معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی از طرح ملی آمایش سرزمینی ورزش کشور:

برخی رفتارهای جوانان به دلیل برخوردهای قیم‌مآبانه است

معاون اول رئیس‌جمهور روز گذشته در مراسم رونمایی از «طرح ملی آمایش سرزمینی ورزش کشور»، با تأکید بر اینکه دولت وفاق ملی بر توسعه متوازن و پایدار کشور تأکید دارد، گفت: «در طرح ملی آمایش سرزمینی ورزش کشور، توزیع عادلانه امکانات و مشارکت مردم مدنظر قرار گرفته است.»
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمدرضا عارف با بیان اینکه حرکت براساس برنامه و اسنادبالادستی از شعارهای دولت چهاردهم است، افزود: «طرح آمایش سرزمینی شاید یکی از مهم‌ترین اسناد بالادستی بود که بنا به دلایلی، تا مقطعی موفق به تهیه آن نشده بودیم. همواره از دهه ۶۰ و در مقاطع تدوین برنامه‌های توسعه مطرح بود که اگر چنین طرحی در اختیار داشتیم، کمتر برخورد سلیقه‌ای و منطقه‌ای انجام می‌شد. فقدان طرح آمایش سرزمینی نقش مهمی در انتقال جمعیت از غرب به مناطق مرکزی و شرقی کشور داشت که به این دلیل مشکل تأمین آب هم ایجاد شد البته به دلیل خشکسالی و تغییر اقلیم، شاهد بروز چالش تأمین آب در مناطق غربی کشور هم شده‌ایم.»
وی افزود: «خوشبختانه طرح آمایش ملی به تصویب رسیده است تا امر توسعه و پیشرفت مبتنی بر پتانسیل‌ها، نیازها، توانایی‌ها و همچنین عدالت باشد. دولت بر توسعه متوازن و پایدار تأکید دارد تا دیگر صنعت در نقطه‌ای ایجاد نشود که مشکل تأمین آب دارد بلکه هر صنعتی در مکان مناسب خود مستقر شود.»
معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، با قدردانی از ورزشکاران و جوانان برای حضور ارزشمند در جنگ تحمیلی اخیر، بیان کرد: «مردم پیروز این جنگ بودند. دشمن تحلیل‌های خیالی از انقلاب و شرایط کشور داشت و آمده بود به زعم خود کار ایران را با استفاده از مردم ایران یکسره کند، اما مردم خلاف خواسته آنان اقدام کردند و توطئه دشمن را خنثی کرده و کار آنان را یکسره کردند. ما به این جوانان و ورزشکاران خود افتخار می‌کنیم.»
عارف با تأکید بر لزوم آسیب‌شناسی از برخی رفتارهای گذشته درباره جوانان، تصریح کرد: «اگر در برخی موارد جوان ما رفتاری مغایر با رفتار در دوران جنگ اخیر داشته است، باید بررسی کنیم مقصر آن جوان بوده یا رفتار قیم‌مآبانه‌ای که با او انجام شده است؟ ما باید در این شرایط انسجام ملی کشور را حفظ کنیم تا دشمن دیگر فکر انجام عملی خطا، ناجوانمردانه و غیراخلاقی علیه کشورمان نداشته باشد.»
عارف همچنین با اشاره به حضور پررنگ جوانان در همه صحنه‌های موفقیت کشور، گفت: «جوانان همیشه در صحنه دفاع از کشور حضور داشته‌اند. ما هم وظیفه داریم زمینه را برای تربیت و آماده‌سازی این جوانان برای نقش‌آفرینی در آینده کشور فراهم کنیم.»
وی اظهارکرد: «در اولین جلسه دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب اسلامی، ایشان بر تربیت نیروی متخصص جوان تأکید داشتند. دولت هم چنین طرحی را برای تربیت ۵۰۰ جوان متخصص در دست دارد و وزارت ورزش هم باید میدان‌داری کند. جوانان ما استعداد و توانایی‌ها، هوش و انگیزه زیادی دارند و باید برای آنها زمینه‌سازی کرد تا برای آینده کشور تربیت شوند.»

بازدید معاون اول رئیس جمهور 
از صندوق توسعه ملی
معاون اول رئیس جمهور همچنین در بازدید از صندوق توسعه ملی، راهبرد دولت چهاردهم را اجماع بین همه بخش‌ها دانست.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت باید پیشتاز در حمایت از صندوق و نه، گرفتن ارز از این دستگاه مهم باشد و این دو در کنار یکدیگر هستند، تصریح کرد: بدهی دولت، دِین دولت ها است و مقام معظم رهبری نیز بارها تاکید کردند که باید مبالغ و بدهی های صندوق توسعه ملی بازگردد که دولت چهاردهم نیز به این موضوع اعتقاد دارد و به همین دلیل از ابتدای کار دولت به دنبال برداشت از صندوق نرفتیم.
عارف با بیان اینکه دولت ها باید بپذیرند که بخشی از درآمد نفت متعلق به نسل‌های آینده است، گفت: این سوال مطرح است که آیا همه درآمد نفتی متعلق به دولت بوده که پاسخ منفی است که البته با توجه به شعارها، راهبردها و  ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران که با منافع غرب، استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی در تضاد هستیم باید آمادگی مدیریت بحران‌ها همانند ۸ سال جنگ تحمیلی و جنگ ۱۲ روزه را داشته باشیم. 
عارف با تاکید بر در نظر گرفتن شرایط دولت‌ها و صندوق توسعه ملی در بهره‌گیری از ذخایر ارزی و درآمدهای حاصل از نفت در کشور ادامه داد: تمامی نامگذاری‌ها و اهداف برنامه‌های پیشرفت برای دراز مدت است که باید در کنار یکدیگر امور را به جلو ببریم و باید در نظر داشت که دولت و صندوق توسعه ملی در کنار یکدیگر هستند و امروز خوشبختانه این اجماع در کشور وجود دارد. 
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: اصرار برای استفاده از صندوق توسعه ملی برای شرایطی است که چاره‌ای وجود ندارد که در این صورت نیز باید طبق اساسنامه صندوق و الزامات اقدام کرد. 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و سه
 - شماره هشت هزار و هشتصد و سه - ۱۲ مرداد ۱۴۰۴