موج سنگین کاهشی در بازار کریپتوها
ارزش کل ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۲.۶۰ درصد کاهش یافته و در ۳۰ مه به ۳.۳۴ هزار میلیارد دلار رسیده است. قیمت رمزارزها در ساعات پایانی معاملات نیویورک در ۲۹ مه شروع به کاهش کرد. تحلیلگران فشارهای کلان اقتصادی و افزایش فروش توسط دارندگان بلندمدت را از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر نوسانات اخیر میدانند به طوری که دادههای اقتصادی قوی در آمریکا موجب کاهش انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو شده است و این موضوع بر داراییهای پرریسک مانند رمزارزها تأثیر منفی گذاشته است. از طرفی برخی از دارندگان بلندمدت بیتکوین اقدام به فروش داراییهای خود کردهاند که این امر فشار فروش را افزایش داده است. اما در حالی که بیتکوین کاهش قیمت را تجربه کرده، اتریوم با افزایش 3.4 درصد رشد به 2732 دلار رسید که این موضوع نشاندهنده افزایش علاقهمندی سازمانها به این رمزارز است.
فروش گسترده در بازار رمزارزها همزمان با موجی از لیکویید شدن در بازار معاملات آتی بود که در دو روز گذشته در مجموع به ۶۸۳.۴۰ میلیون دلار رسید.
چشمانداز بورس،حمایت و مقاومت شاخص کل
بورس تهران هفته اول خرداد ماه را بسیار پرنوسان پشت سر گذاشت؛ در بازه زمانی سوم تا هفتم خرداد ماه، شاخص کل بورس با نوسانات روزانه به سطح 3 میلیون و 129 هزار و 403 واحد در پایان هفته رسید.
این شاخص ابتدا با رشد 26 هزار واحدی در شنبه به 3 میلیون و 134 هزار واحد صعود کرد، سپس در یکشنبه به دلیل افزایش ریسکهای جانبی و توقف واگذاری خودروسازها، 32 هزار واحد سقوط کرد. در روزهای بعدی دوباره رشدی ملایم داشت؛ اما در پایان هفته، یک کاهش 4 هزار واحدی را تجربه کرد.
اما تحلیلگران پیشبینی میکنند که هفته دوم خرداد، بازار در حالت نیمه مثبت و متزلزل باقی بماند که کاهش ریسکهای سیاسی و گزارشهای ماهانه اردیبهشت بویژه در صنایع بزرگ نقش تعیینکننده در جذب نقدینگی خواهند داشت.
ورود و خروج نقدینگی هم به کاهش یا افزایش ریسکهای سیستماتیک مرتبط است.بورس در هفته دوم خرداد در یک فضای انتظاری و محتاط باقی خواهد ماند و تحلیلگران به فعالان بازار و سرمایهگذاران توصیه میکنند که علاوه بر رصد اخبار کلان اقتصادی و سیاسی، توجه ویژهای به گزارشهای ماهانه و عملکرد صنایع شاخصساز داشته باشند.