«ایران» تسهیلات رفاهی برای بازنشستگان تأمین‌اجتماعی را بررسی می‌کند

از وام‎های ۵۰ میلیون تومانی تا سفرهای زیارتی

گروه اجتماعی/ روزهای ابتدایی خردادماه مصادف شد با پرداخت بیش از 38هزار فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان تأمین اجتماعی؛ موضوعی که اگر ادامه‎دار شود، می‎تواند با توجه به منابع درنظرگرفته شده برای سال‌جاری، 600 هزار بازنشسته را تحت پوشش قرار دهد. طبق آمار سازمان تأمین اجتماعی تا پایان سال 1403 حدود 4 میلیون و 390 هزار پرونده بازنشستگی ثبت شده است و بر اساس تعداد نفرات حدود 4 میلیون و 915 هزارنفر بازنشسته داریم. افرادی که با توجه به شرایط‎شان نیازمند حمایت‎های مالی و فرهنگی هستند، تأمین اجتماعی هم براساس وظایفش طرح‎هایی را برای این دسته از تحت پوششی‎ها دارد.
اصغرحسن‌پور، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه سال گذشته 240 هزار فقره تسهیلات بانکی به بازنشستگان پرداخت شد، می‎گوید: «چندسالی است، تأمین اجتماعی با انعقاد تفاهمنامه‎ای وام‎های قرض‎الحسنه به بازنشستگان پرداخت می‌کند. این وام‎ها در ابتدا با مبلغ 5 میلیون تومان شروع شد و سال گذشته به 30 میلیون تومان رسید و برای سال‌جاری هم به 50 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.»
سال 1403 مقرر شده بود 10 همت تأمین اجتماعی و 10 همت را بانک برای پرداخت تسهیلات در نظر بگیرند، اما این پیش‌بینی به نتیجه نرسید و با توجه به مبلغ وام 30 میلیون تومانی، فقط حدود 7 همت تسهیلات به بازنشستگان پرداخت شد. حسن‌پور درمورد شرایط پرداخت تسهیلات برای سال جدید، توضیح می‎دهد: «قرار است 15 همت را سازمان و 15 همت را بانک برای تسهیلات 1404 در نظر بگیرند. طبق تفاهمنامه‌ای که برای شش ماه اول سال‌جاری با بانک رفاه بسته شده است، مرحله اول تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی برای 38 هزار و 753 نفر که پیامک تأییدیه را از سرشماره بانک رفاه دریافت کرده بودند، واریز شد. نرخ کارمزد تسهیلات اعطایی نیز 4 درصد سالانه و بازپرداخت ۲۴ ماه از محل حقوق فرد دریافت‌کننده است. برای ماه‎های بعد هم به همین میزان پرداختی خواهیم داشت. با مبلغ 30 همت می‎توانیم حدود 600 هزار بازنشسته را از تسهیلات بانکی برخوردار کنیم.»
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی در مورد دیگر فعالیت‎های فرهنگی برای بازنشستگان و تغییر برخی از این طرح‎ها برای سال جدید می‎گوید: «المپیادهای ورزشی یکی از برنامه‎های مورد اقبال بازنشستگان است که در 9 رشته، 7 رشته انفرادی و 2 رشته گروهی برگزار می‎شود. از میان جمعیت بازنشستگان فقط حدود هشت هزار بازنشسته توانستند در این مسابقات شرکت کنند به همین دلیل تغییراتی در این برنامه رفاهی- ورزشی ایجاد کردیم. از آنجایی که تعداد نفرات برخوردار از این طرح بسیار اندک بود و ضرورت ایجاد نشاط و فعالیت بدنی در بازنشستگان بسیار حائزاهمیت است، این فعالیت ورزشی را از المپیاد ورزشی خارج کرده و به سمت ورزش‎های عمومی و حرکات اصلاحی بردیم. همچنین در حال برنامه‌ریزی هستیم تا بخش فرهنگی اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی در هر استان با مجموعه‎های ورزشی آن شهر قراردادهایی را منعقد کند تا بازنشستگان در طول هفته دو روز به صورت رایگان از این باشگاه‎های ورزشی استفاده کنند. حرکت به سمت ورزش‎های همگانی سبب می‎شود، تعداد نفرات بیشتری از بازنشستگان تمایل به ورزش پیدا کنند و همین امر می‎تواند در سلامتی‎شان بسیار مؤثر باشد.»

بیمه تکمیلی برای بازنشستگان و خانواده‎هایشان
همواره هزینه‎های درمان با افزایش سن بیشتر می‌شود و ضرورت بهره‎مندی از بیمه‎های تکمیلی خودش را بیشتر از پیش نشان می‎دهد؛ موضوعی که مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی به آن اشاره می‎کند و می‎گوید: «چندسالی است، تأمین اجتماعی برای جبران هزینه‎های سنگین درمان بازنشستگان که به هر دلیلی نمی‎توانند از مراکز درمانی سازمان بهره‎مند شوند، بیمه تکمیلی در نظر گرفته است. همه بازنشستگان و افراد تحت سرپرستی آنها می‎توانند از طریق کانون عالی بازنشستگان برای دریافت بیمه تکمیلی اقدام کنند با این پیش شرط که 50 درصد از هزینه‎ها را سازمان پرداخت می‎کند. سال گذشته حدود 5 میلیون و 300 نفر افراد اصلی و تبعی بیمه تکمیلی شدند. سال گذشته تأمین اجتماعی بابت هر بیمه تکمیلی 215 هزار تومان پرداختی داشت.»

اعزام 49 هزار بازنشسته به سفرهای زیارتی
گردش تعالی بخش یکی‎ دیگر از طرح‎های این سازمان بیمه‎گر برای اوقات فراغت بازنشستگان است. در این طرح بازنشستگان با یک نفر همراه به صورت رایگان به سفرهای سیاحتی و زیارتی اعزام می‎شوند. حسن‎پور می‎گوید: «سال گذشته حدود 49 هزار بازنشسته کاملاً رایگان به شهرهای مشهد و قم اعزام شدند از آنجایی که تعداد استفاده‌کنندگان از این خدمت بسیار اندک بود، امسال تصمیم برآن شد مشارکت افراد را در هزینه‎ها داشته باشیم تا بتوانیم تعداد بیشتری اعزام کنیم. درسال 1404 علاوه بر شهرهای زیارتی، شهرهای سیاحتی همچون شیراز، اصفهان، یزد، کرمان، تبریز، کرمانشاه و شهرهای شمالی هم به لیست‎ اضافه شدند. ناگفته نماند این مورد هنوز قطعی نیست، اما در حال رایزنی و برنامه‎ریزی برای آن هستیم. افرادی که می‎خواهند از این تورها استفاده کنند باید از طریق کانون‎های عالی بازنشستگی ثبت‌نام کنند، شاید بخشی از هزینه‎ها را که بسیار اندک خواهد بود، خودشان پرداخت کنند.»

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و چهار
 - شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و چهار - ۱۱ خرداد ۱۴۰۴