اخبار

عراقچی: متجاوزان باید پاسخگوی
تخریب محیط زیست باشند
وزیر امور خارجه صبح روز یکشنبه در نشست «اکوساید: جنایت جنگی خاموش» که در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: «در سال‌های اخیر در غزه، لبنان و ایران شاهد بوده‌ایم که چگونه حملات نظامی، علاوه بر تلفات انسانی و تخریب زیرساخت‌های حیاتی، آثار عمیق و گاه ماندگاری بر محیط‌زیست بر جای گذاشته‌اند.»
سید عباس عراقچی افزود: «در غزه، ابعاد فاجعه محیط‌زیستی به اندازه‌ای گسترده است که برنامه محیط‌زیست سازمان ملل متحد، یونپ، از خسارات بی‌سابقه زیست‌محیطی سخن گفته است. فروپاشی شبکه‌های آب و فاضلاب، آسیب به سامانه‌های مدیریت پسماند، آلودگی منابع آب و خاک، آلودگی سواحل و ایجاد حجم عظیمی از آوار و مواد بالقوه خطرناک، میراثی است که آثار آن می‌تواند برای دهها سال بر زندگی مردم فلسطین باقی بماند. در لبنان نیز استفاده از تسلیحات و آتش‌سوزی‌های ناشی از حملات، بخش‌هایی از جنگل‌ها و اراضی کشاورزی را نابود کرده است. گزارش‌ها و اسناد ارائه‌ شده به سازمان ملل از سوختن میلیون‌ها متر مربع زمین و آسیب به ده‌ها هزار درخت زیتون حکایت دارد.»
وزیر امور خارجه گفت: «جامعه بین‌المللی همچنین تجربه تلخ آلودگی گسترده سواحل لبنان در پی حمله به مخازن نفتی را در حافظه دارد. در عین حال کشور عزیزمان ایران نیز از این پدیده مصون نمانده است. در جریان تجاوزات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، حمله به تأسیسات نفتی، پالایشگاهی و انرژی، خطرات جدی زیست‌محیطی ایجاد کرده است.»
عراقچی در پایان تصریح کرد: «ما نباید اجازه دهیم متجاوزان از زیر بار مسئولیت اقدامات جنایتکارانه خود فرار کنند. ما باید با همکاری و مشارکت جمعی آنها را پاسخگو کنیم.»
 
معاون اقتصادی وزیر خارجه: رایزنی‌ها
برای برقراری و تثبیت پروازها ادامه دارد
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه از تشکیل کارگروهی برای رصد و رفع مشکلات صنعت هواپیمایی کشور در پی تحریم‌های اخیر خبر داد و گفت: «رایزنی‌ها برای حفظ پروازهای موجود و رفع موانع پروازهای متوقف‌شده ادامه خواهد داشت.»
حمید قنبری، معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه بر اثر رایزنی‌های انجام شده بخشی از پروازها برقرار است و برخی محدودیت‌ها نیز با رایزنی‌ها رفع شده یا در حداقل ممکن باقی مانده است، اظهار کرد: «این رایزنی‌ها ادامه خواهد یافت و با هماهنگی‌های بیشتر در نتیجه برگزاری این جلسه، هدفمندتر و مؤثرتر خواهد شد.»
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با صدا و سیما افزود: «برای تثبیت و حفظ پروازهای موجود، برنامه‌هایی ارائه شده است. همچنین درباره مسیرهایی که با مانع مواجه شده‌اند، برنامه‌هایی برای جایگزینی پروازها یا ارائه راهکارهایی به‌منظور برقراری مجدد آنها مطرح شده است.»
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • علم و فناوری
  • اندیشه
  • حوادث
  • اجتماعی
  • صفحه آخر
  • کتاب
  • خودرو
  • ایران زمین
  • ورزشی
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و صد و چهل و شش
 - شماره نه هزار و صد و چهل و شش - ۲۰ مهر ۱۴۰۵