در پنجمین سفر استانی وزیر ارتباطات و با سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیارد ریالی صورت گرفت

ارتقای کیفیت خدمات ارتباطی در اردبیل

گروه فناوری/ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای تحقق اهداف «عدالت ارتباطی»، پنجمین سفر استانی خود را به اردبیل اختصاص داد تا شهروندان شاهد گسترش پوشش ارتباطی و ارتقای کیفیت خدمات باشند و همچنین روستاییان از ارتباط پایدار و باکیفیت برخوردار شوند. در قالب این سفر، 53 طرح مهم زیرساختی و توسعه‌ای در حوزه ارتباطات استان با سرمایه‌گذاری بیش از ۵ هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

توسعه ارتباطات باید همراه با کیفیت باشد
باحضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و هیأت همراه، 53 پروژه ارتباطی در جلسه شورای اداری استان اردبیل با هدف گسترش پوشش ارتباطی، ارتقای کیفیت خدمات مخابراتی، توسعه شبکه فیبر نوری و بهبود دسترسی در مناطق روستایی و کم‌برخوردار افتتاح شد.
ستار هاشمی در جلسه شورای اداری استان اردبیل با اشاره به آغاز بهره‌برداری از پروژه‌های ارتباطی و توسعه اقتصاد دیجیتال در این استان، بر «ضرورت پیوند مستقیم آمارها با تجربه واقعی مردم» تأکید کرد و گفت:«توسعه ارتباطات باید همراه با کیفیت باشد و اتصال بدون کیفیت، پذیرفته نیست. پروژه‌هایی که در اردبیل افتتاح شد، به صورت ملموس کیفیت ارتباطات در آن مناطق را بهبود خواهد داد.» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از توسعه فیبر نوری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های نسل پنجم تلفن همراه به عنوان دو محور اصلی توسعه ارتباطات یاد کرد و گفت:«در روستاها نیز با استفاده از ارتباطات سیار و مطابق با تکلیف برنامه‌ای، پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار است.»
هاشمی حمایت از تولید محتوای بومی فاخر را دیگر محور فعالیت وزارتخانه برشمرد و افزود:«سازوکارهای حمایت از تولید محتوای فاخر نهایی شده و به‌زودی شیوه‌نامه آن منتشر خواهد شد. تولید محتوا متناسب با ارزش‌ها و فرهنگ بومی، بویژه در استان‌هایی مانند اردبیل از اولویت‌های ماست.»

«جی‌نف»؛ پیش‌نیاز حکمرانی داده‌محور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پروژه «جی‌نف» برای استانداردسازی آدرس‌ها را یکی از الزامات حکمرانی داده‌محور دانست و گفت:«همان‌گونه که «کد ملی» برای افراد ضروری است، «کد پستی» برای حکمرانی داده‌محور اهمیت دارد و می‌تواند به توسعه دولت هوشمند و تجارت الکترونیک کمک کند.» با اجرای این طرح، اردبیل می‌تواند به عنوان استان پیشرو در این حوزه به کشور معرفی شود.
وی همچنین با اشاره به نتایج سفر اخیر رئیس‌جمهوری به جمهوری آذربایجان، از توافقات شکل‌ گرفته برای استفاده از ظرفیت اردبیل در حوزه ترافیک بین‌الملل خبر داد که می‌تواند نقش مؤثری در توسعه اقتصاد دیجیتال استان ایفا کند.

آغاز اجرای پروژه «ایران ‌دیجیتال»
هاشمی همچنین از آغاز برنامه ملی «ایران ‌دیجیتال» در اردبیل خبر داد و گفت:«این برنامه با هدف آموزش مهارت‌های دیجیتال به بیش از یک میلیون نفر در کشور آغاز شده است. در استان اردبیل نیز بیش از ۶۰ هزار دانش‌آموز وارد این فرآیند خواهند شد.هدف ما، آموزش سواد دیجیتال و آشنایی با فناوری‌های نوینی مانند هوش مصنوعی از مقاطع پایین تحصیلی است تا آینده اقتصاد دیجیتال کشور از پایه تقویت شود.»

توسعه اینترنت همراه در استان اردبیل
در پنجمین سفر استانی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اپراتورهای ارتباطی با مجموع ۱۲۲۲ میلیارد ریال اعتبار، ظرفیت پوشش و کیفیت خدمات خود را در شهرهای اردبیل، مشکین‌شهر، گرمی و پارس‌آباد با ایجاد سایت‌های نسل دوم، سوم و چهارم (4G,3G,2G) به شکل قابل‌توجهی افزایش دادند. در حوزه ارتباطات نسل پنجم همراه (5G) نیز دو سایت در شهر اردبیل با اعتبار ۱۴۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید. در بخش توسعه زیرساخت‌های ثابت هم فاز اول پروژه «اتصال» منازل و کسب‌وکارها به فیبر نوری شهر اردبیل با سرمایه‌گذاری ۲۱۵۰ میلیارد ریال و با «اتصال» ۴۵۰ مشترک به بهره‌برداری رسید که این امر نقش مهمی در ارتقای پایداری و سرعت خدمات ارتباطی خواهد داشت.

نگاه ویژه به روستاها
همچنین در راستای تحقق اهداف «عدالت ارتباطی»، در حوزه توسعه ارتباطات روستایی، از محل اعتبارات خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات (USO)، ۱۸ سایت جدید توسط اپراتورهای ارتباطی راه‌اندازی شد. فناوری ۹ سایت نیز برای افزایش سرعت و بهبود کیفیت، ارتقا یافت. اعتبار تخصیص ‌یافته به این بخش نیز در مجموع ۱۳۷۵ میلیارد ریال بوده است. در ادامه این مراسم، پروژه‌های ارتباطی شرکت مخابرات ایران نیز با مجموع سرمایه‌گذاری ۱۱۸ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و هفت
 - شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و هفت - ۰۳ خرداد ۱۴۰۴