در حافظه موقت ذخیره شد...
مدیرعامل توانیر خبر داد
تغییر ساعت رسمی برای مدیریت مصرف برق
کشور در سال گذشته با 18 هزار مگاوات ناترازی و کسری برق مواجه بوده است. از همین رو پیشبینی شده اگر با همان روند گذشته حرکت کنیم این رقم در زمان پیک سالجاری به 25 هزار مگاوات خواهد رسید. بر اساس دادههای ثبت شده میزان مصرف برق یک ماه جلوتر رکورد شکست و در شامگاه روز چهارشنبه بیستم فروردین از مرز 50 هزار مگاوات عبور کرد و به 50 هزار و 196 مگاوات رسید. در حالی که در سالهای گذشته از اواخر اردیبهشت ماه این روند افزایشی آغاز میشد. از همین رو برخی از کارشناسان معتقدند که تغییر ساعت رسمی کشور میتواند تا 1 درصد در مصرف انرژی تأثیرگذار باشد.
مصطفی رجبی مشهدی اظهار کرد: «مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۴۰۱ تصمیم گرفت اختیار دولت در زمینه تغییر رسمی ساعت کشور را در اختیار بگیرد، از این رو دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ امکان تغییر رسمی ساعت کشور را نداشتهایم.»
وی افزود: «برآورد شده که تغییر ساعت حدود یک درصد و یا بیشتر از آن در اوج بار شبانه تأثیرگذار است و شرکت مدیریت شبکه برق ایران برآورد کرده که معادل نیروگاه هزار مگاواتی اتمی بوشهر از محل تغییر ساعت رسمی کشور صرفهجویی شود.» مدیرعامل توانیر اضافه کرد: «باتوجه به اینکه در شرایط ناترازی هستیم هیأت محترم وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرده این اختیار مجدداً به دولت بازگردد تا هیأت وزیران بتواند در خصوص تغییر ساعت رسمی کشور تصمیمگیری کند.» در حال حاضر تنها نیروگاه اتمی کشور در بوشهر قرار دارد که با ظرفیت ۱۰۲۰ مگاوات، سهم ۱.۱ درصدی از ظرفیت نصبشده نیروگاهی ایران را به خود اختصاص داده است.