شاهین شبگرد بر فراز مریخ

پهپاد کوچک نبوغ (Ingenuity) با ۷۲ پرواز موفق بر فراز سیاره سرخ، ثابت کرد که بالگردها می‌توانند نقشی انقلابی در اکتشافات مریخ ایفا کنند به همین دلیل هم‌اکنون ناسا به گزینه‌های بزرگ‌تر و بهتری همچون شاهین شبگرد
 (Nighthawk) فکر می‌کند.
این پهپاد، بزرگ‌تر از نبوغ و در ابعاد یک خودروی شاسی‌بلند است و ۶ پروانه دارد که هر کدام با ۶ تیغه برای حرکت در جو مریخ کار می‌کنند. پهپاد شاهین شبگرد نیازی به پشتیبانی مریخ‌نورد ندارد و می‌تواند از میان دره‌های عمیق و به هم پیوسته و در میان میدان‌های تپه‌ای شنی و جریان‌های گدازه‌ای شرقی که یک منطقه جذاب و علمی غنی در مریخ کوهستانی هستند، عبور کند.
از اهداف کلیدی طراحی این پهپاد، مطالعه یکی از مناطق کلیدی مریخ است که تصور می‌شود یک آتشفشان غول‌پیکر عمیقاً فرسایش یافته و یخ‌زده است. تلاش می‌شود با این پهپاد، نشانگرهای زیستی بالقوه مطالعه شوند و مناسب بودن چنین مناطقی برای اکتشافات انسانی در آینده هم مورد بررسی قرار گیرد.
 این مأموریت همچنین ویژگی‌های آب و هوایی و تکامل و ویژگی‌های آتشفشانی و تاریخچه‌های آنها را مشخص می‌کند و آتشفشان غول‌پیکر عمیقاً فرسایش یافته این منطقه را بررسی می‌کند.
برای دستیابی به این هدف، شاهین شبگرد به سه محموله علمی مجهز خواهد شد و تنها سه کیلوگرم از پنج کیلوگرم جرم محموله موجود در بالگرد مریخی را مورد استفاده قرار خواهد داد. این موضوع به پهپاد اجازه می‌دهد به طور قابل توجهی بالاتر پرواز کند و تحقیقات علمی خود را انجام دهد. این پهپاد قرار است حداقل ۲۴۰ روز مریخی در سیاره سرخ کار ‌کند و ۱۰۰ پرواز تا مسافت سه کیلومتر در هر پرواز را انجام ‌دهد.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۴ فروردین
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۱
۲ ۳ ۴ ۵ ۶ ۷ ۸
۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳ ۱۴ ۱۵
۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰ ۲۱ ۲۲
۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷ ۲۸ ۲۹
۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
شماره هشت هزار و هفتصد و نه
 - شماره هشت هزار و هفتصد و نه - ۱۹ فروردین ۱۴۰۴
۱۰