عضو کمیته ویژه بررسی حوادث ۱۴۰۱ :
گزارش نهایی ناآرامی های ۱۴۰۱ را در اختیار رئیسجمهوری قرار میدهیم
اواسط اردیبهشتماه 1402 بود که با حکم ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری وقت، کمیته ویژهای برای بررسی ناآرامیهایی که در پاییز سال ۱۴۰۱ روی داده بود، تشکیل شد. این کمیته اسفند سال گذشته در بیانیهای نتایج اولیه بررسیهای خود از آن ناآرامیها را اعلام کرد. روز گذشته اما سکینه پاد عضو این کمیته بررسی آخرین اقدامات آن را گزارش داد و با اعلام اینکه با شروع به کار دولت چهاردهم، رئیسجمهوری مأموریت این کمیته را تمدید کرد و علی ربیعی نیز با حکم ایشان به این کمیته پیوست، گفت که این کمیته گزارش نهاییاش را بزودی در اختیار رئیسجمهوری قرار خواهد داد.
به گزارش ایلنا، پاد که در دولت سیزدهم سمت دستیاری رئیسجمهوری در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی را بر عهده داشت روز گذشته در گزارشی از اقداماتی که کمیته بررسی ناآرامیهای ۱۴۰۱ انجام داده است، گفت: «خسارت اشخاص حقیقی که در آن ناآرامیها آسیب دیده بودند جبران شد. تا آنجا که حتی به افرادی که ضارب آنها هم مشخص نبود خسارت پرداخت شد. همچنین اعضای کمیته در استانهای مختلف (11 استان) با خانوادههایی که درگیر این حوادث بودند دیدار داشتند.»
وی در ادامه با بیان اینکه این کمیته یک کمیته ملی است و گزارشی که در دولت گذشته ارائه شد در اختیار ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه هم قرار گرفت، افزود: «بعد از شهادت آقای رئیسی جلسهای با آقای پزشکیان داشتیم و با توجه به اینکه مأموریت ما در این کمیته به پایان نرسیده بود، گزارشی را خدمت رئیسجمهوری تقدیم کردیم، اما کار ما هنوز به پایان نرسیده و با توجه به اینکه هنوز روی یکسری از پروندهها کار میکنیم، قاعدتاً کمیته باید برای ادامه کار حکم جدیدی از رئیسجمهوری جدید میداشت و آقای پزشکیان مأموریت این کمیته را برای یک سال دیگر تمدید کردند.»
تاکنون ۳ جلسه با کمیته حقیقتیاب بینالمللی داشتیم
پاد با تصریح بر اینکه کمیته بررسی ناآرامیهای 1401 تاکنون سه جلسه با کمیته حقیقتیاب بینالمللی و خانم سارا حسین، وکیل بنگلادشی حاضر در این کمیته داشته که آخرین آن دوشنبه هفته گذشته برگزار شده است، گفت: «کمیته حقیقتیاب بینالمللی بویژه درباره ایران نگاه سوگیرانهای دارند و ما در این جلسه به آنها اعلام کردیم.» سکینه پاد این نادیده گرفتن اقدامات انجام شده را نقض حقوق ملت ایران ارزیابی و اذعان کرد: «با هر گزارشی علیه ملت ایران ممکن است مکانیزم بینالمللی طوری تنظیم شود که منجر به صدور یک قطعنامه یا تحریم علیه ملت ایران شود و ما این را نقض حقوق ملت ایران میدانیم.»
به کمیته حقیقتیاب گزارش نمیدهیم
عضو کمیته بررسی ناآرامیهای ۱۴۰۱ با تأکید بر اینکه مطابق حقوق بینالملل وقتی یک مکانیزم داخلی در کشورها فعال میشود مکانیزم بینالمللی از حیز انتفاع خارج میشود، تصریح کرد: «کمیته بررسی به کمیته حقیقتیاب گزارش نمیدهد. همچنین از آنجا که کمیته حقیقتیاب هم حدود ۲۵ اسفندماه گزارش نهایی خود را اعلام میکند ما هم احتمالاً در روزهای آینده قبل از کمیته حقیقتیاب گزارش نهایی را به رئیسجمهوری ارائه خواهیم کرد. تقریباً بخش زیادی از این گزارش نوشته شده و اقداماتی را که داشتهایم و بررسیهایی که صورت گرفته در این گزارش آمده است، همچنین گفتوگوهایی که با مردم داشتیم هم آمده است.»