با حضور فرماندهان ارتش

ناوشکن «سهند» و پایگاه شناور «کردستان» عملیاتی شدند

 دیروز در مراسمی که با حضور امیر سرلشکر امیر حاتمی فرمانده کل ارتش، امیر حبیب‌الله سیاری معاون هماهنگ کننده و امیر شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در منطقه یکم دریایی امامت در بندرعباس برگزار شد، ناوشکن «سهند» پس از فرآیند بازآمدی و تعمیرات گسترده به نیروی دریایی ارتش الحاق و از نسخه ارتقایافته آن رونمایی شد. همچنین پایگاه شناوری «کردستان» به همراه شناورهای تندرو موشک‌انداز، یگان‌های پروازی بدون سرنشین چندمنظوره، رونده‌های زیرسطحی بدون سرنشین هوشمند و سامانه‌های جنگالی، موشکی و اطلاعاتی ساحل‌پایه و دریاپایه به ناوگان نیروی دریایی ارتش ملحق شد.
ناوشکن «سهند»، سومین شناور از کلاس «موج»، پس از سانحه غرق شدن در تیرماه سال گذشته در اسکله بندرعباس، با تلاش بیش از ۲۰۰ متخصص و مهندس نیروی دریایی وارد فرآیند بازآمد شد. در این فرآیند، تغییرات اساسی در ساختار و سامانه‌های عملیاتی این شناور اعمال شد؛ از جمله افزایش ۸ متری طول بدنه نسبت به نسخه قبلی که منجر به بهبود پایداری دریایی و افزایش ظرفیت حمل تجهیزات و تسلیحات شده است. به گفته امیر دریادار شهرام ایرانی، ناوشکن «سهند» اکنون به عنوان یک شناور رزمی چندمنظوره با تجهیزاتی به‌روز، آماده حضور در آب‌های دوردست و عمق اقیانوس‌ها است. پایگاه شناوری «کردستان» نیز به عنوان یک شناور پشتیبانی راهبردی، در واقع یک بندر شناور کامل محسوب می‌شود که قابلیت انجام اقدامات گسترده در زمینه پشتیبانی از یگان‌های رزمی نیروی دریایی و سایر نیروها را در آب‌های دور داراست. طبق گفته فرماندهان نیروی دریایی ارتش، این پایگاه شناوری می‌تواند نیازمندی‌های عملیاتی متعددی از جمله پشتیبانی لجستیکی، خدمات پزشکی، ارتباطی، بالگردی، زیرآبی، غواصی، امدادرسانی سریع و تأمین مواد غذایی، سوخت و دارو را فراهم کند.
پس از «مکران»، «کردستان» دومین پایگاه شناوری است که به نیروی دریایی ارتش ملحق می‌شود.
 امیر دریادار ایرانی با تأکید بر نقش این شناور در پشتیبانی از یگان‌های رزمی و اسکورت، اظهار کرد که «پایگاه شناوری «کردستان» با بهره‌گیری از تجربیات عملیات ناوگروه ۸۶، ظرفیت حضور و پشتیبانی در عمق اقیانوس‌ها را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد و می‌تواند به ناوگان‌های صیادی و تجاری نیز خدمات ارائه کند.» موشک کروز ضدکشتی قادر و قدیر با بردهای 200 و 300 کیلومتر، موشک‌های پدافند هوایی عمود پرتاب نواب و پهپاد انتحاری کیان با برد حدود 2 هزار کیلومتر، از جمله تجهیزاتی است که در پایگاه شناور کردستان به چشم می‌خورد.
اهمیت این دستاوردها را باید در چهارچوب استراتژی کلان نیروی دریایی ارتش و ضرورت حضور در آب‌های دوردست ارزیابی کرد. همان‌گونه که امیر سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش تأکید کرد، «اقتدار دریایی مستلزم برخورداری از نیروی انسانی ماهر و تجهیزات به‌روز متناسب با عملیات در اقیانوس‌هاست.» دریا به عنوان منبع ثروت و قدرت، نیازمند حضور مداوم و قدرتمند در آب‌های آزاد است تا امکان دفاع از خطوط مواصلاتی، اسکورت کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در مناطق پرخطر مانند خلیج عدن و مقابله با تهدیداتی نظیر دزدی دریایی فراهم شود.
امیر سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش نیز با اشاره به نقش قدرت دریایی در اعطای ابعاد جهانی به قدرت ملی، تأکید کرد که «توسعه شناورهای پیشرفته، زیرساخت‌های دریایی و توانایی عملیات در آب‌های آزاد، از برنامه‌های محوری ارتش است و این اقدامات نه تنها از سواحل کشور حفاظت می‌کند، بلکه به برقراری صلح و امنیت پایدار دریایی کمک می‌کند.» با همه اینها، حضور نیروی دریایی ارتش در آب‌های دوردست، فراتر از یک ضرورت دفاعی، مشخصاً به تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا‌محور و شکل‌گیری اقتصاد آبی منجر می‌شود. حضوری که عمق راهبردی کشور را افزایش داده و امکان پاسخ به هرگونه تهدید در نقاطی که منافع ملی ایجاب می‌کند را فراهم می‌کند. آن هم در شرایطی که پایگاه‌ شناوری مانند «کردستان» با فراهم کردن قابلیت پشتیبانی مستقل و پایدار در اقیانوس‌ها، وابستگی به بنادر ساحلی را کاهش داده و امکان عملیات طولانی‌مدت و دور از سواحل را تضمین می‌کند. امکانی که در عمل ایران را از یک قدرت صرفاً ساحلی به یک نیروی اقیانوسی تبدیل کرده و در عین حال، زمینه را برای ارائه خدمات به شناورهای کشورهای دوست و همسایه در چهارچوب سیاست صلح و دوستی فراهم می‌کند. در مجموع، الحاق این شناورها را باید نشان ‌دهنده پیشرفت مداوم در خودکفایی دفاعی در حوزه دریا و تلاش برای تحقق راهبرد بازدارندگی در آب‌های دور‌دست و اقیانوس‌ها دانست.

 

آمادگی پاسخ به دشمن در هر جایی را داریم

امیر حاتمی فرمانده کل ارتش در مراسم الحاق ناوشکن سهند و پایگاه شناوری کردستان به نیروی دریایی ارتش، اقدامات رژیم صهیونیستی را مخل همگرایی کشورهای منطقه خواند و تأکید کرد: «امروز نیازی به ارسال پیام لفظی صلح و امنیت برای ملت‌ها و دولت‌های منطقه نداریم، زیرا روند خوبی در همگرایی منطقه‌ای بویژه در خلیج فارس و دریای عمان بین کشورهای ساحلی وجود دارد، به طوری‌که بخشی از تنش‌آفرینی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه در واکنش به این روند همگرایی و ایجاد اختلال در این روند ارزیابی می‌شود.» 
فرمانده‌کل ارتش با بیان اینکه ایران همواره در حال ارزیابی تهدیدات متقارن و نامتقارن است، اظهارکرد: «ما نه‌تنها منتظر نخواهیم ماند تا دشمن حمله کند، بلکه آمادگی لازم برای هرگونه پاسخ قاطع و درهم شکننده را در هر نقطه‌ای که منافع ملی ما ایجاب کند، داریم.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و هشتصد و نود و هشت - ۰۹ آذر ۱۴۰۴