پزشکیان در همایش دیپلماسی مقاومت و گرامیداشت شهدای خدمت:

رئیسی خستگی ناپذیر بود

همایش بین‌المللی «دیپلماسی مقاومت و گرامیداشت شهدای خدمت» با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، دیروز با حضور رئیس ‌جمهوری، رئیس قوه قضائیه، خانواده شهدای خدمت، محمد مخبر معاون اول دولت سیزدهم، معاون اول قوه قضائیه، فرماندهان نیروهای مسلح و نیز با حضور وزرا و معاونان رئیس ‌جمهوری در دولت‌های سیزدهم و چهاردهم، در سالن اجلاس سران برگزار شد. مسعود پزشکیان رئیس ‌جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه و جمیله علم‌الهدی همسر شهید آیت‌الله رئیسی از سخنرانان این همایش بودند. پیش از سخنرانی رئیس‌ جمهوری، با حضور مسعود پزشکیان، اوحدی رئیس بنیاد شهید، مخبر معاون اول دولت سیزدهم و حجت‌الاسلام رستمیان رئیس نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه‌ها از خانواده‌های شهدای خدمت تجلیل شد. خانواده شهیدان رئیسی رئیس ‌جمهوری فقید، آیت‌الله سید محمد علی آل هاشم نماینده سابق ولی‌فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، سردار سید مهدی موسوی سرتیم حفاظت رئیس‌ جمهوری سابق، مالک رحمتی استاندار فقید آذربایجان شرقی‌ و شهدای کادر پروازی امیر خلبان شهید سید طاهر مصطفوی، امیر خلبان شهید محسن دریانوش و سرهنگ شهید بهروز قدیمی تجلیل شدند.

