کارنامه ۱۲روزه TAL؛ شفافیت بیشتر نقدشوندگی قوی‌تر در بورس تهران

کارنامه ۱۲روزه TAL؛ شفافیت بیشتر نقدشوندگی قوی‌تر در بورس تهران
معاملات پایانی یا TAL)Trading At Last) که به‌تازگی در بورس تهران راه‌اندازی شده، حالا پس از گذشت ۱۲ روز کاری، اولین ارزیابی رسمی خود را پشت سر گذاشته و به گفته معاون عملیات بازار بورس تهران، نتایج اولیه نشان می‌دهد، این مرحله معاملاتی توانسته جای خود را میان فعالان بازار باز کند.
 مهدی زمانی در گفت‌وگو با «سنا» اعلام کرد، ارزش معاملات پایانی تاکنون از هزار میلیارد تومان عبور کرده و نکته قابل‌توجه آن است که اشخاص حقیقی بیشترین نقش را در سمت خرید داشته و ۵۱ درصد خریدها را انجام داده‌اند؛ موضوعی که از استقبال معامله‌گران خرد از این سازوکار جدید حکایت دارد.
 طبق توضیحات او، مرحله‌TAL  ۱۵ دقیقه پس از پایان بازار عادی آغاز می‌شود و در ساعت ۱۲:۴۵ امکان ارسال سفارش فراهم  است.
 تمامی معاملات این مرحله دقیقاً در قیمت پایانی همان روز انجام می‌شود؛ بنابراین دیگر خبری از نوسانات دقایق پایانی نیست و سرمایه‌گذاران می‌توانند با اطمینان بیشتر سفارش‌های خود را ثبت کنند. زمانی تأکید کرد، این امکان جدید همسو با استانداردهای بین‌المللی بوده و به افزایش نقدشوندگی و کاهش تنش‌های قیمتی پایان بازار کمک می‌کند.
 معاملات پایانی تنها برای نمادهایی فعال است که با اقدامات شرکتی مانند برگزاری مجمع یا افشای اطلاعات بااهمیت مواجه نباشند. همچنین وجود صف خرید یا صف فروش در نماد اصلی باعث می‌شود نماد چهارم که مخصوص TAL است، در حالت «ممنوع–متوقف» قرار بگیرد. به همین دلیل ممکن است نماد در بازار عادی مجاز باشد اما در تابلوی TAL متوقف نمایش داده شود؛ نشانه‌ای از اعمال ملاحظات نظارتی.
 بر اساس آمار ارائه‌شده، ضریب نفوذ معاملات پایانی ۷۰ درصد بوده است؛ یعنی حدود ۷۰ درصد نمادهای مشمول، حداقل یک‌بار در این مرحله معامله شده‌اند. زمانی گفت، با توجه به بازخوردهای مثبت، امکان تعمیم TAL به تمام نمادهای بازار اول و دوم در آینده‌ای نزدیک وجود دارد. 
به گفته او، اجرای یکسان این ریزساختارها می‌تواند مدیریت پورتفوی را برای مدیران دارایی کارآمدتر و یکپارچگی بیشتری در کل بازار  ایجاد کند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و نود و نه
 - شماره هشت هزار و هشتصد و نود و نه - ۱۰ آذر ۱۴۰۴