با رونمایی از قدرتمندترین مدل هوش مصنوعی متن‌باز جهان

روبات‌های آدم نما باهوش‌تر می‌شوند

آرزوکیهان
خبرنگار


آزمایشگاه آکادمی هوش مصنوعی پکن در چین (BAAI)، مدل جدید هوش مصنوعی متن‌باز خود با نام «RoboBrain»را با هدف تبدیل شدن به «مغز» روبات‌ها معرفی کرد؛ اقدامی که در چهارچوب تلاش‌های فزاینده چین برای توسعه روبات‌های انسان‌نمای هوشمندتر انجام شده است.

رشد صنعت روباتیک چین
«وانگ ژونگ‌یوان»، رئیس BAAI معتقد است که این مدل‌ هوش مصنوعی متن باز، می‌تواند چالش‌هایی مانند توانمندی محدود مدل‌های هوش مصنوعی قبلی و کمبود داده‌های آموزشی را در این حوزه برطرف کند. وانگ از RoboBrain 2.0 به عنوان «قوی‌ترین مدل متن‌باز هوش مصنوعی جهان» یاد کرد که برای بهبود عملکرد انواع مختلف روبات‌ها، بویژه روبات‌های انسان‌نما طراحی شده است. این مدل هوش مصنوعی چندمنظوره در حالی معرفی می‌شود که صنعت روباتیک چین با سرعتی چشمگیر در حال رشد است و این امر می‌تواند BAAI را به یکی از بازیگران اصلی این حوزه در سطح داخلی تبدیل کند، وی افزود: «امید داریم تمامی بازیگران صنعت هوش تجسم‌یافته (Embodied Intelligence) با ما همکاری کنند. در حال حاضر با بیش از ۲۰ شرکت پیش‌رو در این حوزه همکاری داریم و به دنبال جذب شرکای بیشتری برای تسریع در رشد این صنعت هستیم.»
براساس اطلاعات ارائه‌شده، RoboBrain 2.0 دارای ارتقای قابل‌توجهی در زمینه هوش فضایی و برنامه‌ریزی وظایف است. این مدل نسبت به نسخه قبلی خود که تنها سه ماه پیش معرفی شده بود، ۱۷ درصد عملکرد سریع‌تر و ۷۴ درصد دقت بالاتری دارد. این هوش فضایی ارتقا یافته، به روبات‌ها اجازه می‌دهد فاصله با اشیای پیرامون خود را دقیق‌تر تشخیص دهند. همچنین قابلیت‌های بهبود‌یافته در برنامه‌ریزی وظایف، به روبات‌ها امکان می‌دهد که فعالیت‌های پیچیده را به‌طور خودکار به مراحل ساده‌تر تقسیم کرده و دقت کلی عملیات را افزایش دهند.
این مدل بخشی از مجموعه Wujie است که شامل RoboOS 2.0، پلتفرم ابری برای استقرار مدل‌های هوش مصنوعی روباتیک و Emu3، سیستم چندحالته برای تفسیر و تولید متن، تصویر و ویدیو نیز می‌شود.البته آکادمی BAAI، تنها بازیگر این عرصه در چین نیست و مرکز نوآوری روبات‌های انسان‌نمای پکن هم که پیش از این، از پلتفرم هوش تجسم‌یافته‌ Hui Si Kai Wu و روبات انسان‌نمای Tien Kung رونمایی کرده بود، نقشی کلیدی در پیشبرد این حوزه ایفا می‌کند. این روبات موفق شد امسال درماه آوریل، مسابقه نیمه‌ماراتن پکن را کامل طی کند.آکادمی هوش مصنوعی یکی از پیشگامان چین در تحقیق و توسعه مدل‌های زبانی بزرگ متن‌باز به شمار می‌رود؛ فناوری‌ای که پشت سر چت‌بات‌های هوش مصنوعی مولد قرار دارد. بسیاری از کارکنان پیشین این مؤسسه در حال حاضر در شرکت‌های مطرح فناوری چین مشغول به فعالیت هستند و به‌گفته تحلیلگران، این روند می‌تواند جایگاه این آکادمی را در آینده هوش مصنوعی چین بیش از پیش تقویت کند.درحالی‌که روبات‌های انسان‌نما در نمایشگاه‌ها و مسابقات مختلف در سراسر چین توانایی‌های خود را به رخ می‌کشند، به‌نظر می‌رسد چین به‌سرعت در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری لازم برای روبات‌هایی است که می‌توانند در آینده‌ای نزدیک بخشی از نیروی کار را برعهده بگیرند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و شصت
 - شماره هشت هزار و هفتصد و شصت - ۲۰ خرداد ۱۴۰۴