداز، پشتوانه‌سازی کند و با ورود کشتی‌گیر ۲۱ ساله به تیم، او را برای میادین بزرگ آماده کند.»
این کارشناس کشتی فرنگی همچنین معتقد است ملی‌پوشان نباید از بازگشت روس‌ها به تشک بترسند. او تأکید می‌کند: «ما همیشه با روس‌ها رقیب بودیم؛ زمانی آنها قدرتمند کار می‌کردند و مدال می‌گرفتند و زمانی هم نه. به هر حال ایران، روسیه، ترکیه، گرجستان و جمهوری آذربایجان قدرت‌های بزرگ کشتی فرنگی به حساب می‌آیند. درست است که روس‌ها کشتی‌گیران قدرتمندی هستند، اما ملی‌پوشان ما نباید از بازگشت آنها بترسند. آنها بعد از تحریم هم در مسابقات بودند و حالا باید همه تلاششان برای کسب امتیاز فردی باشد و بعد به امتیاز تیمی فکر کنند. اگر کشتی‌گیران در مسابقات انفرادی امتیاز خوبی بگیرند، برای نتیجه تیمی مشکلی وجود نخواهد 
داشت.»
 
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و پنجاه و یک
 - شماره نه هزار و صد و پنجاه و یک - ۲۶ مهر ۱۴۰۵