مدیر عامل آبفا در پاسخ به خبرنگار « ایران» مطرح کرد

واگذاری ۳۶۵ میلیون متر مکعب «پساب» به صنایع

حدیث حدادی
گروه اقتصادی

بر اساس آمار اعلامی از سوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور تاکنون در مجموع حدود ۸۰ قرارداد فروش پساب در قالب بیع ‌متقابل در سطح کشور منعقد شده است که بر اساس آنها حدود ۳۶۵ میلیون متر مکعب پساب به صنایع واگذار شده است.
هاشم امینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور در نشست حاشیه‌ای بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه ایران در خصوص استفاده صنایع از پساب عنوان کرد:« بر اساس ظرفیت‌‌هایی که قانون در اختیار ما قرار داده و با استناد به‌بند ع تبصره 8 قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و همچنین با توجه به برنامه هفتم توسعه بر این موضوع تأکید شده است که صنایع آب‌بر همچون فولاد، معدن و پالایشگاه‌ها موظفند از این نوع آب برای مصارف خارج از چرخه غذایی خود استفاده کنند.»
وی افزود: «بر خی از این صنایع در قالب قرارداد‌های بیع متقابل با شرکت آبفا همکاری می‌کنند. به طوری که در این قرارداد‌ها مقرر شده است که خود، شبکه تصفیه‌ خانه را احداث کرده و به صورت مدت دار بین25 تا 30 سال آن پساب را استفاده کنند.»
امینی اظهار کرد: «تاکنون ۴۶ پروژه در سطح کشور در قالب قرار دادهای بیع متقابل منعقد شده است که اعتباری بالغ بر ۱۴۸ همت دارد و حجم پسابی که صنایع در این قرادادها استفاده می‌کنند نیز به ۲۵۴ میلیون متر مکعب می‌رسد. 
بیشترین استانی که از این نوع قرارداد بهره برده استان اصفهان با ۲۱ قرارداد است.
 در این دسته‌بندی پس از آن استان‌‌های یزد، خراسان رضوی و کرمان قرار دارند. این استان‌‌ها به دلیل شرایط طبیعی و تمرکز صنایع فولادی و معدنی بیشترین سهم را دارند.
 از سوی دیگر اغلب این قراردادها در نقاطی از کشور است که در شرایط اقلیمی وضعیت کویری دارد.»
امینی تصریح کرد: «پیشروترین شرکت در این زمینه فولاد مبارکه اصفهان بود که در سال ۱۳۸۹ اولین قرارداد بین‌ متقابل را با ما امضا کرد. بر اساس این قرارداد، مقرر شد شبکه فاضلاب هفت شهر اطراف احداث شود و پساب آنها مورد استفاده قرار گیرد.»
وی تأکید کرد: «برخی از صنایع نیز اقدام به خرید پساب آماده از شرکت آب و فاضلاب کردند. علاوه بر آن تاکنون ۳۴ پروژه با ارزشی بالغ بر ۵۷ همت و ظرفیتی معادل ۱۱۴ میلیون متر مکعب پساب به صنایع واگذار شده است. در این میان استان تهران بیشترین قرارداد فروش پساب را داشته است. همچنین ۱۱ قرارداد در استان زنجان، ۴ قرارداد در استان چهارمحال و بختیاری و سایر استان‌ها نیز به‌صورت موردی از این ظرفیت استفاده کرده‌اند.»
مدیرعامل آبفا کشور گفت: «در مجموع تاکنون حدود ۸۰ قرارداد در قالب بیع ‌متقابل و فروش پساب در سطح کشور منعقد شده است که بر اساس آمار تاکنون حدود ۳۶۵ میلیون متر مکعب پساب به صنایع واگذار شده است.»
 
تأمین آب از سد طالقان
بیشتر خواهد بود
همچنین راما حبیبی، مدیر دفتر حفاظت منابع آب منطقه‌ای تهران نیز در نشست حاشیه‌ای بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب در پاسخ به خبرنگار روزنامه ایران در خصوص اینکه «سدهای تهران تا چه زمانی قابل استفاده برای شرب خواهند بود؟» اظهار کرد:« برخی از سدها ایستایی بیشتر و توانایی بیشتری در تأمین دارند و برخی دیگر کمتر. بررسی‌های ما نشان می‌دهد سد‌های حوزه غرب توانایی بیشتری در تأمین آب دارند و بویژه سد طالقان به دلیل حجم ذخیره بالاتر محدوده تأمین آب بیشتری را پوشش خواهد داد.»
وی افزود: «اینکه بتوانیم پیش‌بینی کنیم هر سد تا چه زمانی در مدار باقی می‌‌ماند، بستگی به میزان آب موجود، نوع سد و میزان بهره‌برداری دارد و باید برای هر سد به‌ طور جداگانه بررسی شود.»
حبیبی با اشاره به بارندگی‌های چند روز اخیر اظهار کرد:«با وجود این بارندگی اما تأثیری در منابع آبی شهر تهران ایجاد نشده است.
 اما براساس اعلام سازمان هواشناسی هفته آینده سامانه‌های بارشی بهتری وارد کشور خواهد شد و امیدواریم این سامانه‌‌ها موجب تقویت منابع آبی پایتخت شوند تا به مرحله‌ای نرسیم که سدی از دسترس خارج شود.»
وی تأکید کرد: «در حال حاضر کیفیت آب سد‌ها مطلوب است و درباره سد ماملو نیز باید در نظر داشت که این بخش از سد لتیان نیز تأثیرگذار است به طوری که اگر رهاسازی هم در سد لیتان صورت گیرد می‌تواند سد ماملو را تحت تأثیر خود قرار دهد. یکی از مباحث مربوط به این سد کیفیت آن است که در این زمینه در تلاش هستیم.
 به طور مثال ماهی‌هایی در داخل این سد وجود دارد که ما همواره با صید آنها سعی می‌کنیم کیفیت آب را مطلوب‌تر کنیم. در حال حاضر سد ماملو در دسترس است و از نظر کیفی نیز کیفیت مناسبی دارد.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و نهصد و سه
 - شماره هشت هزار و نهصد و سه - ۱۵ آذر ۱۴۰۴