قوی ‌ترین زن جهان از سال‌ها تلاش برای کشیدن هواپیمای ۱۸ تنی می‌گوید

زنـی از جنـس پـولاد

قصه زنان قهرمان ایران روایت انسان‌هایی است که تلاش می‌کنند با شکستن همه سدها به رویاهایی که در زندگی‌شان داشتند، دست پیدا کنند. زنانی که هم قهرمان زندگی هستند و هم قهرمان عرصه ورزش. در این راه سنگین‌ترین موانع هم نمی‌تواند جلوی اراده قوی آنها را بگیرد. حتی اگر سنگینی این مانع به اندازه وزن یک هواپیما باشد. گیتی موسوی بانوی تبریزی یکی از هزاران بانوی ایرانی است که سال‌هاست تلاش می‌کند نام زنان ایران را در جهان پرآوازه کند. رسیدن به قله افتخار راه ناهمواری است که او با تلاش و پشتکار و با وجود همه سختی‌ها طی کرد و امروز نام او در صدر اخبار دنیا قرار دارد. بانویی که سه سال بعد از کشیدن تریلی ۱۷ تنی این بار یک هواپیمای ۱۸ تنی را کشید تا نام خود را در کتاب رکوردهای ایران و جهان به ثبت برساند و تنها بانویی در دنیا باشد که توانست هواپیمای فالکون را بیش از ۵ متر بکشد. تصویر او درحالی که طناب در دست گرفته بود و چهره مصمم‌اش در بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب پیدا کرد. هدف بعدی این بانوی تبریزی کشیدن کشتی است و معتقد است زنان ایرانی قدرتمندترین زنان دنیا هستند.

یوسف حیدری
دبیر گروه گزارش

گیتی موسوی چهار سال قبل با کشیدن یک دستگاه تریلی با وزن 17 تن و 200 کیلوگرم توانست نام خود را به عنوان تنها زنی در جهان که موفق شده است این مقدار وزن را حمل کند در کتاب رکوردها به ثبت برساند. اما این پایان کار او نبود. سه سال ورزش مداوم و تلاش و پشتکار برای رسیدن به هدف بزرگتر. این بار هواپیمای مسافربری فالکون به وزن 17 تن و 573 کیلوگرم. روز جمعه در آشیانه هواپیمای فالکون هوافراجا با حضور افسران و فرماندهان نیروی هوایی فراجا این زن قهرمان در 38 ثانیه با کشیدن هواپیما به اندازه 5 متر و 17 سانتیمتر نام خود را در کتاب رکوردهای جهان ثبت کرد. پیش از این هیچ زنی در دنیا موفق به انجام این کار نشده است. بعد از گذشت 4 سال بازهم پای صحبت‌های این زن قهرمان نشستیم تا او از مسیری که در این سال‌ها از کشیدن تریلی به هواپیما طی کرد، بگوید.

 از تریلی تا هواپیما
دی ماه سال 98 بزرگ‌ترین تصمیم زندگی‌اش را گرفت. هر روز نگاهی عمیق به تریلی 17 تن می‌کرد و بارها در ذهن‌اش آن را روی زمین می‌کشید. اما سرانجام 20 دی ماه این تریلی را در مدت زمان یک ونیم دقیقه، 41 متر کشید و رکورد جهان را به نام خودش ثبت کرد. رکوردی که تا قبل از آن در اختیار یک زن استرالیایی بود. اما بعد از گذشت چهار سال این بار به وزنه سنگین‌تر حمله کرد و هواپیمای فالکون به وزن 17 تن و 573 کیلوگرمی‌ را کشید. اشک‌های او در حالی که در آغوش علاقه‌مندان در آشیانه هواپیما قرار گرفته بود تصویر ماندگاری از این بانوی قهرمان بود. او با اشاره به اینکه برای ثبت این رکورد سه سال شبانه‌روز تمرین کرده است به «ایران» گفت: «به خاطر استعداد ذاتی و توانایی‌ام به سراغ این رشته آمدم و می‌خواستم این استعدادی را که خدا به من داده به نمایش بگذارم. از هفت سالگی در رشته آمادگی جسمانی و دوومیدانی فعالیت می‌کردم و مدال داشتم، بعد از آن وارد رشته بدنسازی و پاورلیفتینگ شدم و پی به استعدادم بردم و براحتی می‌توانستم اجسام 12 تنی را جابه‌جا کنم. از اینجا بود که ایده حمله به رکوردهای جهانی در ذهنم شکل گرفت و در اولین گام رکورد کشیدن تریلی 12 تنی را به نام خودم ثبت کردم. این اولین گام بود و در ادامه سراغ تریلی 17 تن و 200 کیلوگرمی‌ رفتم و در یک ونیم دقیقه تریلی را 41 متر کشیدم و رکورد جهان را به نام خودم ثبت کردم. تا قبل از آن یک زن استرالیایی توانسته بود تریلی با این مقدار وزن را بکشد و فیلم او در شبکه‌های مجازی منتشر شده بود. از همان روز تصمیم گرفتم رکورد این زن استرالیایی را بزنم و نام ایران را پرآوازه کنم.» گیتی موسوی در ادامه گفت: «بعد از رکوردی که با کشیدن تریلی ثبت کردم تصمیم گرفتم سراغ وسایل نقلیه سنگین‌تر بروم. البته کشیدن تریلی دیگر جذابیتی برای من نداشت. باید یا تناژ کامیون را بیشتر می‌کردم  یا سراغ وسیله دیگری می‌رفتم. این بار سراغ هواپیما رفتم. البته می‌دانستم که این بار کار بسیار سخت‌تری دارم چون موتور تریلی در جلوی آن قرار دارد و زمان کشیدن لنگر می‌اندازد و سریع حرکت می‌کند اما هواپیما این‌گونه نیست. موتورهای سنگین هواپیما در بال‌های آن قرار دارند و این کار را سخت‌تر می‌کند. می‌خواستم مثل یک دانشجویی که امتحان خودش را سخت می‌کند تا خودش را محک بزند خودم را محک بزنم و کارم را سخت‌تر کنم. دو مستندساز در این راه کمک‌های زیادی به من کردند و با هماهنگی که با هوافراجا انجام شد قرار بر این شد در فرودگاه مهرآباد و در آشیانه هواپیمای فالکون آن را بکشم. البته قرار بود این کار را در تبریز انجام بدهیم اما متأسفانه مسئولان تبریز همکاری نکردند. از مدت‌ها پیش به دنبال ثبت این رکورد بودم اما هواپیما در اختیار من گذاشته نشد. در نهایت فراجا، هواپیما را در اختیار من گذاشت و به مناسبت اربعین شهدای هوافراجا در فرودگاه مهرآباد با حضور نماینده کمیته ثبت رکورد‌های ملی ایران این هواپیما را در 38 ثانیه، 5 متر و 17 سانتیمتر کشیدم. تا قبل از این هیچ زنی در دنیا موفق به انجام این کار نشده است و فقط چند وقت قبل یک زن و مرد باهم توانسته بودند هواپیمایی با این وزن را بکشند.