ساده زیستی شهدای خدمت
به گزارش ایرنا، رئیس ‌جمهوری در سخنان خود، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت که «در راه اجرای قسط و عدالت و خدمت به مردم جان خود را فدا کردند»، گفت: «شهید رئیسی یک مدیر خستگی‌ناپذیر بود، مقام معظم رهبری، مسئولان و مدیران کشور، مردمی و در خدمت مردم هستند و برای اقامه عدالت و دفاع از مظلوم تلاش می‌کنند.»
پزشکیان با اشاره به اینکه چنین زندگی‌ای، دستورات امام علی(ع) برای همه مردم است، افزود: «دنیا ما را از حق دور می‌کند و اگر دنیاطلب نباشیم، آنگاه می‌توانیم حق را بگوییم، طرفدار مظلومان و دشمن ظالمان باشیم.»
رئیس ‌جمهوری در ادامه به زندگی معمولی و مردمی شهدای خدمت و مسئولان نظام اسلامی اشاره کرد و در اظهاراتی که می‌توان پاسخ به برخی ادعاها دانست، گفت: «کسانی که مدعی هستند مسئولان و سردمداران جمهوری اسلامی‌ دنیا‌طلب هستند، باید زندگی این عزیزان را ببینند.» وی در تشریح ساده زیستی مسئولان در جمهوری اسلامی ایران، بویژه ساده زیستی شهید رئیسی، به دیدار خود با مادر این شهید اشاره کرد و گفت: «به منزل مادر شهید آیت‌الله رئیسی در مشهد رفتم، شاید منزل ایشان از یک خانه معمولی نیز پایین‌تر بود. وقتی خانه و زندگی قدرت طلبان دنیا را نگاه کنید، خواهید دید که در تصور هم نمی‌گنجد.»
پزشکیان همچنین در تشریح ساده زیستی وزیر سابق امور خارجه، شهید امیرعبداللهیان، با خاطره‌ای از وزیر امور خارجه عمان پس از حضور در منزل شخصی شهید امیرعبداللهیان اشاره و اظهارکرد: «این مقام دولت عمان تصور نمی‌کرد وزیر امور خارجه شهید ایران در این خانه زندگی می‌کند، چرا که مقایسه این دو خانه برایش غیرقابل تصور بود. خانه امام جمعه شهید شهر ما (تبریز) نیز به هیچ وجه قابل قیاس با ادعاهایی که درمورد مسئولان کشور ما مطرح می‌شود نیست.»
وی با تأکید بر اینکه «مقام معظم رهبری، مسئولان و مدیران ما زندگی ساده و مردمی دارند و این موضوع کاملاً قابل مشاهده است»، در اظهاراتی که باید آن را پاسخی به فضاسازی‌های ترامپ در سفر به خلیج فارس دانست، تصریح کرد: «اگر حرف‌های رئیس ‌جمهوری آمریکا در این مورد درست بود و اگر قرار بود اینها رانت و رشوه بگیرند، این‌گونه نبود. آنان آن چیزی که خودشان انجام می‌دهند به جامعه اسلامی و ایران ما لقب می‌دهند، ایرانی که در آن ساده زیستی، صداقت و مردمی بودن مسئولان قابل مشاهده است، این را در زندگی آنان می‌توان دید، عمل انسان گویاتر است و نیاز به ترجمه ندارد.»
رئیس‌جمهوری افزود: «وقتی زندگی مسئولان ایران را می‌بینند تعجب می‌کنند که آیا زندگی یک رئیس‌جمهوری، وزیر امور خارجه، استاندار و امام جمعه این گونه است؟ و خود این موضوع نفوذی بالاتر از حرف و تبلیغات دارد.» پزشکیان تأکید کرد: «وظیفه و تلاش مسئولان جمهوری اسلامی اقامه عدالت و دفاع از مظلومان است و این دلیل اصلی موضع جمهوری اسلامی ایران درمورد فلسطین و غزه است. ما در مقابل انسان‌های قاتل و جنایتکار که لباس‌های خوب می‌پوشند و دم از حقوق بشر می‌زنند اما وحشی‌ترین اعمال در کره زمین را انجام می‌دهند، موضع داریم.»
عدالت که باشد
دعوا وجود ندارد
رئیس‌جمهوری در ادامه «تلاش برای تحقق عدالت در کره خاکی و خدمت به مردم ایران را مهم‌ترین دغدغه مسئولان کشور دانست» و افزود: «وقتی عدالت باشد، دعوا و تجاوزی وجود ندارد، تجاوز زمانی اتفاق می‌افتد که به داشته خود قانع نباشیم و برای تصاحب حق دیگران شروع به تجاوز می‌کنیم.»
وی با بیان اینکه «آموزه‌های دینی به ما می‌گویند باید بین «مردم» بر اساس حق و عدالت حکمرانی شود»، اضافه کرد: «در اینجا تأکید شده است که عدالت باید بین همه «مردم» برقرار شود، نه بین یک دسته، قوم، این گروه یا آن گروه. اما اگر تابع هوای نفس باشیم به ضلالت کشیده خواهیم شد و هیچ‌کس نمی‌خواهد که به ضلالت کشیده شود.» رئیس‌جمهوری با بیان اینکه «شهید رئیسی یک مدیر خستگی‌ناپذیر بود که تمام اقدامات خود را با عشق انجام می‌داد تا به مردم خدمت و باورهای خود را پیاده‌سازی کند»، گفت: «شهید رئیسی با تمام توان خود تلاش می‌کرد و نام و یاد این عزیزان و همه شهدایی که بی‌نام و نشان قدم در جبهه‌ها و در راه حق و عدالت گذاشتند، باید در جامعه زنده بماند، چرا که آنان ایثار و از خودگذشتگی را برای جامعه باقی گذاشتند.» پزشکیان سخنان خود در این همایش را اینطور به پایان برد: «از خداوند متعال می‌خواهیم ما را شرمنده خون شهدای بزرگوار کشورمان نکند، ما را در مسیر ضلالت نکشاند و هوای نفس ما را از مسیر مستقیم دور نکند، بدانیم روزی حساب و کتابی هست و باید روزی در مقابل عملکرد خود پاسخگو باشیم.»

 

