خبر

تازه‌ترین اقدامات 
درباره آزادسازی سهام عدالت
ولی‌الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با تأکید بر اینکه آزادسازی سهام عدالت با رعایت ملاحظات بازار سرمایه و مکانیزم عرضه و تقاضا انجام خواهد شد، گفت: «تجربه سال ۱۳۹۹ تکرار نمی‌شود و سهام به‌صورت یکباره و خرد به بازار عرضه نخواهد شد.»
به گزارش سنا، جعفری در یک میزگرد تلویزیونی با اشاره به اینکه سهام عدالت در طول سال‌های گذشته دستخوش رویدادهای مهمی بوده که آخرین آن به فرمان ۳ بندی مقام معظم رهبری در اردیبهشت ۱۳۹۹ بازمی‌گردد، افزود: «بر اساس آن فرمان، شورای عالی بورس به عنوان مرجع مقررات‌گذاری در حوزه سهام عدالت تعیین شد. به باور بنده، از زمانی که این شورا به‌عنوان نهاد مقررات‌گذار انتخاب شد، سهام عدالت بیش از گذشته به اهداف اصلی خود نزدیک شده است.»
وی تحقق عدالت اجتماعی، توزیع عادلانه ثروت و ترویج فرهنگ سهامداری را از اهداف بنیادین سهام عدالت اعلام کرد و توضیح داد: «شورای عالی بورس نیز در همین مسیر گام برداشته است. البته در سال‌های گذشته، مشکلاتی وجود داشت که مانع دستیابی کامل به این اهداف شد. در مدلی که در شورای عالی بورس تصویب شده، هم شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هم شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و هم کانون سهام عدالت نقش دارند. بنابراین، لازمه اجرای صحیح این مدل آن است که مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی برگزار شود. ۳۱ شرکت سرمایه‌گذاری استانی برای سهام عدالت پیش‌بینی شده است که از این تعداد، تاکنون ۲۸ شرکت سرمایه‌گذاری استانی نزد سازمان بورس ثبت و ۲۶ شرکت نیز در بورس تهران پذیرش شده‌اند.»
 
دلایل توقف نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت
جعفری با اشاره به اینکه مصوبات شورای عالی بورس از سال ۱۳۹۹ تاکنون چند محور اصلی داشته است، افزود: «یکی از دلایل مهم توقف نماد این شرکت‌ها این بود که مجامع آنها به‌روز نبود. یکی دیگر از دلایل توقف معاملات، ایجاد صف‌های فروش سنگین و افت شدید قیمت سهام بود. اما از آنجا که سهام عدالت متشکل از دارایی‌های ارزشمند در شرکت‌های بزرگ بورس است، توصیه جدی ما به سهام‌داران این است که سهام خود را نگه دارند و از منافع آن در بلندمدت بهره‌مند شوند.»
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، مقاومت در بدنه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را علت برگزار نشدن مجامع این شرکت‌ها برشمرد و افزود: «در سال ۱۴۰۲، شورای عالی بورس با توجه به درخواست و پیگیری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، مدلی را تصویب کرد که بر اساس آن، اگر سهامداران غیرمستقیم در مجامع شرکت نکنند، شرکت‌های تعاونی واجد شرایط می‌توانند به نمایندگی از سهامداران غیرمستقیم شهرستان خود در مجامع استانی حضور یابند.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و هفت
 - شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و هفت - ۱۳ شهریور ۱۴۰۴