پزشکیان در نشست فعالان اقتصادی ایران و عمان:

مبادلات اقتصادی تهران- مسقط می تواند به ۳۰ میلیارد دلار برسد

سفر دو روزه رئیس‌جمهوری به کشورهمسایه و دوست، عمان، دیروز با بازدید از مسجد جامع سلطان قابوس به پایان رسید. مسعود پزشکیان از بخش‌های مختلف این بنای شاخص اسلامی بازدید کرد و در دفتر یادبود مسجد، مراتب احترام و قدردانی خود را از میزبانی گرم دولت و ملت عمان ثبت کرد. اما پیش از این، رئیس‌جمهوری برنامه‌های دیگری هم داشت. سه‌شنبه گذشته به عنوان روز اول این سفر، به دیدار با سلطان عمان، برگزاری نشست هیأت‌های عالی‌رتبه مشترک دو کشور و امضای 18 سند همکاری اختصاص داشت. دیروز به غیر از دیدارهای جداگانه با نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عمان، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست مشترک فعالان اقتصادی ایران و عمان از دیگر برنامه‌های پزشکیان در مسقط بود.

اراده دو کشور برای توسعه روابط
به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری در دیدارهای جداگانه با «فهد بن محمود آل سعید» معاون نخست‌وزیر در امور کابینه و «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان، راه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه و مسائل منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داد. پزشکیان، اراده رهبران دو کشور برای توسعه روابط و تقویت مناسبات دوجانبه را در جهت تأمین منافع مشترک ایران و عمان ضروری دانست و تأکید کرد:«امروز این اراده را از سوی هر دو طرف برای تعمیق همکاری‌ها مشاهده می‌کنیم و در دولت جمهوری اسلامی ایران، این اراده به ‌صورت کامل وجود دارد.»
رئیس‌جمهوری ایجاد ثبات در منطقه را مسئولیتی مشترک برای کشورهای اسلامی دانست و تأکید کرد:«ما همواره تأکید کرده‌ایم که صلح و امنیت منطقه‌ای باید از سوی کشورهای منطقه برقرار شود.»
 معاون نخست‌وزیر عمان نیز در دیدار با رئیس‌جمهوری کشورمان گفت:«ملت ایران را ملتی بزرگ می‌دانیم و معتقدیم تعامل، همکاری و گفت‌وگوی سازنده با جمهوری اسلامی ایران به نفع دو ملت خواهد بود.»

ایران، شایسته بهترین‌هاست
پزشکیان عصر دیروز در دیدار با ایرانیان مقیم عمان تصریح کرد:«ما همچون شما ایرانی هستیم و این هویت، مسئولیتی سنگین بر دوش ما نهاده و باید با تمام توان بکوشیم تا به جایگاهی که شایسته ملت ایران است، دست یابیم.»
وی با بیان اینکه ایران و ایرانی شایسته بهترین‌هاست، به اهمیت تجارت و ظرفیت‌های اقتصادی در منطقه اشاره کرد و گفت: «عمان می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم تجارت متقابل در منطقه تبدیل شود؛ چه در شرایط تحریم و چه بدون آن. این کشور همچنین می‌تواند بستری برای تبادلات اقتصادی گسترده‌تر میان ایران و دیگر کشورها فراهم آورد.»
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اگر بتوانیم روابط خود را با مردم، همسایگان و جهان بر پایه عدالت، انصاف و عقلانیت استوار کنیم، مسیر توسعه و پیشرفت برای ملت‌ ما هموار خواهد شد، اظهارکرد:«همان‌گونه که در منحنی طبیعی هستی، نخبه‌ها جهت حرکت جامعه را شکل می‌دهند، رهبران نیز باید به این مسیر، معنا و هدف دهند.»
 پزشکیان تأکید کرد:«چه تحریم‌ها برداشته شود و چه باقی بماند، با اراده جمعی و تکیه بر ظرفیت‌های درونی، می‌توانیم مسیر تحول را طی کنیم. تغییر، ممکن و دست‌یافتنی است، به شرط آنکه همدل و همراه باشیم.»
رئیس‌جمهوری با انتقاد از فضای بی‌اعتمادی القا شده در منطقه، افزود:«امروز ما را با بمب و موشک و سلاح از هم می‌ترسانند، در حالی که اگر آگاه باشیم، درمی‌یابیم که این سیاست‌ها تنها برای ایجاد تفرقه میان ما و بردن منابع کشورهای اسلامی طراحی شده است. سرمایه‌هایمان را می‌برند و پول بازگردانده ‌شده را صرف فروش سلاح به خود ما می‌کنند.»
پزشکیان گفت:«اگر مسلمانان دست در دست هم بگذارند، جوانان، زنان و فرزندان ما می‌توانند در سایه صلح، امنیت، رفاه و رشد زندگی کنند. این درک، کلید ایجاد تحول در منطقه است و ما باید از فرصت با هم بودن استفاده کنیم و روند موجود را به نفع مردم‌مان تغییر دهیم.»
 وی همچنین با اشاره به سابقه دیرینه روابط میان ایران و سلطنت عمان، تأکید کرد:«من این عزم و اراده را در سلطان عمان و مدیران و وزرای این کشور می‌بینم؛ اراده‌ای که می‌تواند بستر تحولات مثبت را فراهم آورد. سابقه روابط دو کشور عمیق و تاریخی است و امروز نیز ظرفیت لازم برای آغاز فصل جدیدی از همکاری‌ها وجود دارد.»

