وزیر کشور:

التهابات و تخریب‌گری‌ها رو به کاهش است

تجمع مردمی در محکومیت اغتشاش امروز در سراسر کشور برگزار می‌شود

پس از ناآرامی‌های شامگاه پنجشنبه در برخی از نقاط کشور که با تخریب دارایی‌های عمومی و اموال شخصی مردم و البته شهادت تعدادی از حافظان امنیت همراه بود، در شب‌های گذشته به گفته فرمانده کل انتظامی کشور آرامش در اغلب شهرهای کشور، از جمله تهران برقرار بود. اتفاقی که مرهون دو عامل اصلی بود؛ اول دستگیری عناصر اصلی ناآرامی‌ها و مهم‌تر، جداسازی صف مردم عادی و معترض از آشوب‌طلبان. بنابر اظهارات سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور، «دو اتفاق مهم در روزهای اخیر رخ داد؛ یکی محکومیت اغتشاشگران از سوی مردم در استان‌های مختلف و دیگری جدا شدن صف معترضان از اغتشاشگران. این موضوع باعث شد که شامگاه شنبه، نسبت به شب‌های قبل، آرامش قابل توجهی در کشور برقرار شود و نیروهای امنیتی بتوانند سریع‌تر به کانون‌های اصلی اغتشاش دسترسی پیدا کنند.»
اسکندر مؤمنی وزیر کشور  نیز با ارائه گزارشی از وضعیت کشور در روزهای اخیر، گفت: «مردم در روزهای اخیر از حجم تخریب‌ها در بهت فرو رفتند. به بسیاری از اماکن انتظامی حمله شد و جمعی از نیروهای حافظ امنیت به شهادت رسیدند. همچنین به سمت مردم تیراندازی کردند و برخی نیز به شهادت رسیدند. اما در مجموع روند رو به کاهش است. اینکه گفته می‌شود این یا آن شهر تصرف شد، اصلاً چنین نبوده است. شرایط امنیت در کشور مناسب و التهابات و تخریب‌گری‌ها رو به کاهش است و در مناطق مرزی نیز امنیت برقرار است و با هوشیاری مردم از این وضعیت عبور می‌کنیم.»
همچنین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از آحاد مردم ایران دعوت کرده تا با حضور در تجمعاتی که قرار است در سراسر کشور انجام شود، اقدامات خرابکارانه شب‌های اخیر را محکوم کنند. این شورا با تأکید بر اینکه مردم مرز آشکاری بین اعتراض و مطالبه‌گری و تخریب قائلند، اظهار کرد که «مردم ایران دست نظام‌های جهانی در سوریه‌سازی، لیبی‌سازی و ویران‌سازی از ایران بزرگ و تجزیه ایران را خوانده‌اند و اجازه جولان عناصر باطل در خیابان‌های این سرزمین پاک را به آشوبگران نمی‌دهند.»
گفتنی است که این تجمع امروز در سراسر کشور برگزار می‌شود. مراسم تهران نیز از ساعت 14 در میدان انقلاب آغاز خواهد شد.
سردار رادان همچنین از دستگیری عناصر اصلی ناآرامی‌های شب‌های گذشته خبر داد و با اشاره به همکاری نیروهای امنیتی و انتظامی، اظهار کرد که «با هم‌افزایی و هماهنگی مناسب میان نیروهای امنیتی و انتظامی، سطح برخورد با اغتشاشگران ارتقا یافت و دستگیری‌های مهمی از عناصر اصلی اغتشاش صورت گرفته که پس از طی مراحل قانونی، به مجازات خواهند رسید.»
به گفته سردار رادان، «پلیس از این پس، اغتشاش را به‌ طور کامل از اعتراض تفکیک کرده و با اغتشاشگران قاطع، سریع و بدون اغماض برخورد خواهد کرد.» فرمانده کل انتظامی کشور درباره آمار و نحوه کشته‌شدگان در جریان ناآرمی‌های اخیر نیز اظهار کرد: «بر اساس گزارش‌های پزشکی قانونی و بررسی‌های تخصصی، بخش قابل توجهی از کشته‌شدگان با سلاح سرد و ضربات چاقو جان باخته‌اند. همچنین در مواردی که شلیک گلوله مطرح بوده، فاصله شلیک بسیار نزدیک بوده که نشان می‌دهد این اقدامات نه از سوی نیروهای امنیتی، بلکه توسط عناصر آموزش‌دیده و هدایت‌ شده انجام شده است. این شواهد نشان می‌دهد که سطح خشونت اعمال‌شده، سازمان‌ یافته و دستوری بوده است.»
سازمان اطلاعات سپاه هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «یک تبعه بیگانه که به صورت هدفمند و با پوشش، از سوی سرویس اطلاعاتی رژیم کودک کش صهیونیستی وارد کشور شده بود، حین جمع‌آوری اطلاعات و برآورد وضعیت از اقدامات تروریستی عوامل خود، توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شده و در بازرسی از وسایل همراه و مخفیگاه وی، اسناد قطعی جاسوسی وی کشف گردید.»

