هشدار نیروهای مسلح به هر اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران

دست‌‌ها روی ماشه است

دیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران در دو بیانیه‌ جداگانه، درباره هر خطای محاسباتی که منجر به اشتباهی چون اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران شود، هشدار دادند. این دو بیانیه‌ که در سالروز آزادسازی خرمشهر صادر شد، پاسخ نیروهای مسلح کشورمان به برخی خبرسازی‌ها و فضاسازی‌های رسانه‌های آمریکایی و عبری درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران است.
ارتش در بیانیه خود هشدار داد که به هرگونه تهدید و تجاوزی قاطعانه پاسخ خواهد داد. سپاه پاسداران هم با اعلام اینکه «دست بر ماشه» است، تأکید کرد که به «هرگونه اقدام خصمانه دشمن» پاسخی «قاطع، پشیمان کننده و فراتر از تصور» خواهد داد.
در بیانیه سپاه آمده است که «پاسخ به هرگونه تجاوزی»، به گونه‌ای خواهد بود که «معادلات راهبردی قدرت» را در غرب آسیا تغییر خواهد داد.
علاوه بر دو نیروی نظامی کشور، ستاد کل نیروهای مسلح هم در بیانیه‌ای هشدار داد که نیروهای مسلح ایران هرگونه تهدید و اقدام غلط را با اقتدار پاسخ خواهند داد.
پیش‌ از نیروهای مسلح، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در نامه‌ای خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «هشدار» داد که ایران به هرگونه ماجراجویی رژیم اسرائیل قاطعانه پاسخ خواهد داد.
هشدار صریح نیروهای مسلح و وزارت امور خارجه نسبت به عواقب ماجراجویی و خطای محاسباتی علیه منافع ایران، پس از آن صادر شد که تلویزیون «سی‌ان‌ان» آمریکا در گزارشی اعلام کرد «اسرائیل خود را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران آماده می‌کند.»
در همین حال نشریه آمریکایی «هیل» نیز در گزارشی، نسبت به اقدام نظامی آمریکا علیه ایران هشدار داد و تأکید کرد که ترامپ نباید اشتباه صدام را تکرار کند.
این نشریه نزدیک به کنگره آمریکا، با رد دیدگاه گروه‌های برانداز ایرانی، عنوان کرد که «ایران کشوری در آستانه فروپاشی نیست، بلکه ملتی است که توانایی اتحاد علیه تهدیدات خارجی را دارد.»
«هیل» به سران و تصمیم‌سازان‌ آمریکایی توصیه کرد «برای اجتناب از اشتباهات گذشته، ایالات متحده باید با درکی واقع‌بینانه از تاب‌آوری ایران و تعهدی به گفت‌وگو به جای تقابل، به این کشور نزدیک شود. تعامل با ایران از طریق دیپلماسی به جای رویارویی، نه‌تنها عاقلانه بلکه برای ثبات منطقه‌ای ضروری است.»
در تشریح این توصیه، نشریه آمریکایی به حادثه انفجار بندر شهید رجایی اشاره کرد و با طرح این گزاره که «انفجار بندرعباس منجر به تقویت وحدت و همدلی جامعه ایرانی شد»، نوشت: «برای سیاست‌گذاران آمریکایی به‌ویژه کسانی که به رئیس‌جمهوری ترامپ مشاوره می‌دهند، حادثه بندرعباس یک هشدار است. نیروهایی که سیاست‌های تهاجمی را ترویج می‌دهند، در خطر تکرار اشتباه فاحش صدام هستند. این فرض که ایرانیان از مداخله خارجی استقبال می‌کنند، شواهد اتحاد ملی در زمان‌های بحران را نادیده می‌گیرد.»
«هیل» در نهایت به جنگ تحمیلی هشت ساله صدام علیه کشورمان اشاره کرد و با پیش کشیدن بحث «وحدت و همدلی ملت ایران در مقابله با تهدیدهای خارجی»، «بازپس‌گیری مناطق اشغال شده از رژیم بعث» را نماد این همدلی دانسته و خطاب به دولت آمریکا هشدار داد: «با وجود این، شرایط ایران امروز مانند سال ۱۹۸۰ نیست. چرا که ایران نیروهای مسلح و برنامه موشکی پیشرفته‌ای را توسعه داده و از طریق ایجاد شبکه‌ای از متحدان در سراسر غرب آسیا، عمق راهبردی خود را گسترش داده است. بنابراین اقدام نظامی یا تشدید تنش با تهران، می‌تواند به درگیری منطقه‌ای گسترده‌تری منجر شود که اول از همه منافع ایالات متحده را تهدید می‌کند.»
مباحث رسانه‌های آمریکایی و گاه صهیونیستی درباره «احتمال» حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات هسته‌ای ایران، امری مسبوق به سابقه است. تحلیلگران بر این باورند این اخبار و گزارش‌ها، بخشی از جنگ روانی دولت آمریکاست، به این معنی که با ساخت و ترویج این روایت‌ها، به ویژه وقتی در مذاکرات نمی‌توانند منویات خود را بر طرف ایرانی تحمیل کنند، سعی می‌کنند از این حربه به عنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن طرف مقابل در مذاکرات استفاده کند.
با وجود این، نیروهای مسلح کشورمان در بیانیه خود نشان دادند که بدون توجه به این مسائل، وظیفه دفاع از تمامیت ارضی را به «احتمال» موکول نمی‌کنند و در دفاع از منافع ملی همواره هوشیار هستند. یا آن طور که بیانیه سپاه پاسداران عنوان کرد، نیروهای مسلح همواره «دست بر ماشه» هستند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و هشت
 - شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و هشت - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