رفاه و امنیت؛ اولویت دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر
غزل رضاییثانی
خبرنگار
جزیرهای بودن دانشکدههای یک دانشگاه یکی از مشکلات مهم دانشـــــــجویان در چنین دانشگاه هایی است. در سالهای گذشته، برخی دانشگاه ها در هر نقطه از شهر یک دانشکده ساختند که پیامد آن حالا ملموستر است. دبیرکل شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر پراکندگی و فرسوده بودن دانشگاهها را از چالشهای مهم دانشجویان میداند. علی طیبزاده دانشجوی ورودی۱۴۰۰ در دانشگاه صنایع خواجه نصیر در گفت و گو با «ایران» درباره مطالبات خود، میگوید: «تقریباً میتوان گفت همه دانشگاهها در کشور مشکلات و چالشهای خاص خودشان را دارند. از جمله مشکلاتی که دانشجویان در دانشگاه خواجه نصیر همواره درگیر آن هستند، مجمعالجزایر بودن دانشکدههاست. ما حدود پنج دانشکده در سطح شهر تهران هستیم که یکی از دانشکدهها به دلیل فرسایش بیش از حد و دریافت اخطار نشست، تخلیه شده و فقط سالنهای ورزش پردیس جلفا (علوم)، قابل استفاده است.»
او با اشاره به برنامهریزی دانشگاه برای تجمیع دانشکدهها میگوید: «تصمیم مسئولین دانشگاه خواجه نصیر در مواجهه با این مشکل، تجمیع دانشکدهها داخل پردیس رضایینژاد، واقع در محله خاکسفید است که از نگاه امنیت و سهولت دسترسی تقریباً هیچ امتیاز مثبتی ندارد. مگر اینکه شهرداری از گسترش یکی از دانشگاههای مطرح تهران در یکی از مناطق سطح پایین و رشد شهرسازی در آن منطقه سود کند. البته این مورد هم داخل پروسه بوروکراتیک تخصیص بودجه، با روند خیلی کندی مواجه شده و به افق ۱۰ ساله سند چشمانداز خواجه نصیر که برای سال ۱۴۱۳ هست، نخواهد رسید.»
یکی از مسائلی که دانشجویان همیشه با آن مشکل داشتهاند و همواره به مسئولین بابت آن گوشزد شده، کیفیت نامطلوب غذای سلف دانشگاههاست. این دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر با انتقاد از وضعیت نامناسب غذای سلف دانشگاه توضیح میدهد: «از مشکلات دیگر دانشجویان خواجه نصیر، طبق آنچه که خود دانشجویان میگویند، کیفیت غذای سلف دانشگاه بهخصوص سلف خوابگاههاست که پیگیریهای انجام شده در این حوزه، داخل کانال تلگرامی شورای صنفی قابل مشاهده است.»
اقدامی برای تأمین امنیت دانشجویان نشد
ظاهراً اطراف محیط هیچ دانشگاهی از دست موبایل قاپها و کیف قاپها در امان نیست، طیبزاده با اشاره به وضعیت پیرامون خوابگاهها و دانشکدهها میگوید: «همانطور که اشاره کردم علیرغم پیگیریهای شورای صنفی و وقوع تعداد زیادی دزدی، زورگیری و تهدید دانشجویان در محدوده پردیس رضایینژاد، هیچ اقدامی در این راستا چه از سوی دانشگاه، چه از سوی وزارت علوم و نیروی انتظامی منطقه انجام نشده است. پیگیری نکردن آن برای ما دانشجویان واقعاً جای نگرانی زیادی دارد. » او در پاسخ به این سؤال که کدام مطالبه در دانشگاه، سلف، خوابگاه و... برای شما به عنوان یک دانشجو اولویت دارد؟ میگوید: « دانشجو برای داشتن یک زندگی نرمال که حق مسلم اوست ، به تکتک این موارد رفاهی احتیاج دارد. مسأله اول و آخر هر دانشجویی در هر نقطهای، امنیت و رفاه است. این دو ابژه هروقت داخل زیست دانشجویی احساس و به شکل ملموسی نهادینه شود، مسیر شکوفایی برای دانشجو هموار خواهد شد.»