الزام حذف سفرهای غیر ضروری ورزشی

علی کفاشیان
دبیرکل اسبق  کمیته ملی المپیک

بهترین راهکار برای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در سال پرترافیک ۱۴۰۵، تأمین بودجه به‌صورت دلاری است. وزارت ورزش پیش‌تر نیز چنین تجربه‌ای داشته و با استفاده از بودجه ارزی، هزینه سفرها، تجهیزات و سایر نیازهای خود را تأمین کرده است. بهترین روش نیز همین است، در 
غیر این صورت باید هزینه‌های مربوط به بازی‌های آسیایی، بازی‌های ساحلی، بازی‌های داخل سالن آسیا و المپیک جوانان به صورت ریالی تأمین شود.
از سوی دیگر، کاروان‌ها و حتی تیم‌هایی که برای انتخابی المپیک اعزام می‌شوند، باید به شکل کیفی این کار صورت گیرد. البته منظور از «تیم یا کاروان کیفی» این نیست که تنها ورزشکاران با شانس صددرصد مدال حضور داشته باشند، بلکه همه ورزشکارانی که شانس کسب مدال دارند باید در بازی‌ها و مسابقات شرکت کنند. شرایط مسابقه نیز برای کسب مدال تعیین‌کننده است؛ ممکن است ورزشکاری با شانس صددرصد مدال، در رقابتی نزدیک مدال کسب نکند و بالعکس، ورزشکاری با شانس کمتر، موفق به کسب مدال شود.
در واقع، وقتی صحبت از «کاروان کیفی» به میان می‌آید، ممکن است تصور شود بسیاری از ورزشکاران حذف خواهند شد؛ اما چنین نیست. حتی ورزشکارانی که شانس کسب مقام سوم یا چهارم دارند نیز باید در مسابقات و بازی‌ها شرکت کنند. به هر حال، ورزشکاران سال‌ها تلاش می‌کنند تا بتوانند در میادین بزرگ و بازی‌های آسیایی تجربه کسب کنند. پیش‌تر، حضور ورزشکاران زن در مسابقات بیشتر با نگاه حمایتی صورت می‌گرفت، اما اکنون با درخشش آن‌ها در میادین مختلف، ثابت شده است که توان آن‌ها حتی در برخی رشته‌ها از ورزشکاران مرد نیز بالاتر است. بنابراین اعزام زنان با نگاه حمایتی دیگر معنا ندارد و تیم‌ها و ورزشکاران زن باید بر اساس شانس کسب مدال به بازی‌ها اعزام شوند.
در چنین شرایطی، شورای برون‌مرزی نیز نباید به سفرهای غیرضروری بودجه اختصاص دهد، چرا که ورزشکاران و تیم‌ها به تورهای مسافرتی نمی‌روند. برای تأیید هر سفر، هم سطح مسابقه و هم اردوی تمرینی باید مد نظر قرار گیرد. برگزاری برخی اردوها در داخل کشور می‌تواند جایگزین اردوهای برون‌مرزی غیرضروری شود و نیازی به صرف هزینه زیاد نیست.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و بیست و هشت
 - شماره هشت هزار و نهصد و بیست و هشت - ۱۵ دی ۱۴۰۴