گزارش

حضور معاون رئیس‌ جمهور  در پایانه مرزی دوغارون
شأن زنان و کودکان اتباع را  باید حفظ کنیم
مهسا قوی قلب/ زهرا بهروزآذر معاون رئیس ‌جمهور در امور زنان و خانواده برای بررسی روند خروج اتباع غیرمجاز به خراسان رضوی و پایانه مرزی دوغارون سفر کرد. بهروز‌آذر حفظ ‌شأن و کرامت انسانی اتباع را مهم‌ترین دغدغه دولت در خروج این افراد از کشور می‌داند و می‌گوید: «در روزهای اخیر شاهد خروج میهمانانی هستیم که متأسفانه نتوانستند به صورت قانونی در کشور حضور داشته باشند. به همین دلیل ما نمی‌توانیم بیشتر از این میزبان آنها باشیم، اما برای دولت بسیار مهم است که این عزیزان که همیشه برادران و خواهران ما بودند، در نهایت عزت و کرامت و احترام بتوانند به وطن خود بازگردند و در کشور خودشان واسطه خیر باشند.».
معاون رئیس‌ جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به بازدید میدانی خود از روند خروج اتباع غیرمجاز از مرز دوغارون، می‌گوید: «در سمت مرز ایران مشکل جدی برای خروج اتباع وجود ندارد، مشکلاتی در آن سوی مرز و سمت افغانستان گزارش شده که امیدواریم با رایزنی‌های انجام شده این موضوع برطرف شود. هدف ما این است که خانواده‌های اتباع به خصوص زنان و کودکان در اوج کرامت و احترام و عزت خاک ایران را ترک کنند.» او با تأکید بر اینکه برای بردن وسایل منزل این افراد مشکلی وجود ندارد و در این خصوص هماهنگی‌های لازم انجام شده، درباره پس ندادن پول پیش خانه اتباع از طرف بعضی از صاحبخانه‌ها هم می‌گوید: «آمار چنین مواردی بسیار کم است، اما اگر کسی پول ودیعه مسکن خود را پس نگرفته باشد، اداره حقوقی بخش اتباع این مشکل را حل می‌کند. کسانی که درگیر این ماجرا هستند، چه زمانی که در مرز حضور دارند و چه وقتی از مرز رد شدند، می‌توانند به کنسولگری مراجعه کنند و مدارکی را که دارند ارائه بدهند. ما موارد را بررسی می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم ذره‌ای از حق زیست و زندگی شرافتمندانه آنها پایمال شود.»

امتحانات دانشگاه‌ها از سوم شهریور شروع می‌شود
غزل رضایی‌ثانی/ وزارت علوم یک ابلاغیه شش‌بندی برای دانشگاه‌ها ارسال کرده که یکی از بندهای مهم ابلاغیه زمان شروع و برگزاری مجدد امتحانات عقب افتاده دانشجویان در شهریورماه است. طبق گفته رضا نقی‌زاده، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به دانشگاه‌های سراسر کشور تفویض اختیار شده که از سوم شهریورماه امتحانات خود را برگزار کنند و زمان‌بندی آن تا اتمام امتحانات به عهده دانشگاه‌هاست. البته تعدادی از دانشگاه‌های کشور پیش از شروع جنگ ۱۲ روزه امتحانات خود را شروع کرده بودند اما اتفاقاتی که رخ داد، منجر شد برگزاری امتحانات به زمان دیگری موکول شود. اما نقی‌زاده در پاسخ به این سؤال که برگزاری امتحانات در شهریورماه شروع سال تحصیلی جدید را به تأخیر نمی‌اندازد، می‌گوید:«نه، چنین اتفاقی نخواهد افتاد و سال تحصیلی جاری در موعد خود آغاز خواهد شد.» او درباره برگزاری امتحانات دانشجویان خارجی نیز توضیح می‌دهد:«امتحانات دانشجویان خارجی هم مانند دانشجویان ایرانی در شهریورماه جاری برگزار می‌شود.»

خیال کنکوری‌ها راحت شد
کارت ورود به کنکور هم صادر شد تا داوطلبان یک نفس راحت بکشند. طبق آخرین اعلام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور، کارت‌های داوطلبان نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ از روز گذشته شنبه 21 تیر‌ منتشر شده و داوطلبان تا روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه فرصت دارند برای دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اقدام کنند. طبق اعلام رضا محمدی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه، گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی بعدازظهر روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۲۷ تیرماه در ۴۱۱ شهرستان و بخش مختلف کشور برگزار می‌شود.

زمان برگزاری آیلتس مشخص نیست
طبق پیگیری‌های روزنامه ایران، هنوز زمان برگزاری آزمون آیلتس مشخص نیست، همچنین خبر‌هایی از زمان اعلام نتیجه کنکور از سوی رسانه‌ها منتشر شده بود که مورد تأیید سازمان سنجش نیست. بر اساس واکنش مسئولان سازمان سنجش، فعلاً در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری هر چه بهتر نوبت دوم کنکور سراسری هستند و پس از برگزاری کنکور، مراحل و اخبار بعدی به مرور به داوطلبان اعلام می‌شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و هشتاد و پنج
 - شماره هشت هزار و هفتصد و هشتاد و پنج - ۲۲ تیر ۱۴۰۴