اخبار

معاون اول رئیس‌جمهور:
90 درصد هزینه دانشگاه ها 
صرف امور جاری می شود
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه‌ریزی سه ساله دولت برای دستیابی به جایگاه اول منطقه در علم و فناوری، گفت: «اقتصاد دیجیتال در اولویت دانشگاه‌ها قرار گیرد و ارتباط دانشگاه با صنعت باید تقویت شود. به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف در جلسه بررسی ارتقای علم و فناوری با بیان اینکه بخش علمی کشور در چهار دهه گذشته عملکرد ارزنده و خیلی خوبی داشته است، تصریح کرد: «بنا بر همین عملکرد بود که در سند چشم‌انداز توسعه، دستیابی به جایگاه اول منطقه در علم و فناوری مورد تأکید قرار گرفت.» وی با اشاره به اینکه حل مشکلات معیشتی مردم در اولویت دولت و کشور است، گفت: «وظیفه و اولویت دانشمندان کشورمان این است که نسبت به ارتقای علم و فناوری در کشور توجه کافی داشته باشند. ما اکنون باید بررسی کنیم که چه اقداماتی برای دستیابی به این هدف باید انجام شود. البته دست ما هم خیلی باز نیست و روند کارهای اجرایی کشور به گونه‌ای است که اکثر درآمدها صرف امور جاری می‌شود. به طور مثال بودجه جاری دانشگاه‌ها تا ۹۰درصد صرف هزینه‌های جاری می‌شود و یکی از دغدغه‌های رئیس دانشگاه این است تا منابع لازم برای غذای دانشجو را تأمین کند. در واقع در این سال‌ها تشکیلات متورمی ایجاد شده که البته منابع لازم را ندارد.» عارف با بیان اینکه دولت در زمینه حل مشکلات معیشتی و مسکن اساتید، برنامه‌هایی را آغاز کرده است، گفت: «برای ارتقای علم و فناوری باید در کشور اقداماتی از جمله تجدیدنظر در نظام اداره دانشگاه، تأمین و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه‌ها، همکاری‌های علمی منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت و بخش خصوصی و حل مسأله جذب اساتید را دنبال کرد. همچنین باید اقتصاد دیجیتال و دانش‌بنیان نیز در اولویت دانشگاه‌ها قرار بگیرد.»
 
وزیر کشور: از روند خلع سلاح پ.ک.ک استقبال می‌کنیم
وزیر کشور در دیدار با هیأت کشور ترکیه با قدردانی از مواضع خوب و سازنده ملت ترکیه در حمایت از مردم غزه، اظهارکرد: «از روند خلع سلاح پ.ک.ک استقبال می‌کنیم و برای دولت ترکیه در طی کردن این روند آرزوی موفقیت داریم.»
مؤمنی با بیان اینکه سیاست قطعی ایران، توسعه روابط با همسایگان است، گفت: «هیچ محدودیتی در توسعه روابط نداریم و این رفت‌وآمدها بین دو کشور می‌تواند به گسترش روابط کمک کند.»
به گزارش وزارت کشور هیأت کشور ترکیه به ریاست «منیر کارال اوغلو» که برای شرکت در چهارمین نشست وزیران کشور عضو اکو در تهران حضور پیدا کرده بود، روز گذشته با اسکندر مؤمنی دیدار کرد.
وزیر کشور با تأکید بر لزوم ارتقای روابط وزارتخانه‌های کشور ایران و ترکیه، تصریح کرد: «توافقات خوبی در زمینه‌های امنیتی، انتظامی، اطلاعاتی و مبارزه با تروریسم بین دو کشور در حال انجام است؛ از تمام مفاد این توافقنامه حمایت خواهیم کرد.»
 غریب‌آبادی :حقابه ایران از هیرمند پیگیری می‌شود
معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: «مذاکرات و گفت‌وگوهای دو کشور ایران و افغانستان در موضوع حقابه هیرمند، محیط زیست و تالاب‌های هامون و رژیم حقوقی هریرود همواره به صورت ویژه ادامه دارد.» به گزارش ایرنا، کاظم غریب‌آبادی در پایان سفر خود به افغانستان و ورود به جمهوری اسلامی ایران از طریق گذرگاه رسمی دوغارون افزود: «در زمینه حقابه هیرمند، رژیم حقوقی هریرود و تالاب‌های هامون نشست‌های فنی و حقوقی مشترک مثبتی با وزارت انرژی و آب افغانستان در سفر به این کشور برگزار شد. این گفت‌وگوها با رویکرد مناسب همکاری بین ایران و افغانستان برگزار و مقرر شد در کوتاه‌ترین زمان ممکن در سطح مقامات دو کشور جلساتی برگزار شود.» وی اظهار کرد: «ایران مرزهای مشترک طولانی با افغانستان دارد، در واقع مرزها یک فرصت برای هر کشور به شمار می‌رود. باید به دنبال شناسایی و توسعه ظرفیت‌ها در دو سوی کشور همسایه، در استان‌های مرزی زمینه شکوفایی همکاری‌های اقتصادی فراهم شود.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و هفتاد و سه
 - شماره هشت هزار و هشتصد و هفتاد و سه - ۰۸ آبان ۱۴۰۴