پزشکیان خطاب به دانشگاهیان، قهرمانان ورزشی و تریبون داران مذهبی:

میدان دار وحدت و امید درجامعه شوید


رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان در چهارچوب بازدید و نظارت ستادی خود از دستگاه‌های اجرایی، روز گذشته با حضور در وزارت علوم، وزارت ورزش و نیز نشستی با محوریت مسجد و محله، دانشگاه‌ها را خط مقدم حل مسائل کشور دانست، بر نقش محوری مساجد در مدیریت بحران و نقش‌آفرینی قهرمانان ورزشی در انسجام ملی تأکید کرد و از قهرمانان ورزشی خواست با تقویت روحیه ملی، به میدان وحدت‌آفرینی بیایند. همچنان که از اساتید و دانشجویان خواست وارد میدان عمل شوند.

آمادگی دولت برای واگذاری اختیارات لازم به دانشگاه‌ها
رئیس دولت چهاردهم در جریان بازدید و نظارت ستادی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گزارشی از آخرین وضعیت آموزش عالی کشور، عملکرد دانشگاه‌ها در شرایط ویژه ناشی از جنگ اخیر، میزان آسیب‌ها و خسارات وارده به برخی واحدهای آموزشی و روند استمرار فعالیت‌های علمی و پژوهشی را دریافت کرد و تداوم آموزش، مدیریت شرایط بحرانی در دانشگاه‌ها و حفظ پویایی فعالیت‌های علمی را ازموارد حائز اهمیت دانست. پزشکیان با تأکید بر نقش محوری دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور، خواستار ورود فعال‌تر اساتید و دانشجویان به میدان عمل شد و با بیان اینکه هیچ مشکلی بدون راه‌حل نیست، بر بهره‌گیری از ظرفیت علمی نخبگان برای عبور از چالش‌های پیش‌رو و تقویت کارآمدی مدیریت کشور تأکید کرد. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه دانشگاه محل تجمع تخصص‌های مختلف از جمله اقتصاد، کشاورزی، صنعت، مدیریت، فرهنگ و جامعه‌شناسی است، تصریح کرد: «انتظار از دانشگاهیان این است که صرفاً در فضای آموزشی باقی نمانند، بلکه با حضور فعال در میدان عمل، در حل مسائل کشور نقش‌آفرینی کنند. امروز علم زمانی اثرگذار است که در متن جامعه به کار گرفته شود.»
پزشکیان با تأکید بر رویکرد تفویض اختیار در مدیریت کشور افزود: «در سال‌های اخیر تلاش شده بخشی از اختیارات به مدیران استانی و اجرایی واگذار شود تا روند تصمیم‌گیری‌ها تسهیل و کارآمدی افزایش یابد و این رویکرد نتایج مثبتی نیز به همراه داشته است. در همین راستا ما همانگونه که از ابتدای آغاز به کار دولت مورد تأکید بوده آمادگی داریم هرگونه اختیار لازم برای حل مسائل و پیشبرد طرح‌ها و برنامه ملی کشور در حوزه‌های مختلف را به دانشگاه‌ها واگذار کنیم.»
پزشکیان تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال گسترش جنگ نیست و استمرار درگیری‌ها به نفع هیچ طرفی نیست. راه‌حل مشکلات، نه در افزایش تنش بلکه در عقلانیت، گفت‌وگو و پرهیز از تخریب بیشتر است.»
او با تأکید بر ضرورت همگرایی در منطقه افزود: «برخی قدرت‌ها تلاش دارند کشورهای منطقه را درگیر اختلاف و درگیری کنند تا از منابع آنها بهره‌برداری کنند، در حالی که ملت‌های منطقه باید با وحدت و همبستگی، در برابر این رویکردها ایستادگی کنند و مسیر همکاری و انسجام را تقویت نمایند.»

