۱۲ هزار دانش‌آموز استعداد درخشان به یاری دانش‌آموزان مدارس دولتی می آیند

همیار سمپاد!

غزل رضایی‌ثانی
گروه اجتماعی

مراسم تقدیر از تجارب برتر استعدادهای نمونه در مدارس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در قالب طرحی با عنوان «همیار سمپاد» روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ شهریور به مدت دو روز با حضور ۲۳ مدیر مدرسه سمپاد در محل این سازمان برگزار شد. طرح همیار سمپاد قرار است در سراسر کشور اجرایی شود. طبق اعلام سازمان ملی پرورش استعداد درخشان این طرح برای توسعه عدالت آموزشی در مدارس عادی دولتی اجرا می‌شود. در این طرح دانش‌آموزان سمپاد به یاری دانش‌آموزان مدارس عادی می‌روند و در تقویت تحصیلی به آنها کمک می‌کنند.
به گفته مدیر طرح «همیار سمپاد» هدف اصلی این طرح، اثرگذاری دانش‌آموزان سمپادی و همچنین ایفای نقش مسئولیت اجتماعی دانش‌آموزان و مدارس سمپاد در قبال مدارس عادی است که در جوار مدارس سمپاد قرار دارند. مصطفی حسن‌نژاد درباره این برنامه به «ایران» می‌گوید: « «همیار سمپاد» از سال ۱۴۰۰ در قالب یک سری فعالیت خودجوش در برخی استان‌ها شروع به کار کرد و کم کم نظم درستی به دست آورد. سپس در سال ۱۴۰۲ ما بخشنامه‌ای در خصوص همکاری سمپاد با مدارس عادی (به شکل داوطلبانه) به استان‌ها ابلاغ کردیم.»
حسن‌نژاد درباره تعداد دانش‌آموزانی که در مدارس عادی به عنوان مدرس و عامل آموزشی فعال هستند، می‌گوید: «در سال ۱۴۰۳ فازهای ابتدایی این طرح در طیف متنوعی از فعالیت‌ها توسط استان‌ها شروع شد که نشان می‌دهد تقریباً ۲۴ هزار نفر دانش‌آموز از مدارس عادی به عنوان یادگیرنده و ۱۲ هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز سمپادی به عنوان یاددهنده یا عامل آموزشی در «همیار سمپاد» فعال هستند. این طرح در فعالیت‌های متفاوتی مانند برگزاری کلاس‌های حضوری برای دانش‌آموزان خارج از سمپاد، برگزاری محتواهای آموزشی در کانال‌ها و گروه‌ها، دعوت از دانش‌آموزان برای استفاده از فضاهایی مانند کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه‌های مدارس سمپاد و… اجرا خواهد شد.»
او درباره تجارب برتر و تجربه‌هایی که مدیران مدارس سمپاد در این زمینه کسب کرده‌اند نیز توضیح می‌دهد: «در سال ۱۴۰۴ فراخوانی برای جمع‌آوری تجارب برتر همیار سمپاد داشتیم که تقریباً ۲۳۳ طرح از ۷۴۰ مدرسه سمپاد از سراسر کشور به دست ما رسید. در نهایت ۲۳ طرح از میان ۷۷ طرح انتخاب شد که هر کدام از آنها حداقل یک سال در مدارس اجرا شده بودند. اگر بخواهم درباره تأثیر «همیار سمپاد» بگویم شاید موفقیت یکی از دانش‌آموزها نمونه خوبی باشد. این دانش‌آموز سمپادی ما که در خوابگاه یک مدرسه شبانه‌روزی سکونت داشته به دو نفر از هم اتاقی‌های خود درس می‌دهد، بعد از مدتی آن دو دانش‌آموز هر دو در مدارس نمونه دولتی پذیرفته می‌شوند.»

دانش‌آموزان مدارس عادی با المپیاد آشنا نیستند
هر کدام از مدیران مدارس سمپاد طرحی برای کمک به مدارس عادی دارند، زهرا بنی اسدی مدیر فرزانگان دوره دوم استان خراسان جنوبی از شهر بیرجند درباره طرح سمپادی خود می‌گوید: «طرح ما «سمپاد سفیر المپیاد» است. با توجه به اینکه المپیاد در میان دانش‌آموزان مدارس دولتی شناخته شده نیست و از طرفی بضاعت اندک خانواده‌ها اجازه استفاده از فرصت‌های سمپاد را نمی‌دهد، اداره سمپاد در استان ما صفر تا صد هزینه برای دانش‌آموزان مدارس دولتی در المپیادها را به عهده گرفت. ابتدای سال ما با دانش‌آموزان مدارس دولتی جلسه گذاشتیم و آنها را با المپیادها آشنا کردیم، متأسفانه دانش‌آموزان مدارس عادی -دولتی اطلاعاتی درباره المپیادها ندارند. اما با کمک سرپرست آموزشی سمپاد، دانش‌آموزانی را که در المپیادها رتبه کسب کرده بودند، به مدارس دولتی بردیم و برای دانش‌آموزان عادی کلاس‌های آموزشی و توجیهی رایگان برگزار کردیم. در آخر به کمک «سمپاد سفیر المپیاد» توانستیم تعداد دانش‌آموزان برگزیده در مرحله اول المپیاد کشوری را به ۱۴۰ نفر برسانیم در حالی که تعداد آنها سال گذشته ۷۰ نفر بود.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و یک
 - شماره هشت هزار و هشتصد و بیست و یک - ۰۵ شهریور ۱۴۰۴