چینی‌ها در ورامین نیروگاه خورشیدی می‌سازند

کلنگ‌زنی نیروگاه ۳۵۰ مگاواتی خورشیدی در ورامین طی روزهای آینده انجام می‌شود. این نیروگاه که با مشارکت یک شرکت چینی احداث خواهد شد، قرار است تا پیک تابستان سال آینده به مدار بهره‌برداری برسد.
در حال حاضر وزارت نیرو در استان تهران 700 مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست اجرا دارد، در حالی که میزان ناترازی‌ برق این استان در روزهای پیک سال حدود 1500 مگاوات بوده است.
از سوی دیگر، ایران در حال حاضر 90 درصد از برق خود را از طریق سوخت‌های فسیلی تأمین می‌کند که همین امر موجب اتلاف منابع انرژی کشور می‌شود. همچنین این نیروگاه‌ها با فعالیت خود باعث آلوده شدن محیط‌زیست می‌شوند، بنابراین توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌تواند کیفیت هوای کلان‌شهرها را بهبود بخشد. اما ایران نیز مانند سایر کشور‌ها نمی‌تواند تجهیزات مورد نیاز احداث نیروگاه‌های خورشیدی را به طور کامل تولید کند، بنابراین به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور باید با چین همکاری کند. چین یکی از کشورهای پیشگام جهان در تولید تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر است، تولید تجهیزات این نیروگاه‌ها در ایران مقرون به صرفه نیست.
 
همکاری با شرکت‌های چینی برای توسعه تجدیدپذیرها در ایران
در همین راستا، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران(توانیر) گفت: «مذاکره با تعدادی از شرکت‌های چینی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و ساخت ذخیره‌سازها صورت گرفته است.»
محمد ‌الله‌داد در گفت‌و‌گو با ایرنا درباره علت انتخاب شرکت‌های چینی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران اظهار کرد: «شرکت‌های چینی در حوزه نصب سلول‌های خورشیدی و ذخیره‌سازها BESS (سیستم ذخیره انرژی مبتنی بر باتری) در جهان پیشرو هستند.»
وی با اشاره به اینکه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر به‌ویژه نیروگاه‌های خورشیدی با توجه به تعداد بالای روزهای آفتابی در ایران، در دستورکار ویژه دولت و وزارت نیرو قرار گرفته است، ادامه داد: «اکنون که ایران حرکت خود را به سمت توسعه نیروگاه‌های خورشیدی آغاز کرده است، باید از سیستم‌های ذخیره‌ساز انرژی برای افزایش بهره‌وری از انرژی خورشیدی استفاده کند.»
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر خاطرنشان کرد: «نیروگاه‌های خورشیدی فقط در روز قابلیت استفاده دارند و اگر از این ذخیره‌سازها استفاده شود، می‌توان از انرژی این نیروگاه‌ها در شب نیز بهره گرفت.»
الله‌داد با بیان اینکه با دو شرکت بزرگ چینی فعال در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی مذاکراتی انجام شده است، اظهار کرد: «چین با اختلاف زیاد بیشترین نیروگاه خورشیدی جهان را دارد که در کنار آنها ذخیره‌ساز نیز نصب کرده است.»
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر افزود: «شرکت‌های چینی در ساخت نیروگاه تلمبه ذخیره‌ای هم توانایی بالایی دارند و پیش از این نیز در ساخت دو سد با شرکت‌های ایرانی همکاری کرده‌اند، از این رو در مذاکرات انجام‌شده مقرر شد برای انتقال دانش فنی ساخت ذخیره‌سازها نیز  با شرکت‌های توانمند ایرانی همکاری‌هایی صورت گیرد.»
وی گفت: «به این ترتیب هم دانش فنی ساخت ذخیره‌سازها به کشور منتقل می‌شود و هم کار توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پیگیری خواهد شد.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و سی و دو
 - شماره هشت هزار و هشتصد و سی و دو - ۲۲ شهریور ۱۴۰۴