ظرفیت 20 میلیارد دلاری
مبادلات ایران و عمان
پزشکیان در نشست تجار و فعالان اقتصادی دو کشور بر ضرورت تقویت پیوندهای تجاری، بانکی و ترانزیتی میان دو کشور تأکید کرد. رئیس‌جمهوری با اشاره به گفت‌وگوهای خود با سلطان هیثم بن طارق و توافقات حاصل ‌شده در این مذاکرات اظهارکرد:«آنچه بیش از هر چیز اهمیت دارد، ایجاد زیرساخت‌هایی برای تقویت اتصال مسیرهای زمینی، دریایی و هوایی دو کشور است، زیرا تنها در چنین بستری می‌توان به همکاری‌های تجاری، علمی، صنعتی و اقتصادی عمق بخشید.» پزشکیان با بیان اینکه تا زمانی که نظام مالی و بانکی ما به ‌درستی به یکدیگر متصل نباشد امکان شکل‌گیری تعامل اقتصادی گسترده فراهم نمی‌شود، تأکید کرد، در صورت فراهم‌ شدن بسترهای لازم، حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و عمان می‌تواند به 20 تا 30 میلیارد دلار برسد.

 

بــــرش

بانک مشترک بین ایران و عمان ایجاد می‌شود
رئیس کل بانک مرکزی که رئیس‌جمهوری را در سفر به عمان همراهی می‌کرد، اعلام کرد که در مذاکرات دوجانبه در مسقط، «مسائلی چون داشتن فعالیت‌های پولی مشترک و همچنین ایجاد بانک مشترک بین ایران و عمان مطرح شد و برای عملیاتی کردن آنها جهت افزایش مراودات بانکی و تجاری، به راهکارهای رسیدیم.» محمدرضا فرزین با بیان اینکه چالش‌هایی برای تجار ایرانی و نیز بانک مرکزی در عمان وجود دارد که در حال حل آنها هستیم، افزود: «تسهیل صدور ضمانت نامه‌های بانکی برای تجار ایرانی و عمانی در دستور کار قرار گرفت. همچنین خط کشتیرانی از بندر چابهار به عمان راه‌اندازی شد و نیز طرفین برای اختصاص فضایی ویژه مانند بندر اختصاصی جهت فعالیت‌های تجاری ایران به توافق اولیه رسیدند.» وی با بیان اینکه با طرف عمانی در حال بررسی امکان ایجاد بانک و توسعه فعالیت‌های پولی مشترک هستیم که می‌تواند زمینه‌ساز تسویه مالی آسان‌تر و تبادلات پولی مستقیم شود، افزود: «به دنبال آن هستیم تا کارت گردشگری تعریف کنیم، به این معنی که عمانی‌ها در ایران یا بالعکس بتوانند به‌راحتی پول جابه‌جا کنند که احتمالاً تا دو ماه آینده ایجاد شود.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و دو
 - شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و دو - ۰۸ خرداد ۱۴۰۴