ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری «همایون رحیمیان» برگزار شد

طنین موسیقی ملی در شب‌های زمستانی پایتخت

ندا سیجانی
گروه فرهنگی


اولین اجرای زمستانی ارکستر موسیقی ملی ایران برگزارشد. شامگاه چهارشنبه دهم دی ماه تالار وحدت میزبان مخاطبان بسیاری از عاشقان موسیقی ملی ایران بود. علاقه‌مندانی که به شوق شنیدن قطعات خاطره‌انگیز و ماندگار آهنگسازان برجسته موسیقی ایرانی همچون مرتضی نی‌داوود، جواد لشکری، عبدالحسین برازنده و مجید وفادار میهمان اجرای زمستانی ارکستر ملی شدند. آثاری که هر یک بخشی از حافظه شنیداری و عاطفی مخاطبان موسیقی ایرانی را شکل داده‌اند و فرصتی دوباره برای پیوند با ملودی‌های عاشقانه و اصیل ایرانی فراهم می‌آورند.
در اجرای تازه ارکستر موسیقی ملی ایران که عنوان آن «مرا عاشق‌تر کن» بود، همایون رحیمیان رهبری ارکستر را برعهده داشت. فاضل جمشیدی، علی پویانیا و امیر رفعتی نیز از خوانندگان این برنامه بودند که با ارکستر ملی ایران همراهی داشتند. کنسرت«مرا عاشق‌تر کن» در دو شب اجرای برنامه داشت و امشب نیز(پنجشنبه 11 دی ماه) به روی صحنه می‌رود.
فاضل جمشیدی از خوانندگان نام‌آشنای موسیقی ایران که پیش از این تجربه همراهی و همکاری با ارکستر موسیقی ایران را داشته در گفت‌و‌گو با «ایران» درباره این برنامه گفت: «انگیزه اصلی خود من شب خاطره‌های ارکستر ملی بود. درواقع این چهار قطعه‌ای که در این کنسرت اجرا کردم، یادگار دوران تأسیس ارکستر موسیقی ملی ایران بعد از آقای شجریان بود. یعنی سال 80 و بعد از رفتن ایشان از ارکستر. آن دوران من و آقای علیرضا قربانی این قطعات خاطره‌انگیز را بار دیگر به اجرا گذاشتیم که البته آقای قربانی به توصیه استاد علی تجویدی و من نیز به سفارش استاد محمد سریر جذب ارکستر شدیم و این قطعات را به روی صحنه بردیم. البته بعد از کنسرت ایران، اجرایی هم در چین داشتیم که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. ناگفته نماند تعداد قطعات بیش از این بود اما در این کنسرت منتخبی از آن آثار را اجرا کردیم. مانند «گلنار» ساخته مجید وفادار، «عقرب زلف کجت» به آهنگسازی علی‌اکبر شیدا، «رنگ‌های طبیعت» از ساخته‌های عبدالحسین برازنده که ابتدا با صدای استاد تاج اصفهانی شنیده شد و در آخر«بهاررویا» به آهنگسازی عبدالکریم مهرافشان و قطعه آخر «ای وطن» از آثار ماندگار کلنل علینقی وزیری است که این قطعه به‌صورت مشترک با دو خواننده دیگر اجرا شد.»
او در ادامه صحبت‌هایش افزود: «امیر رفعتی هم در این کنسرت سه قطعه از آثار موسیقی ملی ایران اجرا کرد و علی پویانیا نیز چند قطعه محلی از آثار موسیقی بختیاری به روی صحنه برد.»
جمشیدی می‌گوید: «ارکستر موسیقی ملی ایران در ادامه ارکستر گلهاست و در حال حاضر هم با حضور همایون رحیمیان کارهای بسیار خوبی اجرا می‌کند و از استقبال خوبی هم برخورداراست. البته برخی از قطعات تنها یک بار با ارکستر خوانده شده و بهتر آن است که بیش از این هم شنیده شود. نکته دیگر اینکه ضرورت دارد این قطعات در سراسر ایران حتی در مراکز استان‌ها اجرا شود تا هم مردم لذت ببرند و هم اقتصاد هنر فعال شود. مخاطبان شهرها و شهرستان‌ها از تماشای ارکستر موسیقی ملی ایران محروم هستند و چه بهتر آنکه این آثار ماندگار به گوش همه مردم عزیز کشورمان برسد. بنده با توجه به تجاربم در بخش صادرات و بازرگانی این آمادگی را دارم که بازار‌یابی کنم تا ارکستر موسیقی ملی ایران در سراسر ایران اجرای برنامه داشته باشد. البته این اتفاق منوط به همکاری بنیاد رودکی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
اودرباره کم کاری برخی از خوانندگان با ارکستر موسیقی ملی ایران گفت: «ارکستر موسیقی ملی ایران بسیار منسجم است و در این یکی دو سال اخیر بسیار خوب فعالیت داشته است. بنابراین اگر خوانندگان عزیز کشورمان آثار قدیمی موسیقی گلها و موسیقی ملی ایران را که مردم با آنها خاطرات بسیاری دارند با این ارکستر بخوانند و همراهی کنند، موسیقی ملی ایران حفظ و حمایت خواهد شد.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و بیست و شش
 - شماره هشت هزار و نهصد و بیست و شش - ۱۱ دی ۱۴۰۴