اولین جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره موسیقی فجر برگزار شد

تأکید معاون هنری بر حضور پررنگ بانوان در جشنواره چهل‌ویکم

نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری چهل‌و‌‌یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با حضور نادره رضایی معاون امورهنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و اسحاق شکری مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در محل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست مینا افتاده، ستاره بهشتی، بهزاد عبدی، شهرام صارمی، نصیر حیدریان، حجت فرجیان و ملینا مزارعی اعضای شورای سیاست‌گذاری این دوره از جشنواره نیز حضور داشتند.
 نادره رضایی دراین خصوص گفت: «اعضای این شورا با تمام دغدغه‌مندی خود برای ایران، به‌منظور برپایی هرچه بهتر چهل‌و‌یکمین جشنواره فجر فعالیت می‌کنند. جشنواره موسیقی فجر دستاوردهای زیادی داشته است؛ هرچند در همراه‌کردن هنرمندان در این حوزه دشواری‌هایی وجود دارد و آنچه طی شده با ملاحظات و گلایه‌هایی همراه است که درعین اینکه چالش‌های پیش‌ رو بسیار است و ممکن است آنچنان که ضرورت داشته در گذشته در این زمینه در مقاطعی تعاملات به خوبی شکل نگرفته و خیلی موفق عمل نکرده‌ایم، اما دستاوردها و داشته‌های چشم‌گیر و پررنگی در این حوزه به دست آمده است.»
او در خصوص اهمیت توجه به نسل‌نو و بهره‌گیری از ظرفیت زنان تأکید کرد: «امیدواریم حضور پررنگ‌تر زنان در چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر، یک حضور نمادین و اسمی نباشد بلکه به‌عنوان نیمی از سرمایه فکری، هنری و تجربی جامعه، در این جشنواره مؤثرتر از گذشته نقش‌آفرین باشند. حضور زنان و نسل نو در این حوزه مهم است. بازنگری در برگزاری جشنواره و استفاده از ظرفیت‌های نو و نسل جوان می‌تواند خروجی متفاوتی ایجاد کند و منجر به برگزاری یک جشنواره متنو‌ع‌تر، بانشاط‌‌تر و خلاقانه‌تر شود.»
رضایی با اشاره به وقایع اخیر کشور اظهار کرد: «آنچه که در ۱۲روز جنگ تحمیلی گذشت، توانست انسجام و وحدت ایران را بیشتر کند و باید قدردان آن باشیم. این جشنواره، باید متناسب با فضای جامعه و ضرورت امروز ایران، جشنواره‌ای با تم ایران و همبستگی تکثرپذیر باشد و ضروری‌ست بستری ایجاد کنیم که موجب تقویت روحیه همبستگی و تاب‌آوری ملی در کنار جشن انقلابی فجر شود.»
رضایی با تأکید بر آموزش و پرورش هنری نیز افزود: «باید از ظرفیت هنرستان‌ها در جشنواره موسیقی فجر استفاده شود. سال گذشته نیز حضور وزیر در جشنواره، برای اجرای هنرستان‌ها بود تا باعث ایجاد انگیزه در آنها شود. باید این نگاه تداوم داشته باشد و برای آن برنامه‌ریزی شود.»
معاون هنری افزود: «در چهل‌و‌یکمین جشنواره موسیقی فجر باید جریان‌سازی شود. هیچ‌چیزی به اندازه هنر نمی‌تواند صدای رسایی باشد برای روایت آنچه در جنگ ۱۲روزه اتفاق افتاد. بایستی با کمک هنر، روایت آنچه اتفاق افتاده را به نمایش گذاشت و با ساخت و تکمیل روایت، با روایت‌های دروغینی که قلب واقعیت می‌کنند مقابله کرد. تلاش کنیم با روندی مطلوب در جشنواره، جریان‌سازی شود و هنر به میان مردم برود و قسمت جامعه‌محور آن برجسته شود.»
 بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی ویژگی بزرگ این دوره از جشنواره موسیقی فجر را حضور گسترده‌تر بانوان عنوان کرد و گفت: «هم در تشکیل شورای سیاست‌گذاری و هم در برنامه‌ریزی‌های آتی برای جشنواره و سیاست‌گذاری‌های اجرایی تلاش شده نگاه ویژه‌ای به بانوان داشته باشیم. حضور ویژه بانوان در چهل‌و‌یکمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر، یک مطالبه جدی است که توسط بانوان جامعه مطرح شده و وظیفه و مسئولیت ماست که این درخواست و مطالبه محقق شود و ایده‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های جدیدی که در این راستا و مسیر قابلیت اجرایی دارند مطرح و بررسی شوند.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هشتصد و یک
 - شماره هشت هزار و هشتصد و یک - ۰۹ مرداد ۱۴۰۴