معاون اول رئیس‌جمهور در مجمع عمومی وزرای ادوار:

دو جریان سیاسی کنار هم باعث هم‌افزایی می‌شوند

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه راهبرد اصلی تشکیل مجمع وزرای ادوار «وفاق» بود، تأکید کرد: کنار هم قرار گرفتن دو جریان سیاسی باعث هم‌افزایی به نفع نظام می‌شود.
به گزارش ایرنا، محمدرضا عارف این مطالب را در هشتمین مجمع عمومی وزرای ادوار بیان کرد، نهاد یا تشکلی که در آن سابقه مدیریتی و اجرایی کشور در دولت‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران را می‌توان یافت.
نگاهی به سابقه و فلسفه تشکیل این نهاد نشان می‌دهد امروز نیز می‌تواند مؤثر بوده و به عنوان ظرفیتی برای حل مشکلات سیاسی و اداری و کاهش تنش‌ها به کار بیاید. این ظرفیت‌ها، همان چیزهایی است که در اظهارات روز گذشته محمدرضا عارف درباره این مجمع بروز و ظهور داشت؛ ظرفیت‌هایی همچون تقویت وفاق یا ارائه راهکار ملی و مورد وفاق برای حل مشکلات.
معاون اول رئیس‌جمهور در سخنان خود، ضمن بیان تاریخچه شکل‌گیری این مجمع، گفت: «این مجمع در سال 1383 و با ابتکار تعدادی از وزرای دولت هشتم تشکیل شد در حالی که در مصوبه دولت، رئیس مجمع، معاون اول وقت و دبیر آن، دبیر وقت دولت معرفی شده بود.»
عارف تصریح کرد: «در دولت نهم راهبرد دولت، ادامه فعالیت مجمع نبود و بنابراین مجمع در دولت نهم تعطیل شد. در اوایل دهه ۹۰ بود که مهندس شافعی ضرورت ارتباط وزرای سابق و دولت را مطرح کردند و قرار شد مجمع به صورت نهادی مردم نهاد بدون وابستگی به دولت به ثبت برسد.»
رئیس مجمع وزرای ادوار ادامه داد: «راهبرد اصلی تشکیل مجمع وزرای ادوار «وفاق» بود و قرار بود در آن زمان دو جریان سیاسی در کنار هم قرار بگیرند، چرا که احساس می‌شد کنار هم قرار گرفتن دو جریان سیاسی باعث هم‌افزایی به نفع نظام می‌شود و در نتیجه «مجمع وزرای ادوار» تشکیل شد که جامع‌ترین تشکل مردمی متشکل از همه اعضای کابینه بعد از انقلاب است.»
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: «تلقی ما این بود که این جمع باارزش‌ترین جمعی است که می‌توان از تجربیات آن استفاده کرد، با این حال دولت‌های گذشته از این مجمع استقبال نکردند. اگرچه برخی وزرا حمایت کردند اما هیچ جلسه‌ای با دولت‌ها برگزار نشد.»
به گفته عارف، در سطح کلان، دولت‌ها چندان علاقه‌مند نبودند یا وقت نداشتند یا استقبال نمی‌کردند و به همین دلیل جلسه‌ای برگزار نشد، اما نتایج گزارش‌های مجمع را به صورت غیرمستقیم در دولت‌ها دیدیم، در بعضی از بخش‌ها البته آثارش بیشتر بود به عنوان مثال شهید رئیسی از نتایج کارگروه قضایی استفاده می‌کردند.
معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: «گرچه دولت‌ها علاقه‌ای نشان ندادند، اما گزارش‌های خوبی را خدمت مقام معظم رهبری فرستادیم، همچنین در برخی موارد برای سران قوا هم گزارش‌ها فرستاده شد که گزارش‌های محیط‌زیست و آموزش مورد توجه قرار گرفته بودند.
در دولت چهاردهم که شعار اصلی آن «وفاق» است هیچ بهانه‌ای برای همکاری نکردن با مجمع وجود ندارد، مجمع سرمایه معنوی نظام است، ما تشکل‌های مختلفی را در کشور داریم که همه ارزشمند و مفید هستند اما جایی مانند این مجمع که در آن همه سرمایه‌های دولت‌های گذشته حضور داشته باشند سراغ نداریم.»
رئیس مجمع وزرای ادوار گفت: «ما باید برنامه داشته باشیم و اگر اعضای مجمع اعلام آمادگی کنند می‌توانیم در فضای وفاق نشان دهیم که ما هم می‌خواهیم در حل چالش‌هایی که دولت با آن دست به گریبان است سهیم شویم. اگر این اعلام آمادگی وجود داشته باشد، ما هم به عنوان دولت این آمادگی را داریم که از توان ارزشمند و معنوی مجمع در مسائل کلان استفاده کنیم. ما دست یاری را به سمت مجمع دراز می‌کنیم و آمادگی داریم با هر روش و شیوه‌ای که مجمع تشخیص می‌دهد از توان آن در حل مسائل کشور استفاده کنیم.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و یک
 - شماره هشت هزار و هفتصد و پنجاه و یک - ۰۷ خرداد ۱۴۰۴