محمدرضا عارف: ورود هوش مصنوعی به نظام اداری یک ضرورت است نه انتخاب

روز گذشته جلسه ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی به ریاست محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این جلسه گزارشی از فراخوان ستاد توسعه فناوری و کاربردهای هوش مصنوعی در زنجیره ارزش صنعت، معدن و تجارت ارائه و اعطای مجوز راه‌اندازی اپراتور داده به بنیاد مستضعفین تصویب شد. همچنین کلیات برنامه سازمان اداری و استخدامی کشور و آموزش و پرورش مبتنی بر برنامه تقسیم کار هوش مصنوعی نیز مورد بررسی و تبادل نظر اعضای جلسه قرار گرفت و به تصویب رسید.
معاون اول رئیس‌جمهور پس از ارائه برنامه سازمان اداری و استخدامی سخنرانی کوتاهی داشت. او با اشاره به اینکه ورود هوش مصنوعی به نظام اداری یک ضرورت است نه انتخاب، گفت: «ما در این زمینه به یک راهبرد ملی نیازمندیم. تجربه ورود PC به نظام اداری در دهه ۶۰ ناموفق بود و اکنون باید از آن تجربه استفاده کرد تا تکرار نشود. از سویی سطح دسترسی و امنیت داده نباید فراموش و جدی گرفته شود تا به سیستم‌های خود مصونیت دهیم. باید مراقبت شود تا داده‌ها در مواردی که نیاز نیست به راحتی منتقل نشود. از سویی آموزش هوش مصنوعی باید به داخل کشور داده شده و نیروهای انسانی ما باید به‌روز باشند و برای نگهداشت نیروهای متخصص در کشور برنامه داشت.»
عارف در ادامه درباره برنامه آموزش و پرورش در زمینه هوش مصنوعی با تأکید بر اینکه اگر پیشرفت در زمینه فناوری‌های نوظهور را از آموزش و پرورش شروع کنیم موفق خواهیم شد، گفت: «آموزش و پرورش در سال‌های اخیر در این زمینه سمت‌وسوی خوبی پیدا کرده و اقدامات امیدوارکننده‌ای در حال انجام است. در این زمینه بحث‌های شناختی و امنیتی در مدارس نیز باید مدنظر قرار گیرد تا با موانع نرم‌افزاری مواجه نشویم. آموزش و پرورش باید در این زمینه با هماهنگی سایر دستگاه‌ها اقدام کرده و در آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، مسائل شناختی و اعتقادی در نظر گرفته شود.»
وی در بخش دیگری از این جلسه درباره برنامه اصلاح ساختار اقتصادی دولت چهاردهم بیان کرد: «در اجرای این برنامه، معیشت مردم در اولویت دولت و نظام قرار دارد. از دوره برنامه سوم پیشرفت جراحی عمیقی باید در بخش اقتصادی انجام می‌دادیم ولی با تغییری که در آن زمان انجام شد، آن مسیر تغییر کرد. اکنون نیز باید دولتی فداکارانه به نمایندگی از حاکمیت این کار را انجام می‌داد که این راهبرد در دولت چهاردهم دنبال شد و دولت، شجاعانه برای جراحی اقتصادی با رویکرد حفظ معیشت مردم وارد عمل شد و معیشت مردم را در کنار راهبرد جراحی اقتصادی درنظر گرفت.»
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • بورس
  • خودرو
  • حوادث
  • ورزشی
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • گفت و گو
  • اندیشه
  • کتاب
  • دولت چه کار می‌کند
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و سی و شش
 - شماره هشت هزار و نهصد و سی و شش - ۲۴ دی ۱۴۰۴