اخبار
بحث انتقال پایتخت
ناشی از مسأله کمبود آب است
ورودی، خروجی و آب پشت سدها هر هفته به طور منظم توسط وزارت نیرو منتشر میشود. بر اساس این گزارشهای هفتگی، امسال یکی از بدترین سالها از نظر میزان آب پشت سدهاست. کمبود آب پشت سد بیسابقه نیست اما مسأله این است که نیازهای آبی تغییر کرده است؛ بنابراین کمبود آب الان محسوستر است و نگرانی بیشتری ایجاد میکند. بخش زیادی از آب شهر تهران بخصوص آب شرب از منابع زیرزمینی تأمین میشود و با توجه به کاهش بارشها، منابع آب زیرزمینی ناپایدارتر شده است. روز گذشته مسئولان سازمان هواشناسی در نشستی مسائل آب و هوایی کشور را بررسی کردند. در این نشست اعلام شد بحث انتقال پایتخت ناشی از مسأله کمبود آب است. سحر تاجبخش، رئیس سازمان هواشناسی، در این نشست گفت: «پوشش برف کشور نسبت به دوره بلندمدت بیشتر است و بخشی از کمبود آب پشت سدها را جبران خواهد کرد اما این به معنای جبران کامل کمبارشیهای گذشته نیست.»
به گفته احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی، تلفات آب در شبکه زیاد و کاهش فشار آب در شبها با هدف کاهش تلفات آب در شبکه است.
وی افزود: «بر اساس استاندارد جهانی، سرانه آب از 110 مترمکعب در سال برای هر نفر کمتر شود وارد دوران تنش آبی میشویم، این عدد به 500 مترمکعب که برسد، بحرانی است. تهران از نظر آماری به چنین وضعیتی رسیده است، شرایط آب ما بحرانی است.»
تحویل ۹۱ هزار واحد مسکن حمایتی
مدیرعامل بانک مسکن گفت: «از مجموع انعقاد ۳۷۸ هزار واحد در مسکن حمایتی، تاکنون ۹۱ هزار واحد مسکونی به مرحله تحویل متقاضیان رسیده است.»
علی خورسندیان با اشاره به نقش این بانک در تأمین مسکنهای حمایتی، گفت: «تاکنون حدود ۳۷۸ هزار انعقاد قرارداد مسکن منعقد شده که معادل رقمی بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان خواهد شد. از این مبلغ، بانک مسکن تاکنون حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان را تأمین اعتبار کرده و این منابع با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی در حال تزریق به پروژههای نهضت ملی مسکن هستند.»
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به آمار تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن گفت: «از مجموع قراردادهای منعقدشده، تاکنون ۹۱ هزار واحد مسکونی به مرحله تحویل متقاضیان رسیده است.»
خورسندیان گفت: «در سال جاری، حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه در حوزه ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده که این امر بر اساس تکالیف بانک مرکزی اجرایی شده است.»
مدیرعامل بانک مسکن با یادآوری اینکه تاکنون قرارداد تسهیلات 378 هزار واحد نهضت ملی مسکن امضا شده است، اضافه کرد: «این عدد با توجه به وام 550 و 650 میلیون تومانی حدود 170 هزار میلیارد تومان میشود. از این رقم نیز تاکنون 120 هزار میلیارد تومان را تأمین اعتبار کردهایم.»