پرهیز از  هرگونه مسأله تفرقه انگیز
در ادامه پیگیری‌های میدانی و راهبردی دولت برای تقویت سرمایه اجتماعی، نشستی با محوریت «محله‌محوری و مسجد‌محوری» با حضور مسعود پزشکیان و همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و محمدصادق معتمدیان استاندار تهران برگزار شد و طی آن، ابعاد اجرایی و راهبردی این دو الگوی کلیدی مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس‌جمهوری در این نشست با تأکید بر ضرورت سازماندهی و فعال‌سازی ظرفیت‌های مردمی در بسترهای محلی تصریح کرد: «این رویکردی که از ابتدای آغاز به کار دولت مورد تأکید بوده، در شرایط جنگی اخیر کارآمدی خود را در بسیج اجتماعی، افزایش تاب‌آوری و تقویت همبستگی ملی به‌خوبی نشان داده است.»
پزشکیان همچنین مساجد را به‌عنوان کانون‌های محوری حیات اجتماعی مورد توجه قرار داد و گفت: «این نهادهای مقدس در جریان تحولات اخیر، نقش مؤثری در سازماندهی حضور میدانی مردم، تقویت هویت جمعی و ایجاد انسجام اجتماعی ایفا کردند.» رئیس‌جمهوری با اشاره به این ظرفیت، بر نقش مساجد در تسهیل مشارکت عمومی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به جبران خسارات ناشی از جنگ در سطح محلات تأکید کرد. پزشکیان با بیان اینکه «محله» کوچک‌ترین اما مؤثرترین واحد حکمرانی اجتماعی است، تصریح کرد: «پیوند هدفمند میان مسجد، مردم و مدیریت محلی می‌تواند به شکل‌گیری الگوی حکمرانی مردمی منجر شود و کارآمدی نظام تصمیم‌گیری در شرایط بحران را به‌طور محسوسی افزایش دهد.
رئیس‌جمهوری افزود: «تریبون‌های مساجد و نمازهای جمعه نیز باید در راستای ارتقای امنیت روانی جامعه با پرهیز از بیان هرگونه مسأله تفرقه انگیز، مقابله با شایعات و افزایش آگاهی مردم در شرایط خاص کشور بیش از پیش نقش آفرینی کنند.»

تمجید از غیرت دختران ورزشکار
مسعود پزشکیان در جریان بازدید ستادی و نظارتی از وزارت ورزش و جوانان، گزارش جامعی از عملکرد این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف دریافت کرد.بخش مهمی از این گزارش به تداوم فعالیت‌های ورزشی در شرایط خاص، از جمله مقطع جنگ، اختصاص داشت که در آن بر حفظ آمادگی قهرمانان و استمرار برنامه‌های تمرینی تأکید شد. همچنین روند آماده‌سازی تیم‌های ملی، بویژه تیم ملی فوتبال، برای حضور در رقابت‌های مهم بین‌المللی از جمله جام جهانی فوتبال، از دیگر محورهای مطرح‌شده در این جلسه بود.
پزشکیان با تأکید بر نقش کلیدی ورزشکاران در تقویت روحیه ملی و انسجام اجتماعی، قهرمانان ورزشی را نماد عرق ملی و ایستادگی دانست و از آنان خواست در شرایط حساس کنونی با حضور فعال‌تر در میدان، به تقویت وحدت و امید در جامعه کمک کنند.
رئیس دولت با اشاره به ماجرای تیم ملی فوتبال بانوان در استرالیا خاطرنشان کرد:« با وجود برخی مشکلات داخلی، اقدام دختران ورزشکار کشورمان در بازگشت به ایران نشان‌دهنده عمق وطن‌دوستی، عرق ملی و غیرت آنان است؛ موضوعی که شایسته قدردانی است و موجب افتخار کشور محسوب می‌شود. از این عزیزان، خانواده‌های آنان و همه ورزشکارانی که با این روحیه در مسیر اعتلای کشور حرکت می‌کنند، صمیمانه تشکر می‌کنیم.»
پزشکیان با بیان اینکه اختلاف‌نظرها امری طبیعی است و نباید موجب دلسردی افراد جامعه از هویت و وطن‌شان شود، افزود: «همان‌گونه که در خانواده‌ها نیز اختلاف‌سلیقه وجود دارد، در سطح جامعه و کشور نیز چنین مسائلی طبیعی است؛ اما آنچه اهمیت دارد، وحدت و همدلی بویژه در برابر تهدیدات خارجی و رفتارهای غیرانسانی است.» رئیس‌جمهوری همچنین با طرح این پرسش که این اقدامات با چه منطقی توجیه می‌شود، گفت: «ترور دانشمندان، حمله به مراکز علمی و هدف قرار دادن مردم بی‌گناه و کشتار 168 کودک دانش‌آموز، هیچ توجیهی ندارد و هیچ انسان آزاده‌ای در جهان چنین رفتارهایی را نمی‌پذیرد.با این حال جای تأسف است که عده‌ای که خود را ایرانی میدانند در آن سوی مرزها و در رسانه‌های معاند نشسته‌اند و جنایاتی که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران عزیز مرتکب می‌شود را توجیه می‌کنند.»
همچنین پزشکیان با تأکید بر وحدت ملی خاطرنشان کرد: همه ما متعلق به این سرزمین هستیم و نباید اجازه دهیم دشمنان درصدد تضعیف یا تجزیه کشور برآیند. هر ایرانی در هر نقطه‌ای از جهان باید نسبت به ایران احساس تعلق داشته باشد و در برابر هرگونه تهدید علیه تمامیت ارضی کشور ایستادگی کند. در این راستا اگر با وحدت و همدلی در کنار یکدیگر قرار بگیریم، هیچ قدرتی توان به زانو درآوردن ملت ایران را نخواهد داشت. همچنین جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه چشم‌داشتی به سرزمین دیگران ندارد و کشورهای منطقه را برادران خود می‌داند. با تقویت همکاری‌ها و همگرایی، اجازه نخواهیم داد بیگانگان میان ملت‌های منطقه اختلاف ایجاد کنند.

سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران:
دولت در حال بررسی افزایش رقم کالابرگ است

روزگذشته سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات دولت برای حفظ ثبات بازارها گفت: «در جلسات تنظیم بازار و همچنین در نشست‌های دولت، موضوع حفظ ثبات بازارها به طور مفصل بررسی شد و تدابیری نیز برای مدیریت شرایط اتخاذ شده است.»
فاطمه مهاجرانی با بیان اینکه بخشی از افزایش قیمت‌ها به دلیل شرایط اخیر و حملات صورت‌ گرفته قابل پیش‌بینی بوده است، اظهار کرد: «با وجود وفور کالا در بسیاری از بخش‌ها، در برخی موارد شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم که بخشی از آن به شرایط جنگی و فشارهای ناشی از آن باز می‌گردد.»مهاجرانی درباره احتمال افزایش رقم کالابرگ، گفت: «دولت در حال بررسی افزایش رقم کالابرگ است و پس از انجام بررسی‌های کارشناسی، اطلاعات تکمیلی در این خصوص اعلام خواهد شد. رقم فعلی کالابرگ تا پایان فروردین‌ماه اعتبار دارد و احتمال تمدید آن نیز وجود دارد.»سخنگوی دولت در ادامه به آسیب‌های واردشده به برخی زنجیره‌های تولیدی پتروشیمی و فولاد اشاره کرد و ادامه ‌داد: «دولت برآوردهایی از خسارت‌های وارد شده به زنجیره‌های مختلف از جمله صنعت خودروسازی، فولاد و صنایع پتروشیمی و پلیمری انجام داده است.»وی توضیح داد: «بررسی این موضوع با همکاری سه وزارتخانه نفت، امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت در حال انجام است تا ضمن ارزیابی خسارت‌ها، از آسیب دیدن زنجیره‌های تولید و اشتغال پایدار جلوگیری شود.» مهاجرانی با تأکید بر اینکه برخی آسیب‌ها به‌ویژه در حوزه فولاد و پتروشیمی قابل توجه بوده است، افزود: «تلاش دولت بر این است که ادامه فعالیت زنجیره‌های تولیدی با کمترین آسیب ممکن دنبال شود.»

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • بین الملل
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • خودرو
  • حوادث
  • ورزشی
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • کتاب
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و چهار
 - شماره نه هزار و چهار - ۳۱ فروردین ۱۴۰۵