ایران در «ایران»
مناطق محروم در اولویت برخورداری از
خدمات درمانی راه دور قرار دارند
اجرای طرح دوراپزشکی در ایذه
اهواز- وزارت بهداشت برای تأمین نیازهای درمانی و پزشکی مناطق محروم که از کمبود زیر ساختهای درمانی رنج میبرند طرح دوراپزشکی را اجرا میکند و شهرستان ایذه در استان خوزستان از مناطق منتخب برای اجرای این طرح است و اجرای این طرح میتواند نیاز به متخصص را تا ۴۰ درصد کاهش دهد و دسترسی به خدمات تخصصی را در مناطق محروم بهبود بخشد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «با راهاندازی ارائه خدمات پزشکی و درمانی از راه دور (دوراپزشکی) و تقویت مراکز درمانی، خدمات بهداشتی در شهرستان ایذه متحول خواهد شد. سجاد رضوی در نشستی با حضور اعضای کمیسیون بهداشتی مجلس شورای اسلامی در شهرستان ایذه بیان کرد: «متأسفانه در حوزه سلامت، شهرهای محرومی مانند منطقه منگشت ایذه غفلت شده و این مناطق از استانداردهای درمانی عقب ماندند. وی با اشاره به افزایش قیمت تجهیزات پزشکی افزود: «قیمت دستگاههای امآرآی به ۷۰۰ میلیارد ریال رسیده درحالی که سال گذشته با قیمت بسیار کمتری قابل خریداری بود.» رضوی ادامه داد:« این افزایش قیمت، تأمین تجهیزات را برای مناطق محروم با مشکل مواجه کرده است به همین دلیل موظف هستیم با استفاده از تمام پتانسیلها و ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی، مشکلات این حوزه را پیگیری و حل کنیم.»
توسعه کشت گلخانهای
در آذربایجان شرقی در پی کاهش بارندگی
تبریز - رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، با اشاره به شرایط بحرانی منابع آبی در استان گفت: «کاهش شدید بارندگی در سال زراعی جاری، ضرورت برنامهریزی دقیق و تعامل بینبخشی را بیش از پیش آشکار کرده است.»
شهرام شفیعی افزود: «با توجه به وضعیت موجود و بحرانی بودن شرایط منابع آبی کشور و بالا بودن مصرف آب در کشاورزی سنتی، اصلاح شیوههای آبیاری در این بخش و توسعه کشت محصولات نیازمند به آب کمتر بسیار مورد تأکید است».
وی افزود: «یکی از بهترین کشتهایی که در این شرایط از سوی کارشناسان کشاورزی برای صرفهجویی در مصرف آب توصیه میشود و دولت نیز از آن حمایت میکند، کشت گلخانهای است.» رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، با اشاره به سیاستهای کلان بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه، گفت: «یکی از برنامههای اصلی استان در این دوره، توسعه تولید در محیطهای کنترلشده همچون گلخانههاست، به طوریکه تا پایان برنامه پنج ساله، حداقل ۳۹۲ هزار تن تولید گلخانهای برای آذربایجان شرقی هدفگذاری شده است». وی همچنین از افزایش ۵۰ درصدی بهرهوری تولید در واحد سطح تا پایان برنامه به عنوان یکی دیگر از شاخصهای کلیدی برنامه هفتم یاد کرد و افزود: «این هدف نیازمند تغییرات اساسی در شیوههای تولید، بهرهگیری از فناوری نوین و همراهی جدی کشاورزان است.»
چالشهای تجارت دریایی در مازندران با کاهش تراز آب خزر
ساری- سازمان فضایی ایران با استفاده از تصاویر ماهوارهای وضعیت سطح آب دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان را بررسی و کاهش سطح آب این دریا را تأیید کرد.
براساس آمار، مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از کاهش ۲ متری سطح آب این دریا از سال ۱۳۷۵ تاکنون خبر داد و در سال گذشته سطح آب این دریا ۲۶ سانتیمتر کاهش یافته است. بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ٢٠١٧، مشخص شد که آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییرات اقلیمی است که احتمال افزایش هم دارد. مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران با ابراز نگرانی از کاهش تراز آب دریای خزر، این موضوع را یکی از چالشهای جدی پیش روی تجارت دریایی شمال کشور میداند. سعید کیا کجوری گفت: «باوجود رشد چشمگیر در شاخصهای عملیاتی بنادر نوشهر و فریدونکنار، کاهش تراز آب دریای خزر میتواند در آینده نزدیک، تأثیر منفی بر روند تجارت دریایی و فعالیتهای بندری در منطقه بگذارد.»
حق ساحلنشینان در قانون تهلنجی
به رسمیت شناخته شد
بوشهر- رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از به رسمیت شناخته شدن حق ساحلنشینان در قانون جدید تهلنجی (کالای همراه ملوان) خبر داد و گفت: «درآمد حاصل از این فعالیت باید صرف توسعه منطقه و ارتقای رفاه مردم شود.»
محمدعلی دهقاندهنوی اظهار کرد: «برای اولین بار در قانون جدید تهلنجی، حقوق ساحلنشینان به رسمیت شناخته شده است. این درآمد باید در راستای توسعه زیرساختهای منطقه هزینه شود تا رضایت و سطح زندگی مردم بهبود یابد. مطابق این قانون، مردم در قبال توسعه منطقه خود مسئول هستند و باید چارهاندیشی شود که چگونه میتوان مسیر قانون تهلنجی را به سمت افزایش درآمد و رفاه جامعه محلی هدایت کرد.»
وی با اشاره به اهمیت دوگانه تجارت تهلنجی تصریح کرد: «از یک سو، این تجارت حق تاریخی مردم مناطق مرزی است که معیشت آنان همواره به فعالیتهای مرزی وابسته بوده است. از سوی دیگر، در شرایط تحریمی کشور، تهلنجی میتواند به تأمین نیازهای داخلی و کاهش فشارهای اقتصادی کمک کند.»
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به تفاوت نرخ حقوق ورودی در تجارت رسمی و تهلنجی اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، نرخ حقوق ورودی کالاها در تجارت رسمی 10 درصد است، درحالی که در تهلنجی این نرخ صفر درصد در نظر گرفته شده که نشاندهنده توجه ویژه قانونگذار به اقتصاد محلی و حمایت از معیشت ساحلنشینان است.»