رئیسجمهوری در دو جلسه راهبردی جداگانه تأکید کرد
حل مشکلات کشور بر اساس عدالت
رئیسجمهوری دیروز دو جلسه داشت، دو جلسه راهبردی با موضوعات جداگانه. اما راهبرد یا نگاه مسعود پزشکیان و دیگر ارکان دولت در این جلسات متفاوت یکسان بود. راهبرد رئیسجمهوری این بود: حل مشکلات بر اساس عدالت. در این رویکرد، مسأله تغییر افراد نیست، مسأله تغییر نگاهها و راهبردهاست.
یکی از این جلسات «نشست تنظیم سیاست اجتماعی دولت چهاردهم» بود که با حضور چهرههایی چون عباس عبدی، هادی خانیکی و میدری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد. پس از طرح دیدگاههای 8 تن از اعضا، پزشکیان، معطوف به مباحث مطرح شده، ابتدا گفت که صرف طرح مشکلات راهگشا نیست و باید راهکارهای اجرایی مؤثر ارائه کرد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات هم به نوبه خود یکباره ایجاد نشده و یکباره هم رفع نخواهند شد، تصریح کرد: «به تجربه دیده و دریافتهام که تغییر افراد لزوماً راهکار مؤثری برای رفع مشکلات نیست و باید نگاه افراد اصلاح شود.» رئیسجمهوری، با بیان اینکه یکی از شعارهای محوری و اصلی من ارتقای رضایت عمومی مردم در حوزههای مسئولیت دستگاههای اجرایی بود، به برخی از این حوزهها اشاره کرد: «اختیار اقدام و عمل در عرصههای متعدد از جمله بهداشت، درمان، نظام آموزشی و امثال آن در قوه مجریه است که فارغ از بسیاری محدودیتها، امکان بهبود عملکرد و جلب رضایت عمومی از خدمات ارائه شده از سوی این بخشها فراهم است.»
پزشکیان در ادامه برنامه دولت برای تفویض اختیار به استانها را تشریح کرد. بر اساس تأکید رئیسجمهوری، «بناست متناسب با تعریف دقیق مسئولیتها و وظایف دستگاههای اجرایی، اختیارات لازم برای پیشبرد این مسئولیتها و اهداف در برشهای استان، شهرستان و بخش؛ تهیه و ابلاغ شود و در مرحله بعد بر کیفیت اجرای آنها نظارت خواهد شد.»
رئیسجمهوری گفت که این اقدام میتواند بسیاری از ظرفیتهای محلی را در مسیر حل مشکلات فعال کرده و باعث بهبود سرمایه اجتماعی از سطوح اول اجتماعی یعنی بطن مردم در شهرها و روستاها شود.
پزشکیان ابراز تأسف کرد که «یک نگاه و رویه ناکارآمد در بدنه حاکمیت رسوب کرده که مانع بزرگی بر سر راه اقدامات اصلاحی است، اما در کنار تلاش برای اصلاح این نگاه و رویه عمل، معطل به نتیجه رسیدن آن هم نمانده و بسیاری از اقدامات و برنامههای مهم و فوریتدار را شخصاً دنبال میکنم.»
رفع ناترازی همراه با عدالت باشد
جلسه دیگر دیروز رئیسجمهوری، جلسه «بررسی راهکارهای رفع ناترازی انرژی» بود. پس از بررسی طرحهای پیشنهادی، تأکید پزشکیان این بود که «هر طرحی در زمینه رفع ناترازی و مدیریت توزیع و مصرف باید مبتنی بر عدالت و تخصیص سهمیه به همه شهروندان ایرانی باشد.» وی گفت: «رفع ناترازی انرژی نباید در یک قالب محدود شود، بلکه باید روشها و راهکارهای مختلف را در کنار هم و متناسب با شرایط هر اقلیم و منطقه به کار گرفت، تا هم برای مدیران، میدانهای عملیاتی با قابلیت انعطاف ایجاد شود و هم قابلیت عمل و وسعت کار افزایش یابد.»