ادامه سبزپوشی شاخص کل بورس با لیدری بانکی‌ها

ارزش معاملات خرد رکورد دو ساله را شکست

 بازار سهام در اولین روز اردیبهشت ماه، روند رونق خود را ادامه داد و شاخص کل بورس با 1.93 درصد و 59 هزار و 404 واحد افزایش به رقم بی‌سابقه 3 میلیون و 137 هزار و 330 واحد رسید. همچنین ارزش بازار به 122 میلیارد دلار رسید و 2 هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد بازار شد. 508 نماد مثبت بودند که 61 درصد کل نمادها را شامل می‌شدند و 207 نماد صف خرید تشکیل دادند.
شاخص کل هم‌وزن نیز رشد 1.97 درصدی داشت و با 17 هزار و 342 واحد افزایش به 896 هزار و 2 واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز به رقم قابل توجه 21 هزار میلیارد تومان رسید که به نوعی یک رکوردشکنی محسوب می‌شود. چرا که در 469 روز گذشته، چنین رکوردی سابقه نداشته است. در این میان گروه بانکی با 891 میلیارد تومان ورود پول حقیقی، در بین سایر صنایع بورسی رتبه اول را داشت و پس از آن صندوق‌ها و فلزات اساسی و خودرو قرار گرفتند. بیشترین خروج پول نیز از گروه دارویی بود.
همچنین مجموع ارزش معاملات بورس تهران به اضافه فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی بیش از 97 هزار میلیارد تومان شد.
کاهش ریسک‌های سیستماتیک در چند روز اخیر موجب سرازیر شدن پول به سمت بازار سرمایه شده است و رخدادهای بازارهای مالی نسبت به اواخر سال گذشته و نیمه اول فروردین ماه، کاملاً معکوس شده است. تحلیلگران، اردیبهشتی سبزپوش را برای بازار سرمایه در چنین شرایطی پیش‌بینی می‌کنند و در این میان فقط یک اما وجود دارد و آن هم مربوط بشدت گرفتن دوباره ریسک‌های غیرسیستماتیک سیاسی است، اتفاقی که اگر رخ ندهد، به باور همه فعالان، ثمره اصلی آن رونق بازار سرمایه خواهد بود.
موضوع مذاکرات و افزایش احتمال برچیده‌شدن تحریم‌ها از یک‌طرف و از سوی دیگر موضوعات مربوط به FATF از مهم‌ترین مواردی است که موجب سبزپوشی سهام بویژه در گروه بانکی است.
از سویی در همین هفته احتمال بازگشایی سهام شرکت‌های خودرو وجود دارد؛ آن هم با افزایش سرمایه بسیار زیاد که می‌تواند جذابیت بازار سرمایه را چند برابر کرده و نقش لیدری را در روزهای رونق بورس دوباره برعهده بگیرد. البته برخی تحلیلگران یک نگرانی نیز از این بابت دارند که ممکن است بازگشایی خودرو درنهایت موجب آسیب به فضای کنونی بورس شود.
نکته دیگری که توجه فعالان بورسی را به خود معطوف کرده است، تردیدها در خصوص ورود جریان پول بسیار قوی به بازار است؛ فعالان بورسی معتقدند که اگر با وجود تداوم اخبار مثبت سیاسی و کاهش ریسک‌های غیر سیستماتیک، نقدینگی مورد انتظار به بورس وارد نشود، به مرور شاهد کمرنگ شدن سبزپوشی در بازار سهام خواهیم بود و این رونق بلندمدت نخواهد بود. یکی از دلایل اصلی عدم ورود جریان پول قوی به بازار، کماکان بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به این بازار است که از سال 1399 به بعد، شکل گرفت و در چند سال اخیر نیز تلاشی برای بازگشت این اعتماد صورت نگرفت. در این بین وظیفه مسئولان بورسی برای بازگشت اعتماد و ورود نقدینگی به بورس بسیار خطیر و پررنگ است؛ متولیان بورس باید بسترهای لازم را برای ورود سرمایه‌گذاران فراهم کنند.
تحلیلگران یکی از مهم‌ترین اتفاقات مثبت برای بورس را پس از توافق احتمالی، تک‌نرخی‌شدن ارز می‌دانند؛ موضوعی که می‌تواند جریان نقدینگی را از دیگر بازارهای جذاب در زمان چند نرخی بودن ارز، به سمت بازار سرمایه سوق دهد؛ همین که رانت‌های ارزی حذف شوند، می‌توان از تغییر مسیر نقدینگی به سمت بورس مطمئن بود.
اما روز گذشته در حالی که قیمت اونس جهانی دوباره رکوردزنی کرد و وارد کانال 3 هزار و 400 دلاری شد، در بازار طلا، سکه و ارز شاهد رشد اندک قیمتی بودیم و حتی نیم‌سکه با 0.85 درصد افت قیمت، 47 میلیون تومان معامله شد. نرخ دلار نیز همچنان روند کاهشی خود را می‌پیماید و تا ساعت 17 روز گذشته، با 0.11 درصد کاهش به 82 هزار و 695 تومان رسید.
 اونس جهانی با 2.57 درصد رشد به قیمت خیره‌کننده 3 هزار و 414 دلار رسید.
صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ اردیبهشت
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲
۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹
۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶
۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۳۱ ۱ ۲
۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹
شماره هشت هزار و هفتصد و بیست و یک
 - شماره هشت هزار و هفتصد و بیست و یک - ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۶