درخواست خانواده مقتول بعد از مرگ قاتل در زندان

گروه حوادث: مرضیه همایونی/ خانواده مقتول وقتی فهمیدند قاتل پدرشان در زندان جان باخته است با مراجعه به دادگاه خواهان دریافت دیه از بیت‌المال شدند. 
به گزارش «ایران»، شامگاه 6 آذر سال 1403 بود که دو زن جوان فریادزنان به خیابان آمده و درخواست کمک کردند. وقتی مأموران پلیس در محل حاضر شدند دو زن جوان اظهار کردند که مردی وارد محل کار آنها شده و مدیرعامل شرکت را به قتل رسانده است. به دنبال مخابره قتل مرد 70 ساله، بازپرس سالار صنعتگر و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل شدند.

اختلاف دو میلیاردی
با ورود به محل آنها با جسد صاحب شرکت تولیدی معروف پارچه مواجه شدند و در چند قدمی او نیز عامل جنایت مجروح روی زمین افتاده بود. جسد مقتول به پزشکی قانونی منتقل شد و عامل جنایت برای درمان به بیمارستان انتقال یافت.
او پس از بهبودی نسبی در رابطه با قتلی که مرتکب شده بود، گفت: «در کار پوشاک هستم اما سال ۹۶ شریکم از من کلاهبرداری کرد و ورشکست شدم، من ماندم و دو میلیارد تومان بدهی که توانایی پرداخت آن را نداشتم. شرایطم به قدری بد بود که در این مدت 4 بار اقدام به خودکشی کردم اما زنده ماندم تا اینکه بعد از مدتی تصمیم گرفتم دوباره وارد بازار کار شوم. این در حالی بود که پولی برای سرمایه‌گذاری نداشتم. از آنجایی که از مشتریان قدیمی مقتول بودم، سراغش رفتم و از او خواستم دو میلیارد تومان به من پول یا پارچه بدهد تا دوباره کارم را شروع کنم و در ازای آن یک سفته سفید امضا به او دادم.  
او ادامه داد: مقتول نه پولی به من داد و نه پارچه، بدتر از آن سفته‌ام را با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به اجرا گذاشت. به همین خاطر از او شکایت کردم که در نهایت او محکوم شد، حتی در رأی دادگاه او به پرداخت جریمه محکوم شد. آن موقع بود که با من تماس گرفت تا با هم صحبت کنیم و پیشنهاد داد بدون جنجال و درگیری موضوع را حل کنیم. برای همین به دفترش رفتم، کمی که صحبت کردیم کم کم دعوایمان شد و او با چاقویی که روی میزش بود به من حمله کرد. چند ضربه به من زد ولی در ادامه من چاقو را از دستش گرفتم و بعد نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد. از کاری که کرده‌ام بشدت پشیمانم.
 
مرگ در زندان
در حالی که متهم میانسال به بازسازی صحنه جنایت پرداخت، به زندان منتقل شد. اما دو ماه بعد از این جنایت بود که او در زندان به علت بیماری فوت کرد و به دنبال مرگ وی، خانواده مقتول درخواست دیه از بیت‌المال را به دادگاه کیفری استان ارائه کردند.
در ابتدا دادگاه دستور داد تحقیقات لازم صورت گیرد تا درصورتی که مرد فوت شده اموالی داشته یا ارثیه‌ای به او می‌رسیده، هزینه دیه از آنجا تأمین شود. اما با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که او اموال یا پولی برای پرداخت دیه نداشته و بدین ترتیب دادگاه دستور داد که دیه از بیت‌المال به اولیای دم پرداخت شود.
با تأیید این موضوع، پرونده برای اجرای درخواست اولیای دم به دادسرای امور جنایی پایتخت ارسال شد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره نه هزار و یک
 - شماره نه هزار و یک - ۲۷ فروردین ۱۴۰۵