اصلاح قیمت نان در قم
نایب رئیس اتحادیه نانوایان قم از اعلام رسمی نرخهای جدید نان در این استان خبرداد.
به گزارش ایرنا حمید نجفی اظهار کرد: «با توجه به درخواستهای متعدد نانوایان در زمینه افزایش هزینههایی مانند دستمزد و بیمه کارگران، موضوع اصلاح نرخ نان در دستور کار قرار گرفت و پس از انجام بررسیهای کارشناسی، نرخهای جدید نهایی شد.»
وی افزود: «نرخهای جدید با درنظر گرفتن کمکهزینه ۲۳ درصدی تعیین شده و تا پایان سالجاری ثابت خواهد ماند. بر این اساس، قیمت نان سنگک سنتی ۵ هزار و ۲۰۰ تومان، سنگک ماشینی ۴ هزار و ۶۵۰ تومان، بربری ۳ هزار و ۵۰۰ تومان، تافتون هزار و ۹۰۰ تومان و لواش ۹۲۰ تومان تعیین شده که از هماکنون روی دستگاههای فروش نانواییها اعمال شده است.»
نایب رئیس اتحادیه نانوایان قم تصریح کرد: «این تصمیم با هدف حمایت از نانوایان زحمتکش، حفظ پایداری واحدهای صنفی و جلوگیری از بروز اختلال در چرخه تأمین نان اتخاذ شده است.»
وی همچنین از بازنگری مجدد نرخها در ابتدای سال آینده و بر اساس شرایط اقتصادی جدید خبر داد.
اعلام قیمت جدید نان در حالی است که قاسم نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف از اعلام قطعی قیمتهای جدید نان به استانداریها ظرف روزهای آینده خبر داده است.
تعیین قیمت نان به این دلیل در دستور کار دولت قرار گرفته است که در ماههای اخیر بخصوص از ابتدای امسال، در برخی موارد نان به نرخ دولتی به دست مردم نمیرسد. این در حالی است که دولت 180 هزار میلیارد تومان یارانه آرد به نانوایان تخصیص داده است تا مردم نان را به قیمت دولتی و مصوب دریافت کنند اما دیده شده که در بسیاری از موارد قیمتهای مصوب اجرایی نمیشود و برخی نانوایان افزایش هزینهها را علت گران کردن نان اعلام میکنند. فعالان بازار، اعلام قیمت واقعی نان را راهحل فروش نان با قیمت تعیین شده عنوان میکنند. به گفته محمدجواد کرمی رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف برای تعیین قیمت نان آنالیز صورت گرفته و بر اساس این آنالیز، 8تا 10 درصد قیمت آرد بر قیمت تمام شده نان اثر دارد و 90 درصد قیمت به عوامل دیگر مانند هزینه کارگر، مواد اولیه و... بر میگردد. او افزود: «اگر دولت قیمت واقعی نان را اعلام کند دست ناظران بر بازار برای نظارت بر نانواییها و گرانفروشیها باز میشود.»

