خبر

واکنش عراقچی به تبعات جنگ علیه ایران 
بر اقتصاد آمریکا؛
همه اینها قابل اجتناب بود
وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه شخصی خود در شبکه ایکس با اشاره به تبعات جنگ علیه ایران بر اقتصاد امریکا نوشت: «همه اینها قابل اجتناب بود.» سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه‌ کشورمان در پیامی در شبکه ایکس درخصوص تبعات جنگ تحمیلی علیه ایران بر اقتصاد آمریکا نوشت: «به آمریکایی‌ها گفته می‌شود که باید هزینه‌های سرسام‌آور جنگِ انتخابی علیه ایران را بپردازند.  فعلاً افزایش قیمت بنزین و حباب بازار سهام را کنار بگذارید. درد واقعی زمانی آغاز می‌شود که بدهی آمریکا و نرخ وام‌های مسکن شروع به جهش کنند. 
همین حالا هم میزان ناتوانی در بازپرداخت وام خودرو به بالاترین سطح خود در بیش از ۳۰ سال گذشته رسیده است. تمام اینها قابل اجتناب بود.» 
 
نماینده ایران در سازمان ملل: 
وضعیت تنگه هرمز و پیامدهای اقتصادی آن برعهده آغازگران جنگ و شرکای آنهاست
نماینده ایران در سازمان ملل گفت: «وضعیت کنونی در تنگه هرمز و پیامدهای اقتصادی جهانی آن، تنها و تنها برعهده آغازگران جنگ علیه ایران و شرکای منطقه‌ای آنان است.» امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست ویژه شورای اقتصادی و اجتماعی (اکوسوک) با موضوع: «صیانت از جریان‌های انرژی و عرضه: حمایت از توسعه جهانی از رهگذر همکاری بین‌المللی» گفت: بی‌ثباتی فزاینده در بازارهای انرژی، زنجیره‌های عرضه و جریان‌های تجارت جهانی، چالشی جدی برای توسعه پایدار، همکاری بین‌المللی و ثبات اقتصادی جهانی به شمار می‌آید. در این چهارچوب، ایران به دو نحو عمیق و به‌هم‌پیوسته متحمل آسیب شده است. 
در مدتی کمتر از یک سال، کشور من هدف دو اقدام تجاوزکارانه غیرقانونی قرار گرفته است که آشکارا ناقض منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل بوده‌اند.  این حملات به از دست رفتن اندوه‌بار جان هزاران غیرنظامی بی‌گناه، به‌ویژه زنان و کودکان، انجامید. این حملات همچنین موجب تخریب گسترده زیرساخت‌های غیرنظامی، اقتصادی، انرژی و زیرساخت‌های حساس از نظر زیست‌محیطی شد؛ پیامدهایی که با پایان عملیات نظامی از میان نخواهد رفت. 
شاید مهم‌ترین پرسش پیش روی این نشست ویژه، نه‌تنها چگونگی پاسخ به بحران کنونی، بلکه طرح صادقانه این پرسش باشد که ریشه‌های واقعی این بحران‌ها و بی‌ثباتی‌های فزاینده چیست؟  بی‌ثباتی کنونی در خلأ پدید نیامده است.  
این وضعیت ریشه در تشدید نظامی و اقدامات تجاوزکارانه غیرقانونی دارد که از سوی رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا تحمیل شده‌اند. این اقدامات تنش‌ها را در یکی از راهبردی‌ترین مناطق انرژی و تجارت جهان تشدید کرده و ثبات منطقه‌ای و جهانی را تضعیف نموده است.  
وی در پایان گفت: صلح از طریق فشار محقق نمی‌شود و ثبات از رهگذر تقابل بنا نمی‌گردد.   تنها مسیر پایدار پیش رو، گفت‌وگو، احترام متقابل و همکاری واقعی بین‌المللی است. صراحتاً اعلام می‌کنیم که وضعیت کنونی در تنگه هرمز و پیامدهای اقتصادی جهانی آن، تنها و تنها برعهده آغازگران جنگ علیه ایران و شرکای منطقه‌ای آنان است.»

بیانیه وزارت امور خارجه به مناسبت «روز نکبت»
جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان 
مصداق نسل‌کشی است
وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای به مناسبت «روز نکبت» با محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین این اقدامات را مصداق جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی دانست. در این بیانیه، «روز نکبت» یادآور شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و آغاز یکی از بزرگ‌ترین تراژدی‌های انسانی معاصر توصیف شده است. 
وزارت خارجه ایران با اشاره به ادامه اشغالگری و حمایت برخی کشورهای غربی از اسرائیل، تأکید کرد که طی دهه‌های گذشته گسترده‌ترین نقض‌های حقوق بین‌الملل علیه ملت فلسطین رخ داده است. همچنین در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که طی سال‌های اخیر، حملات اسرائیل به غزه و کرانه باختری وارد مرحله‌ای تازه شده و با حمایت تسلیحاتی آمریکا و متحدانش شدت گرفته است. این بیانیه ضمن انتقاد از فشارهای آمریکا بر نهادهای قضایی بین‌المللی، بر حق ملت فلسطین برای مقاومت، بازگشت آوارگان و تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شریف تأکید کرده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و بیست و هفت
 - شماره نه هزار و بیست و هفت - ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