ضعف حافظه با خوردن فستفود در ۴ روز
آرزوکیهان
گروه علم و فناوری
پژوهشگران آمریکایی اعلام کردند که تنها مصرف چهار روز غذای پرچرب و «فستفود»، میتواند مدارهای حافظه در مغز را مختل کند. در این مدت کوتاه، گروهی از نورونها در هیپوکامپ مغز که ناحیهای کلیدی برای پردازش خاطرات به شمار میرود، بیشفعال شده و توانایی یادگیری و به خاطر سپردن کاهش مییابد. پژوهشگران دانشگاه کارولینای شمالی (UNC) دریافتند گروه خاصی از سلولهای مغزی در هیپوکامپ به نام نورونهای رابط CCK، پس از خوردن یک رژیم غذایی پرچرب (HFD)، به دلیل اختلال در توانایی مغز در دریافت گلوکز (قند)، بیش از حد فعال میشوند. این بیشفعالی، نحوه پردازش حافظه توسط هیپوکامپ را حتی پس از تنها چند روز رژیم غذایی پرچرب مختل میکند. این نوع رژیم غذایی شبیه غذاهای ناسالم معمولی به سبک غربی سرشار از چربی اشباع شده مانند چیزبرگر و سیبزمینی سرخ کرده است. این کشف همچنین نشان داد پروتئینی به نام PKM2 که نحوه استفاده سلولهای مغزی از انرژی را کنترل میکند، نقش کلیدی در این مشکل دارد. یافتههای تحقیق همچنین نشان میدهد که مدارهای حافظه چقدر به رژیم غذایی حساس هستند و بر اهمیت تغذیه در حفظ سلامت مغز تأکید میکنند. طبق این مطالعه، یک رژیم غذایی پرچرب و سرشار از چربیهای اشباع، احتمالاً میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی مانند زوال عقل و آلزایمر شود. با توجه به نتایج این پژوهش، میتوان گفت حتی دورههای کوتاه کم خوری یا روزهداری متناوب پس از رژیم غذایی پرچرب میتواند فعالیت این نورونها را نرمال کرده و عملکرد حافظه را بهبود بخشد.

