اخبار

 رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و عربستان
وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی روز گذشته در گفت‌وگویی تلفنی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و روندهای دیپلماتیک جاری میان ایران و آمریکا تبادل نظر کردند. 
در این تماس، سیدعباس عراقچی و «فیصل بن فرحان» به بررسی روند مذاکرات و رایزنی‌های مرتبط با گفت‌وگوهای غیرمستقیم تهران و واشنگتن با میانجیگری پاکستان پرداختند و دیدگاه‌های خود را درباره تحولات اخیر مطرح کردند. این گفت‌وگو در حالی انجام شد که تحرکات دیپلماتیک میان کشورهای منطقه و بازیگران بین‌المللی در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. 
وزیر امور خارجه ایران همچنین یک روز پیش از این تماس، در گفت‌وگوهایی جداگانه با وزرای خارجه قطر، ترکیه، مصر و هلند درباره همین موضوعات و آخرین وضعیت رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک گفت‌وگو کرده بود. این تماس‌ها در راستای هماهنگی و تبادل‌نظر درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی صورت گرفته است.

حمایت اروپا از دیپلماسی 
میان تهران و واشنگتن
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تأکید بر ضرورت کاهش تنش‌ها در خلیج فارس اعلام کرد که اتحادیه اروپا از دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند. 
«کایا کالاس» روز گذشته پیش از آغاز نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت که حل‌وفصل اختلافات از مسیر گفت‌وگو و دیپلماسی ضروری است. 
وی همچنین خواستار توقف درگیری‌ها و بازگشایی تنگه هرمز شد. کالاس در اظهارات خود بدون اشاره به حملات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران و پیامدهای انسانی و مادی آن، بر لزوم جلوگیری از تشدید بحران و حفظ ثبات منطقه تأکید کرد.

رسانه‌های هندی خبر دادند
حضور احتمالی عراقچی در نشست بریکس
رسانه‌های هندی از احتمال سفر وزیر امور خارجه ایران به این کشور خبر دادند. به گزارش تسنیم، طبق گزارش خبرگزاری هندی «ANI» احتمالاً سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در نشست وزرای امور خارجه بریکس به هند سفر کند. 
قرار است نشست وزرای خارجه بریکس روزهای 14 و 15 مه (24 و 25 اردیبهشت) در پایتخت هند برگزار شود. ایران در سال 2024 به همراه مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بریکس پیوست.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و بیست و سه
 - شماره نه هزار و بیست و سه - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