تقویت قرار ملی

یکی از طرح‌های جدید معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری بعد از وقایع اخیر، ایجاد فضایی برای آرامش عمومی است

مهسا قوی قلب / جنگ 12 روزه به پایان رسیده، اما هنوز شرایط زندگی برای بعضی از خانواده‌ها به روال عادی باز نگشته است. به همین دلیل برای کاهش مشکلات روحی ناشی از جنگ، طرح‌ها و برنامه‌های متعددی توسط نهادها و سازمان‌های مختلف در حال برنامه‌ریزی و اجراست. یکی از این برنامه‌های حمایتی «طرح ملی قرار» است که توسط معاونت زنان خانواده ریاست جمهوری طراحی شده است. دکتر نرجس ابوالقاسمی، معاون امور بررسی‌های راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری درباره این طرح به «ایران» می‌گوید:« در شرایط تجاوز به ایران و روزهای پس از آن احساس کردیم که افراد ترس، ناامنی و اضطراب را تجربه می‌کنند و شرایط معمولی در زندگی آنها حاکم نیست، به همین دلیل تصمیم گرفتیم شرایطی فراهم کنیم تا بتوانند در ارتباط با مسائل خانواده و اطرافیان، همسر یا فرزندان، شنیده شوند و صحبت کنند. طرح جدید با عنوان «قرار» نامگذاری شد، چون افراد در این بازه از زمان که دوران پسابحران است، احساس بی‌قراری دارند و هنوز به آرامش نرسیده‌اند. طرح قرار می‌تواند فضای آرامی در سطح جامعه فراهم کند و قراری برای سخن گفتن، همدلی و شنیدن باشد. این طرح به صورت مجازی برگزار می‌شود و امکان حضور از تمام شهرها و استان‌ها برای شرکت در آن نیز فراهم شده است.»

با هم قرار همدلی
و آگاهی می‌گذاریم
در طرح ملی قرار، سلسله نشست‌ها و کارگاه‌های عمومی در دو قالب قرار همدلی و قرار آگاهی در بستر جلسات آنلاین برگزار می‌شود. ابوالقاسمی با بیان این مطلب توضیح می‌دهد: «در قرار همدلی، جلسات آنلاین با حضور یک تسهیل‌گر و حدود ۴۰ تا ۵۰ شرکت کننده برگزار می‌شود و افراد از تجربیات و اتفاقاتی که در طول تجاوزات ۱۲ روزه تجربه کرده‌اند، صحبت می‌کنند. تسهیل‌گر هم سعی می‌کند راهبری جلسات را برعهده بگیرد و با تسهیل‌گری راه‌حل‌های مناسب برای حل هر مشکل ارائه بدهد و فضای مثبت و سازنده‌ای ایجاد کند تا بازگشت به روال عادی زندگی برای کسانی که در این دوران آشفته شده‌اند، فراهم شود. در قرار آگاهی، شکل کار تخصصی‌تر است و گفت‌و‌گوها به صورت هدفمند دنبال می‌شوند. فضای این طرح هم در بستر آنلاین فراهم شده و با همراهی مربی‌های متخصص در حوزه‌های روان‌شناسی، آموزشی و تربیتی جلسات پیش می‌روند و افراد می‌توانند طی جلسات تعاملی، نظرات خود را ارائه بدهند و بهترین راهکار را برای رسیدن به نقطه ایده‌آل که همان رسیدن به آرامش و قرار در زندگی است، پیدا کنند.»
معاون امور بررسی‌های راهبردی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، با اشاره به اینکه از روز سه‌شنبه «طرح قرار» آغاز به کار کرده است، توضیح می‌دهد: «در روز اول با اینکه فراخوان محدودی داشتیم، اما با استقبال خوبی مواجه شدیم و حدود ۲۰۰ نفر در طرح قرار شرکت کردند. از آنجایی که در این طرح امکان مشارکت از همه شهرها فراهم شده است، پیش‌بینی می‌شود کم کم استقبال بیشتر هم بشود. به همین دلیل زیرساخت‌ها برای گسترش طرح در سطح کشور فراهم شده است تا با اقدامی ملی از طریق استان‌ها و ادارات کل زنان، بتوان به نتیجه ایده‌آل دست پیدا کرد. ما می‌توانیم از روز‌های سخت برای رسیدن به رشد و تعالی استفاده کنیم و تسهیل‌گرها و افراد متخصص در این حوزه، راه را برای بقیه هموار می‌کنند.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و هفتاد و نه
 - شماره هشت هزار و هفتصد و هفتاد و نه - ۱۲ تیر ۱۴۰۴