بیست و دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان پس از سه سال وقفه برگزار شد

سیاست‌گذاری برای تجارت ۱۰ میلیارد دلاری

وزیر راه و شهرسازی در بیست و دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان از تدوین نقشه راه مبادلات تجاری ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان تا سه ماه آینده خبر داد.
بیست و دومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و پاکستان با هدف توسعه روابط تجاری، حمل ‌و نقلی، فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور برگزار شده و سند تفاهم‌نامه نهایی، روز پایانی اجلاس (امروز) به امضای دو طرف خواهد رسید.
فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، این نشست را سرآغازی برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری، بانکی، ترانزیتی، انرژی، کشاورزی و فرهنگی میان دو کشور دانست.
وزیر راه و شهرسازی با قدردانی از مواضع حمایتی پاکستان در قبال ایران، به‌ویژه پس از تحولات اخیر، این حمایت‌ها را نشانه‌ای از عمق روابط دوستانه و نقش سازنده پاکستان در مناسبات دو کشور برشمرد. وی افزود: «توسعه روابط همه‌جانبه با پاکستان در دستور کار دولت قرار دارد و پس از وقفه‌ای سه‌ساله، برگزاری این نشست مهم به تحقق چشم‌اندازهای مشترک کمک خواهد کرد.»
وی با اشاره به آمار تجارت سال ۱۴۰۳ که به ۳ میلیارد و ۱۲۹ میلیون دلار رسیده بود (۲.۴ میلیارد دلار صادرات ایران و ۷۰۰ میلیون دلار صادرات پاکستان) یادآور شد: «در سفر اخیر رئیس‌جمهوری ایران به اسلام‌آباد، هدف‌گذاری تجارت دوجانبه به ۱۰ میلیارد دلار توافق شد که نشان‌دهنده اراده سیاسی دو طرف است.»
فرزانه صادق بر اهمیت همکاری‌های حمل‌ونقلی تأکید کرد و ضرورت توسعه زیرساخت‌های مرزی، افزایش ظرفیت پارکینگ‌ها در مرزهای میرجاوه و تفتان و احداث خط‌آهن زاهدان- تفتان- کویته را مطرح ساخت.
وزیر راه و شهرسازی، راه‌اندازی خطوط کشتیرانی میان بنادر کراچی (پورت‌قاسم و گوادر) و چابهار و بندرعباس را از دیگر موضوعات مهم این حوزه دانست.
صادق از راه‌اندازی پرواز مستقیم تهران- اسلام‌آباد خبر داد و بر ضرورت افزایش مقاصد پروازی و توسعه تردد ناوگان هوایی در کریدورهای هوایی دو کشور تأکید کرد. وی همچنین به برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی قطار ماهانه اکو در مسیر اسلام‌آباد- تهران- استانبول اشاره کرد و آن را طرحی راهبردی در حوزه ریلی منطقه‌ای خواند.
 
همکاری در کشاورزی، انرژی و ارتباطات
 فرزانه صادق با اشاره به ظرفیت‌های گسترده در حوزه کشاورزی، بر آمادگی شرکت‌های ایرانی برای صادرات محصولات ایران تأکید کرد.
وی با اشاره به اهمیت همکاری‌های انرژی‌محور، از بهره‌برداری رسمی خط ۱۳۲ کیلوولتی پلان- جیوانی خبر داد و افزود: «اتصال شبکه فیبر نوری بین دو کشور و توسعه همکاری‌های ارتباطی نیز از دیگر زمینه‌های همکاری است.»
 
توسعه بازارچه‌های مرزی
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش تعداد بازارچه‌های مرزی مشترک، از بازگشایی بازارچه پیشین- مند در تاریخ هشتم شهریور ۱۴۰۴ به عنوان یک گام مثبت در جهت بهبود رفاه و اشتغال مرزنشینان یاد کرد و ابراز امیدواری کرد به‌زودی سایر بازارچه‌ها نیز افتتاح شوند.

پاکستان به دنبال توسعه روابط اقتصادی با ایران
جام کمال‌خان، وزیر تجارت و بازرگانی پاکستان  نیز در  این اجلاس، گفت: «سطح همکاری‌های تجاری و اقتصادی تهران و اسلام آباد راضی‌کننده نیست و در همین‌ راستا پاکستان به دنبال توسعه روابط با ایران است.»
وی تأکید کرد: «در تلاشیم مکانیزم تجاری بین دو کشور را به ویژه در مرزها فعال کنیم و توافقی برای ایجاد بازارهای تجاری و شهرک‌های صنعتی در مرزها داشته باشیم.»
کمال‌خان خاطرنشان کرد: «هرچند پاکستان در بخش‌های صنعت، صادرات، تولید، آی‌تی، مالی و غیره در حال رشد و پیشرفت است، اما برای دستیابی به اهداف نیازمند فعال‌سازی توسعه ارتباطات با ایران است و باید به همه جوانب امر نگاه کنیم تا سطح تجارتمان را ارتقا دهیم.» 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و سی و پنج
 - شماره هشت هزار و هشتصد و سی و پنج - ۲۵ شهریور ۱۴۰۴