بــــرش

رئیس قوه قضائیه: ایران واهمه‌ای برای اعلام حمایت از مظلومان ندارد

رئیس قوه قضائیه دیروز در همایش بین‌المللی «دیپلماسی مقاومت و پاسداشت شهدای خدمت» با بیان اینکه «جریان استکبار و در رأس آنها آمریکای جنایتکار، از قوانین بین‌المللی استفاده ابزاری می‌کنند و دفاع یک ملت از عزت، کرامت و سرزمینش را نامشروع جلوه می‌دهند و در مقابل، متجاوزان را تطهیر می‌کنند» گفت: «در جریان مقاومت و همه کشورها و گروه‌های حامی محور مقاومت، باید از ظرفیت‌های دیپلماسی سیاسی و دیپلماسی حقوقی و قضایی، بیشتر استفاده کنیم؛ این عرصه‌ای است که ما ابعادی از آن را مغفول گذاشته‌ایم.»
به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اضافه کرد: «جبهه مقاومت در میدان نبرد با ظالمین و متجاوزین، افتخارات بزرگی را کسب کرد و این افتخارات در تاریخ ماندگار شد، اما باید بپذیریم که در برخی عرصه‌های این حوزه نیاز به کار بیشتر و همکاری و همفکری مضاعف داریم.» وی ادامه داد: «باید بتوانیم در راستای اهداف متعالی جبهه مقاومت، سلایق، ایده‌ها و ابزارهای مختلف و متنوع را تجمیع کنیم؛ بعضاً به این امر بی‌توجه بوده‌ایم و ضرر کرده‌ایم. از سویی دیگر باید مواظب نفوذ دشمن باشیم؛ دشمن تلاش دارد در سطوح مختلف جبهه مقاومت نفوذ و رخنه کند، فلذا نباید غافلگیر شویم.»
محسنی اژه‌ای با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران از بدو تأسیس خود، از جبهه مقاومت حمایت کرده و از این به بعد نیز از این جبهه الهی حمایت همه‌جانبه خواهد کرد» گفت: «ما واهمه‌ای نداریم که با صدای رسا اعلام کنیم حامی فلسطین، حزب‌الله لبنان، یمن سلحشور و همه اجزا و اعضای محور مقاومت هستیم.»
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود، با برشمردن برخی از ویژگی‌ها و خصایص شهید رئیسی اظهار کرد: «شهید رئیسی از ابتدای خدمت خود تا انتها، در صراط مستقیم ولایت و ولایت‌مداری ماند و لحظه‌ای در این مسیر دچار تردید و اعوجاج نشد. شهید رئیسی منویات ولایت را نیز درک می‌کرد و سعی داشت در مسیر تحقق این منویات حرکت مجاهدانه و مستمر داشته باشد.» وی افزود: «شهید رئیسی نهایت دلسوزی و خیرخواهی را برای مردم، بویژه طبقات کمتر برخوردار داشت و در راه خدمت به آنان شب و روز نمی‌شناخت. او با مردم بود و از مردم جدا نمی‌شد و در راه عمل به وظایف خستگی‌ناپذیر بود. شهید رئیسی همواره در «میدان» بود و عادت به پشت میز نشینی و گزارش‌خوانی نداشت.» گفتنی است دیروز با حضور رئیس قوه قضائیه از تعدادی از چهره‌های محور مقاومت از جمله «زینب نصرالله» فرزند شهید سیدحسن نصرالله، «عصامه حمدان»، «محمد عبدالقادر»، حجت‌الاسلام «اختری» به نمایندگی از «علی‌اکبر ولایتی»، حجت‌الاسلام والمسلمین «رحیمیان» و «اَمانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان تجلیل شد.

 

یادداشت

نگاهی به شهید رئیسی، خارج از گود سیاست

سید محمدعلی ابطحی
عضو مجمع روحانیون مبارز

این روزها سالگرد شهادت و حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهوری، وزیر امور خارجه و امام جمعه محبوب تبریز است. اما این روزها وقتی شهید رئیسی را در رسانه‌های رسمی، بویژه صداوسیما تجلیل می‌کنند، به شیوه‌ای غیرحرفه‌ای این امر را دنبال می‌کنند که باعث می‌شود این نوع رویکردها و تبلیغات نتیجه مطلوب را به دنبال نداشته باشد. بویژه اینکه گاه بیان ویژگی‌های آن شهید، با حمله به دیگران همراه می‌شود که حتماً مطلوب آن شهید نیست، کما اینکه آیت‌الله رئیسی در دوره حیات خود این گونه نبود.
شهید رئیسی خارج از این تمجیدهای رسمی، چند ویژگی ممتاز داشت که نمی‌توان آنها را انکار کرد.
۱- شاید باورش سخت باشد اما شهید رئیسی اهل شنیدن و گفت‌و‌گو بود. دوست داشت از همه بشنود. شاید در اطراف بودند کسانی که چنین رویکردی نداشتند، اما شهید رئیسی دوست داشت نظرات دیگران را بداند. بر همین اساس شخصیت او را اهل تسامح و تساهل می‌دانم.
۲- ایمان زلالی داشت. به راستی به ارزش‌های معنوی و دینی باور داشت و مهم‌تر از همه اینکه نان اعتقاداتش را نمی‌خورد.
۳ - اهل تحجر و جمود فکری نبود. در دوران ریاست جمهوری سه‌ساله‌اش، به رغم تلاش برخی که علاقه‌مند بودند شهید رئیسی را در اردوگاه تندروها قرار دهند، اما به باور و منش خود مبنی بر دوری از تحجر و افراطی‌گری پایبند بود؛ نزدیکان ایشان می‌توانند به این خصلت شهید رئیسی گواهی دهند.
۴- در مدیریت‌های مختلفش اهل خطر، نوآوری، پیگیری و پرکار بود و به جای مچ‌گیری به دنبال حل مشکلات بود. بر این خصوصیت او در دوران ریاست جمهوری نور زیادی تابانده شد، اما در دوران مدیریت نظارتی و تولیت در آستان قدس رضوی هم این خصلت‌ها دیده می‌شد.
۵- صبور بود. چه در برابر نقدها و حتی اهانت‌ها و چه در زمینه همکاری با کسانی که گاه گزارش‌های نادرست می‌دادند یا کارها را آن‌طور که دوست داشت، پیش نمی‌بردند.
۶- ویژگی دیگر شهید رئیسی این بود که اعتماد بزرگان را جلب می‌کرد. چه در دوران امام(ره) که با وجود سن کم، در تصمیم‌گیری‌های سخت مربوط به نظام شرکت داشت و چه بعدها که مدارج شغلی را در قوه قضائیه طی کرد.
بنابر همه این چیزها که گفته شد، می‌توان گفت شهید رئیسی نه معجزه بود و نه آدم بی‌مانند. خوبی او این بود که یکی مانند مردم بود. منظور اینکه اغراق درباره شهید رئیسی به همان میزان آسیب‌زا خواهد بود که بی‌مهری و نادیده گرفتن خدمات او. یقیناً مانند همگان در زندگی پرکارش اشتباهات مدیریتی هم داشته است. اما نکته مهم برای من این بود که حداقل در نیمه دوم عمرش، هم رفیق بود و هم بامعرفت. و مهم تر از همه‌ اینکه تا پایان عمر خود بر این خصلت‌ها باقی ماند.

