۱۵۰ هزار تن برنج خارجی وارد بازار می‌شود

 معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از ثبت سفارش و واردات ۱۵۰ هزار تنی برنج خارجی توسط بازرگانان با هدف تنظیم بازار خبر داد.
 شهرزاد مشیری افزود: «این محموله‌ها به‌شرط تحویل به شرکت بازرگانی دولتی ایران وارد کشور می‌شود تا بازار برنج مدیریت و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.عرضه برنج وارداتی به‌صورت مستقیم از سوی دولت انجام خواهد شد و به همین دلیل، نگرانی از بابت احتکار، ایجاد حاشیه و گرانفروشی وجود نخواهد داشت.»
 وی تصریح‌کرد: «همزمان با افزایش قیمت برنج داخلی، واردات این میزان برنج می‌تواند نقش مهمی در مدیریت بازار و تأمین نیاز مصرف‌کنندگان ایفا کند. جزئیات مربوط به این ثبت‌سفارش‌ها در سایت معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قابل‌ مشاهده است.»
همچنین رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار برنج ایرانی و خارجی توضیح داد:« برنج ایرانی که پیش از این با قیمت‌های بالای ۳۰۰ هزار تومان به بازار عرضه می‌شد، اکنون با قیمت‌های پایین‌تری در دسترس قرار دارد. تفاوت قیمت میان برنج‌های قدیمی و جدید، بویژه در برنج ایرانی، حدود ۱۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلو است. برنج‌های جدید ایرانی در حال حاضر بین ۱۹۰ تا ۲۳۰ هزار تومان در عمده‌فروشی‌ها عرضه می‌شوند که این کاهش قیمت در حدود ۳۵ درصد بوده است.»
کنگری افزود: «این روند کاهشی همچنان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود که قیمت برنج ایرانی به کمتر از ۲۶۰ هزار تومان نخواهد رسید اما مسأله مهم این است که برنج‌های کهنه ایرانی که قیمت بالاتری دارند، همچنان از برنج‌های تازه گران‌تر هستند.»
وی در ادامه به وضعیت برنج‌های خارجی اشاره کرد و گفت: «در خصوص برنج هندی و پاکستانی، با توجه به رفع ممنوعیت واردات و سیاست‌های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت‌ها کاهش یافته است. برنج هندی که پیشتر در بازار عمده‌فروشی‌ها با قیمت ۷۵ هزار تومان به فروش می‌رسید، اکنون با قیمت ۵۸ تا ۶۰ هزار تومان عرضه می‌شود. همچنین، برنج پاکستانی که پیش از این به قیمت ۱۴۵ هزار تومان در بازار به فروش می‌رسید، هم‌اکنون با نرخ ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان در دسترس قرار دارد.»
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با انتقاد از قیمت‌گذاری‌های دستوری، اظهار کرد: «قیمت‌های دستوری که برای برنج ایرانی در گذشته تعیین شده بود، باعث بروز مشکلاتی در بازار شد. بسیاری از مغازه‌داران به دلیل این قیمت‌گذاری‌ها مجبور به فروش برنج‌های خارجی به قیمت‌های بالا شدند و حتی برخی از دلال‌ها برنج‌های پاکستانی را در کیسه‌های برنج ایرانی فروختند که این امر موجب ضرر به مصرف‌کنندگان شد. خوشبختانه طی ۱۰ تا ۱۵ روز اخیر، بازار برنج به حالت طبیعی بازگشته و قیمت‌ها به سمت نرخ‌های واقعی در حال حرکت است. امیدواریم با این روند، قیمت‌ها همچنان کاهش یابد و مشکل تقلب در بازار برنج کاهش یابد.»
کنگری همچنین از آمادگی اتحادیه بنکداران مواد غذایی برای همکاری با بازرسان و کارشناسان در شناسایی واحدهای متخلف خبر داد و افزود: «اتحادیه بنکداران این آمادگی را دارد تا به صورت رایگان کارشناسان خود را برای شناسایی برنج‌های تقلبی در اختیار بازرسان قرار دهد. این تحولات نشان‌دهنده بهبود وضعیت بازار برنج و تلاش‌های صورت‌گرفته برای کاهش قیمت‌ها و جلوگیری از تخلفات است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و چهار
 - شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و چهار - ۰۹ شهریور ۱۴۰۴