تأکید لاریجانی بر تفکیک اعتراض و ایجاد آشوب 
علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز که روز گذشته در جمع فرماندهان نیروی انتظامی حضور یافت، با تأکید بر لزوم تفکیک میان اعتراضات مردمی ناشی از مشکلات اقتصادی و تلاش جریانی خاص برای ایجاد ناامنی در کشور، اظهار کرد که «در کنار اعتراضات بحق، جریانی مخرب و سازمان‌یافته وارد صحنه شد که هیچ ارتباطی با مطالبات اقتصادی مردم نداشت. 
این جریان از بستر اعتراضات سوءاستفاده کرده و دست به رفتارهای بسیار خشن و جنایت‌آمیز زد؛ از جمله به قتل رساندن افراد، سوزاندن اشخاص و اقدامات خشونت‌باری که شباهت زیادی به روش‌های گروه‌های تروریستی مانند داعش داشت.» لاریجانی با ابراز تأسف از شهادت و مجروح شدن تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی و شهروندان عادی، تأکید کرد که «این حوادث ایجاب می‌کند که در آینده با دقت بررسی شود که این گروه‌ها با حمایت چه جریان‌هایی دست به چنین اقداماتی زده‌اند.» دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین از قوه قضائیه خواست با قاطعیت با عاملان ناامنی، کشتار مردم و تخریب اموال عمومی برخورد کند. 
در پی ناآرامی‌های اخیر در برخی نقاط کشور، خبرگزاری تسنیم گزارش داده که تاکنون ۱۰۳ نفر از نیروهای سپاه، بسیج و فراجا به شهادت رسیده‌اند و بیشترین آمار با ۳۰ شهید مربوط به استان اصفهان است. هرچند در تعدادی از کلانشهرها مانند تهران و مازندران و البرز، تعداد دقیق شهدا هنوز نامشخص است.

 

بــــرش

دعوت هیأت دولت از مردم برای حضور در راهپیمایی  «همبستگی ملی و تکریم صلح و دوستی»

هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای از آحاد مردم برای شرکت در راهپیمایی «همبستگی ملی و تکریم صلح و دوستی» در روز ۲۲ دی ماه دعوت کرد.
 به گزارش ایرنا در متن بیانیه هیأت دولت خطاب به مردم عزیز و شریف ایران آمده است:
برخی نارسایی‌ها و مشکلات اقتصادی موجب نگرانی و اعتراض بحق بخشی از مردم شده و همانگونه که مقام معظم رهبری بر این امر تأکید فرموده‌اند، رئیس ‌جمهوری و همه اعضای دولت و دولتمردان بر شنیدن سخنان و انتقادات معترضین و منتقدان و تلاش برای حل این مشکلات کمر همت بسته‌اند و از هیچ تلاشی در این ره فروگذار نخواهند کرد.
لکن همانگونه که رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار پس از تجاوز اخیر علیه ملت ایران بارها بر تلاش برای ایجاد آشوب تأکید کرده‌اند، از فضای ایجاد شده سوءاستفاده کرده و با گسیل نیروهای مزدور و تروریست خود به خیابان‌های اقصی نقاط کشور، اقدام به حمله و به شهادت رساندن جمع کثیری از مردم عزیز، نیروهای جان برکف انتظامی و بسیج و حافظان امنیت کرده‌اند و همچنان شاهد تداوم جنایات رژیم صهیونیستی و دشمنان قسم خورده ایران عزیز نسبت به کشورمان هستیم. نیروهای مزدور و تروریستی وابسته به رژیم خبیث صهیونیستی و آمریکای جنایتکار با حمله به میراث فرهنگی کشور، اماکن عمومی و مذهبی و اموال عمومی، تخریبگری را در بالاترین سطح خود به انجام رسانده‌اند؛ کاری که مورد تأیید هیچ ایرانی وطن دوستی حتی اگر معارض باشد نیز قرار نمی‌گیرد.
دولت جمهوری اسلامی ایران با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مردمی و رشادت حافظان امنیت ملت و با تأکید مجدد برحق معترض و تلاش مضاعف برای حل مشکلات اقتصادی و بهبود وضعیت کشور، از آحاد مردم ایران از جمله کارکنان دولت دعوت می‌کند با حضور در راهپیمایی و تجمع روز دوشنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۴ با عنوان «همبستگی ملی و تکریم صلح و دوستی» همانگونه که در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا ثابت کردند، بار دیگر یکپارچگی و انسجام ملی خود را به رخ جهانیان کشیده و از تروریست‌ها و مزدوران و عوامل دشمن صهیونیستی و آمریکایی اعلام انزجار کنند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و سی و چهار
 - شماره هشت هزار و نهصد و سی و چهار - ۲۲ دی ۱۴۰۴