در حافظه موقت ذخیره شد...
اثر گازوئیل سهنرخی بر معاملات بورس
البته میزان نرخهای جدید و زمان اجرای این مصوبه هنوز اعلام نشده است. با وجود این، این خبر تکانی به بازار داد و موجب رشد شاخص کل و در نهایت مثبت شدن آن شد تا شاخص کل با 10 هزار و 946 واحد و 0.34 درصد رشد به 3 میلیون و 252 هزار و 219 واحد برسد.
این خبر میتواند اثرات غیرمستقیمی بر رشد سهام گروههای پالایشی داشته باشد؛ چراکه با بسته شدن بیشتر دست دلالان و قاچاقچیان، سود آن برای شرکتهای بورسی مرتبط خواهد بود. در بازار سهام روز گذشته، «شستا»، «فارس» و «پارسان» بیشترین تأثیر را بر شاخص کل گذاشتند و «خساپا»، «خودرو» و «وبملت» پرتراکنشترین نمادهای بورسی بودند.
با وجود کاهش توجهات فعالان بازارهای مالی به بازارهای طلا، سکه و ارز در حدود 40 روز اخیر؛ اما هنوز بازار سرمایه نتوانسته اعتماد کامل فعالان را به خود جلب کند و دودلی و تردید برای ورود به این بازار کمابیش باقی است.
در حال حاضر فعالان بورسی توجه بیشتری به سهام بنیادی دارند و با توجه به رخدادهای اقتصادی داخلی و گزارشهای مالی شرکتها که به مرور در حال انتشار هستند؛ اقدام به فعالیت در بازار سرمایه میکنند و در کمترین حالت، حداقل توانستهاند جلوی ریزشیشدن شاخص کل را بگیرند.
فشار تقاضا بیشتر از عرضه شده است و این موضوع در شرایط ناپایدار، نامشخص و عدم قطعیت کنونی بورس و همچنین با وجود ناترازیها در حوزه انرژی، بویژه قطعی برق صنایع، اتفاق مثبتی است.
موضوع واگذاری سایپا و حواشی پیرامون آن کمی از نظر ذهنی بازار سهام را دچار تزلزل کرده است؛ از سویی موضوع دامنه نوسان 3 درصدی و عدم تغییر آن موضوعی است که این گمانهزنی را برای فعالان به وجود آورده است که مسئولان بورسی هنوز قطعیتی در خصوص کاهش ریسکهای سیستماتیک ندارند.
در بازار طلا، سکه و ارز هم روز گذشته شاهد ریزش دوباره قیمتها بودیم؛ هر گرم طلای 18 عیار با 1.74 درصد افت قیمت، 6 میلیون و 202 هزار تومان معامله شد؛ هر مثقال طلا با 1.78 درصد کاهش، 26 میلیون و 843 هزار تومان معامله شد و سکه امامی نیز با 2.25 درصد افت قیمت، وارد کانال 60 میلیون تومانی شد و 69 میلیون و 980 هزار تومان معامله شد. نرخ دلار نیز 1.22 درصد و تتر نیز 0.89 درصد کاهش داشتند.