این بار نوبت کشتی است
قوی‌ترین زن ایران از سختی‌های مسیر رسیدن به ثبت رکورد جهانی گفت و در ادامه از شروع تمرین‌هایش برای کشیدن کشتی خبر داد. او گفت: «این موفقیت‌ها به سادگی به دست نیامده است و در این راه بارها آسیب دیده‌ام اما دلسرد نشده‌ام. تریلی‌ای را بلند کردم که مردان از دیدن آن وحشت می‌کردند. این رکورد یک شبه به دست نیامده و نتیجه تمرینات سخت و سنگین است. باور کنید من شش ماه کوله پشتی‌ام را پر از سنگ و آجر می‌کردم و با پنجه پا از کوه‌ها بالا می‌رفتم تا قدرت بدنی‌ام را بالا ببرم. مردان در رشته‌های قدرتی به خاطر آمادگی بدنی‌شان راحت‌تر عمل می‌کنند، اما زنان ایران در طی تاریخ نشان داده‌اند که حتی از مردان هم قوی‌تر هستند. قهرمانی و استعداد جنسیت ندارد. با این رکورد خواستم نشان دهم که زنان به اندازه خودشان قوی‌اند. در این راه خانواده‌ام همیشه حمایت‌ام کرده‌اند. لحظه‌ای که هواپیما را می‌کشیدم مادرم با تماس تصویری شاهد تلاش من بود صدای او که با همه وجود تشویق‌ام می‌کرد هنوز در گوشم نجوا می‌کند. در آن لحظه چهره دخترم مقابل چشمانم بود و همه مردانی که آنجا ایستاده بودند و با همه وجود تشویق می‌کردند که ادامه بدهم. همچنین خانم قاسمی و آقای ابراهیمی مثل همیشه کنارم بودند تا با برداشتن موانع بتوانم این رکورد را به ثبت برسانم. این رکورد را به شهدای هوافراجا و مأموران خدوم نیروی انتظامی‌ که در راه برقراری امنیت جان‌شان را فدا کردند تقدیم می‌کنم و معتقدم اگر خدا کمک نمی‌کرد هیچ وقت نمی‌توانستم موفق بشوم.»
گیتی موسوی در پایان از برنامه آینده‌اش که کشیدن کشتی است این‌گونه گفت: «اکنون بعد از کشیدن هواپیما به رویاهای بزرگ‌تری فکر می‌کنم. در سه سال گذشته به شکل منظم کراس فیت کار کردم تا آمادگی بدنی‌ام را بالا ببرم و زمانی که هواپیما را می‌کشیدم از نظر بدنی کم نیاوردم. می‌خواهم این مسیر را ادامه بدهم سن و سال هم اهمیتی ندارد چون معتقدم شرایط جسمی و قوای بدنی سن را تعیین می‌کند. شاید در آینده سراغ کشیدن کشتی بروم تا بازهم به دنیا نشان بدهم که زنان ایرانی قوی‌ترین زنان جهان هستند.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و هفت
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و هفت - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