تبدیل خودرو به هواپیما در ۲ دقیقه

محبوبه ستارزاده
خبرنگار

رویای خودروهای پرنده از اوایل دهه ۱۹۰۰ میلادی در ذهن بشر وجود داشته و تاکنون هم طرح‌های زیادی در این زمینه ارائه شده که البته موفقیت چندانی نداشته‌ و همچنان در مرحله آزمایش باقی مانده‌اند. اما به نظر می‌رسد Klein Vision، یکی از استارتاپ‌ها در کشور اسلواکی که دهه‌هاست برای تبدیل رویای ماشین‌های پرنده به واقعیت تلاش می‌کند، قرار است با خودرویی که در عرض 2 دقیقه به هواپیما تبدیل می‌شود، این مرز را جابه‌جا کند.

ارتقای قابلیت‌های خودروی پرنده
Klein Vision حالا دیگر در نظر دارد تمرکز خود را از آزمایش به تولید تغییر ‌دهد. این استارتاپ، پیش از این  AirCarرا به عنوان یک خودروی پرنده معرفی کرده و حتی با موفقیت، پرواز ۳۵ دقیقه‌ای بین فرودگاه‌های بین‌المللی نیترا و براتیسلاوا، اسلواکی را به پایان رسانده بود، اما همین پرواز نشان داد بخش‌های مختلف این خودرو نیاز به ارتقا دارد.
از جدیدترین پیشرفت‌های این ابرخودروی پرنده که تنها در ۲ دقیقه به هواپیما تبدیل می‌شود، این است که می‌تواند به سرعت ۱۲۴ مایل در ساعت (200 کیلومتر بر ساعت) در جاده و ۱۵۵مایل در ساعت (250 کیلومتر در ساعت) به هوا برسد. پیش از این، سرعت این خودروی پرنده در هوا، ۱۷۰ کیلومتر در ساعت بود. همچنین اکنون حداکثر برد پرواز آن به حدود ۶۲۰ مایل (۱۰۰۰ کیلومتر) رسیده است.
از دیگر پیشرفت‌های جدیدترین نمونه اولیه این خودرو، موتور ۲۸۰ اسب بخاری آن است که دو برابر قدرت نسخه قبلی محسوب می‌شود. این پیشرفت‌ها، به وسیله نقلیه اجازه می‌دهد مدت زمان بیشتری پرواز و مسافت بیشتری طی کند و بین حالت‌های مختلف، سریع‌تر تغییر حالت دهد. با وجود این پیشرفت‌ها، مدل جدید AirCar هنوز قبل از پرواز به آسمان نیاز به اخذ گواهینامه از سازمان حمل‌و‌نقل اسلواکی دارد. این خودرو تاکنون بیش از 170 ساعت پرواز داشته و همچنین بیش از 500 بار از زمین بلند شده و فرود داشته است.

پرواز فقط از فرودگاه
اما این خودروی پرنده چگونه کار می‌کند؟
« AirCar» در حالت خودرو، مانند یک وسیله نقلیه جاده‌ای معمولی عمل می‌کند و هنگام انتقال به حالت پرواز، بال‌های خودرو باز می‌شوند. تبدیل از حالت رانندگی به پرواز کاملاً اتومات و تنها با فشردن یک دکمه روی فرمان انجام می‌گیرد. به محض فشردن این دکمه، بال‌ها باز می‌شوند، دم کشیده می‌شود و پروانه عقب فعال می‌شود. فرمان نیز به یک یوغ پروازی تبدیل می‌شود که کنترل بالک‌ها و سکان‌ها را ممکن می‌کند. به گفته طراحان این خودروی پرنده، ارتفاع پروازی « AirCar» به ۳ هزار متر محدود می‌شود تا کابین آن تحت‌فشار قرار نگیرد به همین دلیل هم بسیاری معتقدند این خودرو درآینده می‌تواند برای سفرهای کوتاه و متوسط کافی باشد. علاوه بر این، ازآنجاکه این خودرو از مواد کامپوزیت پیشرفته ساخته شده، این موضوع به تولید انبوه آسان‌تر کمک می‌کند و انتظار می‌رود این خودرو زودتر از نمونه‌های مشابه راهی آسمان شود.  این خودرو در سال ۲۰۲۲ گواهینامه صلاحیت پرواز را از مقامات اسلواکی دریافت کرد و تاکنون بیش از ۱۷۰ ساعت پرواز آزمایشی و ۵۰۰ بار برخاست و فرود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
 با این حال علاقه مندان به پرواز با این خودرو، باید آن را تا فرودگاه برانند و از باند فرودگاه بلند شوند. در گام اول، استفاده از این خودرو محدود به سفرهای فرودگاهی به فرودگاه دیگر است و هنوز نمی‌توان آن را به عنوان یک وسیله حمل و نقل روزمره دانست. آنتون زاجاک، یکی از بنیانگذاران « AirCar» گفت: «این خودرو ترکیبی از مهندسی هوانوردی معتبر و طراحی پیشرفته خودروست؛ یک وسیله نقلیه دو حالته واقعی که استانداردهای سختگیرانه‌ای را در عملکرد هوایی و زمینی رعایت می‌کند». وی افزود:« این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ عرضه خودروهای AirCar را آغاز کند هرچند برخی هم معتقدند در حالی که نمونه اولیه نویدبخش است، هیچ قطعیتی وجود ندارد که به این زودی‌ها به بازار انبوه عرضه شود. قیمت مورد انتظار برای این خودروی پرنده هم از 800هزار تا یک میلیون دلار متغیر است.»

چشم ثروتمندان به خودروی پرنده
کلاین ویژن قصد دارد ابتدا ۱۰۰ دستگاه از این خودرو را در اسلواکی و آمریکا تولید کند و برخی معتقدند نه تنها ثروتمندان، بلکه شرکت‌های بزرگ تاکسیرانی جهان از این خودرو در شهرهای پرترافیک جهان استقبال خواهند کرد. Klein Vision پیش‌بینی می‌کند که بازار حمل‌ونقل هوایی تا سال ۲۰۳۴ به ارزش ۱۶۲ میلیارد دلار برسد و تأکید دارد که AirCar خواهد توانست بخشی از این بازار را تصاحب کند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • دولت چه کار می‌کند
  • علم و فناوری
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و هفتصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و هفتصد و سی و نه - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