 

شهید رئیسی در پی احیای اقتصاد ملی بود

محمدکاظم انبارلویی
عضو حزب مؤتلفه اسلامی

سالگرد شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی فرصتی است برای گرامیداشت یاد و خاطره مردی که پیش از آنکه خادم جمهور باشد، خادم بارگاه امام رضا(ع) بود. این افتخار در دنیا و آخرت برای او از هر عنوان دیگری ماندگارتر خواهد بود.
در روزهای پایانی اردیبهشت ۱۴۰۳، ملت ایران یکی از بزرگ‌ترین خادمان خود را از دست داد؛ مردی که نامش در تاریخ ایران چون نوری درخشان باقی مانده است. شهید رئیسی الگویی بی‌نظیر از عدالت‌محوری، مردم‌داری و جوان‌گرایی بود که در دوران حکمرانی خود رکوردی کم‌نظیر از مسئولیت‌پذیری و خدمت صادقانه به مردم بر جای گذاشت. او در ساده‌زیستی، تواضع، بردباری و صراحت در مواضع دینی و انقلابی، سرآمد رجال سیاسی و مذهبی چهار دهه اخیر انقلاب اسلامی بود.
عزم راسخ او برای نوسازی قوه مجریه و دستگاه قضایی، با هدف ایجاد جهشی در دیوان‌سالاری کشور و احیای روحیه خدمت‌رسانی، نشان از نگاه عمیق و راهبردی‌اش به تحول ساختاری داشت. شهید رئیسی بی‌توجه به حاشیه‌سازی‌ها و نقدهای غیرمنصفانه، مسائل کشور را اولویت‌بندی کرد و مأموریت اصلی خود را که بر اساس قانون اساسی بر عهده رئیس‌جمهوری گذاشته شده بود، با جدیت دنبال کرد.
او به ظرفیت‌های کشور و بهره‌برداری از فرصت‌ها توجه ویژه داشت و با تمرکز بر راه‌اندازی بنگاه‌های اقتصادی تعطیل و نیمه‌تعطیل، در پی احیای اقتصاد ملی بود؛ اقدامی که حتی پیش از ریاست جمهوری در دستگاه قضایی آغاز به کار کرده بود. کار جهادی و تلاش بی‌وقفه او برای احیای اعتماد عمومی و کاهش فاصله میان دولت و ملت، سرمایه اجتماعی دولت را تقویت کرد و امید به آینده را در دل مردم زنده نگه داشت. حضور میلیونی مردم در مراسم تشییع پیکر پاک و مطهر او در تهران و مشهد، نمادی از محبوبیت و جایگاه ویژه‌اش بود که پیام روشنی به دشمنان ایران و اسلام ارسال کرد و دل‌های دوستداران انقلاب را امیدوارتر ساخت.
امروز در اولین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی، یاد و راه این خادم صادق و مردمی باید الهام‌بخش همه مسئولان و نسل‌های آینده باشد تا با روحیه جهادی و تعهد به خدمت، مسیر پیشرفت و تعالی ایران اسلامی را با قدرت و استقامت ادامه دهند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و سه
 - شماره هشت هزار و هفتصد و چهل و سه - ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