در حافظه موقت ذخیره شد...
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران در گفت و گو با «ایران» تشریح کرد
راهکارهای پیشگیری از سرقتهای خشن
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران با اشاره به اقدامات در دست اجرا در این حوزه توضیح میدهد: «برنامههای پیشگیرانه متعددی در سطح ملی و استانی در حال اجراست. این اقدامات با هدف شناسایی کانونهای جرمخیز، مدیریت هوشمندانه دادههای مرتبط با سارقان سابقهدار، افزایش نظارتها و بهروزرسانی سامانههای نظارتی و اطلاعاتی طراحی شدهاند. همچنین اقداماتی در زمینه شناسایی، رهگیری و کنترل مجرمان حرفهای و همکاری میان دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و سایر نهادهای ذیربط در حال انجام است. در کنار این اقدامات آموزشهای عمومی و تخصصی با هدف ارتقای سطح آمادگی مردم برای پیشگیری از بزهدیدگی نیز در دستور کار قرار گرفته است. این آموزشها شامل آشنایی با شیوههای نوین سرقت در فضای حقیقی و مجازی و آگاهی از حقوق قانونی افراد در صورت مواجهه با جرم و آموزش نقشآفرینی بزهدیدگان و شاهدین در فرآیند رسیدگی قضایی است که به شکل مستقیم از طریق رسانههای دیداری و شنیداری و ارسال پیامک و... به اطلاع هممیهنان خواهد رسید.»
نیکوکار با بیان اینکه بدون تردید، مشارکت هوشمندانه و مسئولانه مردم تضمینکننده اثربخشی برنامههای مقابله با سرقت است، میگوید: «آگاهی شهروندان از مخاطرات و اتخاذ تدابیر احتیاطی نقش مکمل و مهمی برای تلاشهای قضایی و انتظامی دارد.»
او میگوید: «امنیت پایدار، حاصل تعامل سازنده میان نهادهای حاکمیتی و بدنه جامعه است. سیاستگذاریهای کلان در حوزه پیشگیری از جرم با بهرهگیری از تجربیات میدانی و ظرفیتهای قانونی در حال تکمیل و اجراست. البته در چند سال اخیر همواره میزان پرونده های تشکیل شده در دادگستری استان تهران برای جرم سرقت کاهشی بوده است و امید میرود با تداوم این روند، شاهد کاهش ملموس در آمار وقوع سرقت باشیم.»