نگاهی به روند شاخص بورس در دومین ماه سال
تقویت تقاضا برای سهام شرکتهای صادراتمحور
در اردیبهشت، شاخص کل بورس با رشد قابل توجهی مواجه شد و در پایان معاملات 28 اردیبهشت حتی به رقم تاریخی 3 میلیون و 252 هزار و 219 واحد هم رسید که این رشد ناشی از ورود نقدینگی جدید، البته نه زیاد به همراه انتشار اخبار مثبت در خصوص صنایع بزرگ، بهبود فضای اقتصادی و تقویت انتظارات از روند آتی بازار بود. اما در چند روز پایانی معاملات اردیبهشت، بورس دوباره با ریزش شاخص کل مواجه شد و در نهایت در آخرین روز معاملاتی یعنی 31 اردیبهشت، در سطح 3 میلیون و 108 هزار و 119 واحد بسته شد. در اردیبهشت، ریسکهای سیستماتیک سیاسی و اقتصادی نقش مهمی در جهتدهی به بازار داشتند و موجب افزایش انتظارات تورمی و تقویت تقاضا برای سهام شرکتهای صادراتمحور مانند گروههای فلزی، پتروشیمی و معدنی شدند. کارشناسان معتقدند که در صورت کاهش ریسکهای سیستماتیک و ثبات در فضای اقتصادی، شاخص کل میتواند به محدوده 3/3 تا 5/3 میلیون واحد برسد. اما شاخص کل در تایمفریم هفتگی در حال حاضر در محدوده 3 میلیون و 150 هزار واحد قرار دارد که این سطح از اهمیت تکنیکالی بالایی برخوردار است؛ چرا که در صورت تثبیت روی آن، میتواند زمینهساز یک روند صعودی جدید شود. همچنین در صورت ایجاد یک روند نزولی، مهمترین حمایت شاخص کل سطح ۳ میلیون واحد است که انتظار میرود در این محدوده حجم معاملات افزایش یابد.
لزوم توجه فعالان به صنایع صادراتمحور
تحلیلگران به سرمایهگذاران توصیه میکنند که بهتر است بر صنایع صادراتمحور مانند پتروشیمی، پالایشی و فلزات اساسی همچنین بانکی که از نوسانات نرخ ارز بهرهمند میشوند؛ توجه نشان دهند و از سویی معتقدند که توجه به تغییرات در نرخ بهره میتواند بر جذابیت سرمایهگذاری در بازار سهام تأثیرگذار باشد.
در نتیجه، با توجه به این تحلیلها؛ انتظار میرود که بازار سرمایه در هفته اول خرداد ماه سالجاری با نوساناتی همراه باشد و به فعالان بازار سهام توصیه میشود که از شتاب در معاملات پرهیز کنند و تا اطمینان کامل از تأثیر ریسکهای موجود و تثبیت این تأثیرات، وارد معامله نشوند.